Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільський національний педагогічний університет став першим навчальним закладом області, який матиме 3D-принтер. З нагоди Міжнародного дня науки технічну новинку подарували фізико-математичному факультету нардепи від «Блоку Петра Порошенка» Олег Барна, Тарас Юрик, Ігор Побер та Микола Люшняк. 

-         Ми вже давно мріяли про 3D-принтер, однак на придбання його не вистачало коштів, - зазначив декан фізико-математичного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка Мирон Громяк. – Це для нас дуже цінний подарунок. Адже завдяки йому ми зможемо вдосконалити свою роботу і втілити в життя цікаві ідеї наших студентів і викладачів. Він розширить і поглибить знання та можливості наших студентів. 

Навчитися працювати з 3D-принтером і використовувати його можливості у у власних проектах зможуть і школярі з усієї області. Адже на базі факультету діє науковий «Stem-центр», який  реалізовує дієві ІТ-проекти та проводить значну роботу із студентською молоддю та обдарованими учнями  міста й області.

-         Сьогодні дуже важливо розвивати українську науку, - зазначив Олег Барна. – Тож ми вирішили зробити нашим студентам такий подарунок з нагоди Міжнародного дня науки. Цей принтер допомагатиме студентам навчатися, реалізовувати нові ідеї та досягати високого наукового рівня. І головне, щоб молодь з цим розумом та інтелектом залишалася в Україні і працювала у себе вдома.

Нардепи вручили декану фізико-математичного факультету сертифікат на придбання 3D-принтера. Вже до кінця тижня обладнання повинні доставити у навчальний заклад із столиці. 

За словами Мирона Громяка, студенти й  викладачі вже з нетерпінням чекають на подарунок, адже мають на меті багато цікавих проектів. Зокрема, чимало магістерських робіт орієнтовані на застосування 3D-принтера. Зокрема, йдеться про відтворення вигляду замків Тернопільщини та створення їх моделей для розвитку туризму в області. 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.