Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У середу, 12 грудня розпочинає свою роботу Верховна рада 7-го скликання. Перше засідання Ради відкрилося о 10-й годині ранку.

Спікер Ради 6-го скликання Володимир Литвин привітав нардепів з обранням. Найстарший депутат скликання Юхим Звягільський (1933 р.н.) зачитав текст присяги від імені депутатів. Всі нардепи стояли на своїх місцях. Потім прозвучав духовний гімн України - "Боже, єдиний великий! Нам Україну храни!". Після цього почалася церемонія персонального підписання присяги в кулуарах Ради. Урочиста частина тривала до 12-ї години дня, після чого оголосили обідню перерву.

Перше засідання першої сесії парламенту нового скликання має продовжитися о 16-й. Тоді мають обрати спікера Ради. Нагадаємо, за підсумками парламентських виборів, до Верховної ради пройшли Партія регіонів, "Батьківщина","УДАР", КПУ і ВО "Свобода". При цьому, склад парламенту буде не повним, адже ЦВК скасувала результати голосування у 5 мажоритарних округах. Таким чином, в залі буде лише 445 народних обранців з 450. Націоналісти сьогодні вперше зустрілися з комуністами під куполом Ради.

Примітно, що зранку до Ради вирушили близько 100 активістів всеукраїнського руху "Боротьба", які проводять акцію проти представників ВО "Свобода" у парламенті. Рада почала з "тушкового" скандалу Перше засідання нової Ради не обійшлося без інцидентів. Як повідомив свободівець Олександр Аронець, опозиціонери виштовхали із зали засідань двох "тушок" - Олександра Табалова і його сина Андрія - та порвали аркуші паперу з їхніми присягами. При цьому Табалови отримали кілька ударів кулаками.

Зазначимо, що вчора, 11 грудня, Олександр та Андрій Табалов відмовилися входити до складу фракції "Батьківщина", тим самим порушивши присягу кандидата в народні депутати, підписану ними 5 серпня 2012 року. Фракція "Батьківщина" на підставі присяги одноголосно прийняла рішення про вимогу скласти мандати від вищевказаних депутатів. Нардеп від опозиції Андрій Шевченко дуже емоційно оцінив вчинок батька і сина, назвавши це "йо**ним стидом".

Самі Табалови не змогли чітко пояснити позицію про свою фракційну приналежність. Сьогодні під час виступу у Раді голова ради ОО "Батьківщина" Арсеній Яценюк взяв на себе відповідальність за появу тушок Табалових. Він заявив, що навіть якщо вони попросяться у фракцію "Батьківщина", їх ні в якому разі не приймуть та будуть вимагати скласти мандати. "Їхнє депутатство під питанням", - заявив нардеп. Яценюк знайомий з Табаловим 11 років. Зокрема, Олександр Табалов 4 роки очолював партійну організацію "Фронту змін".

Представники "Батьківщини" під час перерви у засіданні Ради повісили на трибунах портрети Табалових в чорних рамках. Незважаючи на зусилля опозиції, Табаловим все ж таки вдалося прийняти присягу, пише Українська правда. "Склали присягу, приступили на посаду, зареєструвалися для участі у засіданні Верховної Ради біля столів реєстрації 444 народних депутати. За винятком депутата Євгена Мармазова, який відсутній з поважних об'єктивних причин – він хворіє", - сказав Володимир Литвин на засіданні. За даними сайту Рада, Табалови є присутніми у залі. Крім цього, перед відкриттям Ради до парламенту намагалися прорватися представниці руху Femen. Декількох оголених дівчат скрутили просто біля центрального входу до Верховної Ради. Інших затримала міліція та відтягнула від входу. Народні депутати з Об'єднаної опозиції "Батьківщина" одягли на засідання чорні футболки з портретом Юлії Тимошенко за ґратами, а на спині напис: "Свободу політв'язням". Представники ВО "Свобода" вбралися у вишиванки.

Один із регіоналів, Дмитро Святаш, взагалі прийшов на засідання на милицях. Про це повідомив користувач Twitter OksanaDenysova. "Депутат Святаш минулої неділі пограв у теніс", - йдеться у повідомленні.
 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.