Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як інформує сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області, кримінальне провадження стосовно них, порушене одразу за п’ятьма статтями Кримінального кодексу, слідчі Тернопільського обласного управління внутрішніх справ передали до суду.

Зокрема, серед інкримінованих злочинів – вимагання, грабежі, шахрайство, незаконне позбавлення волі, втягнення у злочинну діяльність неповнолітніх.

Початком кінця цієї кримінальної історії стало звернення батьків одного з потерпілих до співробітників обласного УБОЗу про те, що невідомі, погрожуючи, вимагають у їхнього неповнолітнього сина гроші. Тоді, під час передачі коштів, міліціонери затримали головного підозрюваного у цій справі – 25-річного жителя обласного центру. Як з’ясувалося, це був організатор злочинного угруповання.

Окрім організатора, котрий на момент затримання перебував під слідством, як підозрюваний у незаконному заволодінні транспортним засобом, до зграї увійшли ще двоє осіб – 21-річний депутат однієї з сільрад Ланівеччини та 17-річний тернополянин.

Як з’ясували правоохоронці, група орудувала майже два роки. Сприяло безкарній діяльності те, що ніхто з потерпілих не звертався до міліціонерів.

22-річний тернополянин був учасником конфлікту в якому потерпів ще один молодий чоловік. Саме інтереси останнього прийшли відстоювати троє невідомих.

У якості відступних вимагали сто п’ятдесят гривень. Перша вдала спроба надихнула зловмисників до подальшої активної діяльності. Двоє 15-річних учнів коледжу були наступними у списку жертв. 150 гривень щомісяця – такий тариф виставили лиходії неповнолітнім. Ще одного із потерпілих силоміць доставляли на квартиру, де мешкав «головний» зі злочинців. Організатор бив потерпілого у живіт та груди, викручував ноги, дерев’яною лопаткою товк по пальцях рук, незаконно позбавляв волі і щоразу називав більшу суму боргу. Та юнак не здавався.

Силу кулаків вимагачів на власному тілі відчув і наймолодший з потерпілих. 14-річний школяр теж виявився «міцним горішком». Віддавати старшим за себе гроші, які батьки давали на кишенькові витрати, хлопець не захотів.

Метод вибивання грошей нагадував сценарій бойовика – з кляпом в роті, із зав’язаними руками потерпілий не з власної волі провів у квартирі вимагача цілу ніч. Наступного дня, як нагадування, що треба принести вже тисячу гривень, обстригли хлопцеві волосся і забрали мобільний телефон.

Під час досудового слідства з’ясувалося, від злочинців потерпіли десятеро осіб, з яких шестеро неповнолітні. Окрім вимагань, грабежів, незаконного позбавлення волі, втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність слідчі довели причетність організатора злочинного угруповання й до шахрайства. Зловмисник, ввівши в оману 55-річну тернополянку, пообіцяв влаштувати її сина на навчання до одного з коледжів. Слова не дотримав, а п‘ять тисяч гривень привласнив.

Наразі усі троє підозрюваних очікують вироку суду.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.