Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Щороку в області збільшується чисельність дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей-інвалідів. Ці діти, обділені долею, потребують особливої уваги з боку тих, від кого залежить їх хоча б найменше поліпшення умов життя, в тому числі забезпечення належного відпочинку та оздоровлення. Проте, відповідні перевірки, проведені органами прокуратури, засвідчили, що не завжди такі діти можуть влітку гарантовано поправити своє здоров’я та набратись сил і енергії для нового навчального року.
Так, проведеною перевіркою в управлінні праці та соціального захисту населення Монастириської районної державної адміністрації виявлені порушення вимог Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо гарантування щорічного безплатного забезпечення потерпілих дітей за місцем роботи одного з батьків, путівками на оздоровлення строком до двох місяців.

Відповідно до вимог Закону, потерпілі діти віком до 10 років забезпечуються путівками разом з одним із батьків або особою, яка їх замінює, за умови, що останні належать до постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. У разі неможливості надання путівки виплачується компенсація вартості самостійного санаторно-курортного лікування.
Станом на 1 серпня 2011 року на обліку в управлінні перебуває 23 дитини, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, з яких оздоровлено шляхом надання путівки на санаторно-курортне лікування одна дитина та одну дитину планується оздоровити (надійшла путівка). Разом з тим решту дітей оздоровленням не охоплені та питання виплати компенсації у розмірі середньої вартості путівки не вирішувалося.
Прокурором району внесено припис начальнику управління праці та соціального захисту населення Монастириської райдержадміністрації та ініційовано питання про притягнення винних осіб до відповідальності.
Загалом продовжують мати місце порушення Законів України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про пожежну безпеку», що створює реальну загрозу життя та здоров’ю неповнолітніх: не забезпечено контроль за якістю харчування, не дотримуються терміни реалізації продуктів, що швидко псуються , відсутні посвідчення якості продуктів харчування. Так, прокурором Заліщицького району виявлено порушення вимог санітарно-епідеміологічного законодавства щодо правомірності надання дозволу на відкриття дитячого оздоровчого закладу «Ромашка» . Проведеною прокурором Козівського району перевіркою встановлено, що для дітей, відповідно до наказу відділу освіти «Про організацію відпочинку дітей у 2011 році» не передбачено додатковий прийом їжі - другий сніданок з 10.00 до 11.00 години у вигляді фруктів, соків, які видаються під час прогулянки дітей.
За результатами проведеної перевірки прокурором району незаконний наказ опротестовано. Аналогічні порушення встановлені прокурорами Бережанського, Гусятинського, Збаразького, Зборівського, Кременецького, Теребовлянського та Шумського районів.
Не забезпечено контроль за додержанням прав дітей на безпечне та нешкідливе дозвілля, відпочинку та оздоровлення безпосередньо у відповідних закладах з боку служб у справах дітей. Зокрема, відповідними перевірками не охоплено пришкільні та наметові табори.
Всього за результатами проведеної перевірки органами прокуратури області внесено 14 приписів та подань з вимогою усунення порушень закону, опротестовано 16 незаконних рішень органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, до відповідальності притягнуто 19 посадових осіб.
Старший помічник прокурора області  Богдан Оринчук

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.