Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян взяв участь у проведенні обласної наради семінару з питань захисту прав дітей,  профілактики правопорушень та злочинів у дитячому та підлітковому середовищ.

Захід відбувся на базі Підволочиської гімназії ім. І. Франка.

Керівник області відзначив, що усі діти – сироти та позбавлені батьківського піклування мають бути забезпечені опікуном, житлом та постійною турботою з боку медичних та соціальних працівників.

«Сьогодні в області проживає 1260 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (291 та 969 відповідно), що на 1 дитину менше порівняно з аналогічним періодом 2010 року, - доповів начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Степан Герасимів, - Реалізація на території області державної політики активізації та підтримки національного усиновлення порушила тенденцію попередніх років переваги міждержавного усиновлення над національним.

З 2006 року щорічно зростає кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, усиновлених громадянами України на території області, а з 2005 року зменшується кількість дітей, усиновлених іноземцями (впродовж зазначених періодів громадянами України усиновлено 85 дітей,  іноземцями – 19).

Протягом 2010 року усиновлено 20 дітей громадянами України, 4- громадянами інших країн. Станом на 10.11.2011 року громадянами України усиновлено 14 дітей, громадянами інших країн -5 дітей».

На нараді було розглянуто питання влаштування дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у прийомні сім’ї та будинку сімейного типу.

«806 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (64% від їх загальної кількості), виховуються у родинах опікунів та піклувальників, - зауважив Степан Герасимів. - Станом на теперішній час 186 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли родинне тепло і затишок у 89 прийомних сім'ях та 10  дитячих будинках сімейного типу. Протягом 2011 року створено 9 прийомних сімей, в які влаштовано 13 дітей, ще 5 дітей довлаштовано в дитячі будинки сімейного типу. До прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу влаштовано 18 дітей при прогнозованих показниках влаштування на 2011 рік 22 дітей» .

Найбільше хвилює сьогодні громадськість питання забезпечення житлом дітей – сиріт. З загальної чисельності дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 921 дитина (72%) має житло.

«З 144 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які у 2010 році досягли повноліття, 99 дітей мають житло у придатному для проживання стану  6 - у непридатному для проживання, 6 - перебувають на квартирному обліку, 34 - потребують взяття на квартирний облік, двоє отримали житло з фонду соціального призначення», - зазначив Степан Герасимів. .

У 2011 році розглянуто 485 заяв з питань захисту житлових та майнових прав дітей. Виявлено 3 випадки порушення прав дітей. Попереджено 4 випадки незаконного продажу житла. Всього захищено права 281 дитини.

«У нас сьогодні є проблеми щодо дотримання законодавства соціально-правового захисту дітей, це ситуації із забезпеченням житлом, залучення дітей до гурткової роботи, а також вчинення неповнолітніми дрібних злочинів і хуліганства, - сказала Ірина Вигонна, помічник прокурора області з питань захисту прав і свобод дітей. – Та я вважаю, що тільки спільними зусиллями за допомогою прокуратури, міліції, влади та громадськості ми зможемо покращити цю ситуацію».

Завершуючи нараду, голова Тернопільської обласної адміністрації підсумував, що дітей чужих не буває і обов’язок кожного опікуватися хоча б однією сиротою .

«Сьогодні я даю завдання протягом тижня визначити у кожному районі скільки є так званих соціальних сиріт, чиї батьки за кордоном, - сказав Валентин Хоптян. – Крім того, кожна дитина-сирота чи позбавлена батьківського спілкування повинна мати житло, тому потрібно відновити у кожному населеному пункті квартирний облік. Далі у кожному районі має бути хоча б один будинок сімейного типу , по 2-3 прийомних сім’ї, будинки сімейного типу усі без винятку мають бути забезпечені відповідним транспортом, відтак кошти на ці потреби потрібно передбачити у місцевих бюджетах. Діти мають отримувати достойну медичну допомогу та оздоровлюватися протягом усього року. Тому сьогодні в області ми маємо створити відпочинковий дитячий центр, який працював би цілий рік».

Наприкінці семінару керівник області дав ряд доручень та завдань щодо покращення роботи служби у справах дітей на місцях та зазначив, що кожна дитина сирота та позбавлена батьківського піклування повинна бути закріплена за опікуном.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.