Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

«На гарячому» СБУ впіймала Зборівського міського голову Шевчука Олексія Панасовича за здійснення відвертого корупційного правопорушення.

Суд встановив, що Шевчук О.П. «використав свої посадові повноваження та пов’язані з цим можливості, діючи умисно з корисливих мотивів» видав сфальсифікований ним витяг з рішення, згідно якого відчужував на користь одного приватного підприємства підвальні приміщення у центральній частині міста по вулиці Миру.

Що дізнався суд?

«В судовому засіданні правопорушник свою вину визнав, та пояснив суду, що він видав витяг з рішення Зборівської міської ради, за що мав намір отримати винагороду в розмірі 500 гривень».

«Крім визнання своєї вини, його вина у вчинені правопорушення доведена протоколом про порушення Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та іншими матеріалами справи».

Що суд постановив?

За визнання своєї вини та очікування хабаря у розмірі 500 гривень наклав мінімальний штраф у розмірі 850 гривень. Хоч цікаво є те, що згідно статті ст. 172-2 ч.1 КУпАП, на яку посилається суд, штраф має бути від 150 до 500 неоподаткованих мінімумів, тобто від 2 550 – 8 500 грн., оскільки сума очікуваної винагороди Шевчуком перевищувала 85 грн.

Інший момент судового розгляду – це те що дана справа проходила надзвичайно тихо. Жодної згадки у пресі, громадськість і навіть депутати міської ради та районна влада не була обізнана про дати та про перебіг судових засідань. Варто доповнити, що порушення було скоєно ще у 2011 році, а все стало відомо лише 18 червня 2012, коли поступило відношення у міську раду із копіє постанови Зборівського районного суду.

Є ще одна туманна сторона справи, що стосується прокуратури. Це ст.22 ч.1 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції». Згідно неї посадова особа могла б бути відсторонена від виконання покладених на неї повноважень до прийняття рішення судом. Але таких клопотань з прокуратури в міську раду не поступало.

Але рухаємося далі. Рішення про визнання винним Шевчука О.П. і про притягнення його до відповідальності вступило в дію 16 червня. Мер вирішив не користуватися своїм правом на оскарження і згодився із вироком суду. Згідно статті 79 ч.1 п. 3-1 «Про місцеве самоврядування в Україні»:

«Повноваження міського голови, вважаються достроково припиненими у разі набрання законної сили рішенням суду про притягнення його до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення»

Усе здається зрозумілим – рішення є, вступило в силу – повноваження припинено.

Проте як виявилось, Альоша (так його називають колишні однопартійці по компартії) навіть після добровільного зізнання у корупційних діях і відмові в оскаржені рішення суду, він очевидно немає наміру залишати стін міської ради.

На сесії, яка відбулась 21 червня, міський голова намагався за підтримки своїх прихильників із числа депутатів уникнути голосування за взяття до відома рішення суду і звернутись до Верховної Ради України про призначення позачергових виборів.

Кілька разів секретар ради пробував ставити на голосування питання про взяття до відома інформації про рішення суду. Проте постійні вигуки та аморфні роз’яснення Шевчука О.П. про консультації із якимись юристами без наведення жодних прізвищ і посилань на конкретні статті закону – перетворили голосування на балаган.

Як наслідок це призвели до неможливості проведення сесії. Депутатами було узгоджено, щоб сесію міської ради перенести на 15.00 год. 26 червня(вівторок) у приміщення Зборівської районної ради. На неї обов’язково запросити представників обласної СБУ(які порушили дану справу), прокуратури, районної та обласної влади.

До речі, у Зборові тепер ще й новий афоризм – «Альоша сів у калошу».


 


 


 


 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.