Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Цьогоріч у Білецькому лісництві, яке входить до держпідприємства «Чортківське лісове господарство»  побудовано 2 кілометри лісової дороги. Також у попередні роки побудовано 5 кілометрів. Планується з’єднати чотири села – Біле, Бичківці, Скородинці і Білобожницю – так, щоб був кращий виїзд до головних трас.Про це  повідомили в прес-службі Тернопільського облуправління ЛМГ.

Будівництво доріг проводиться за рахунок власних коштів підприємства. Лісівникам Чортківщини вдалося значно здешевити вартість будівництва лісових полотен, адже будівельні матеріали взято з місцевих кар’єрів. Кошти витрачаються лише на транспортні витрати. За словами лісничого Білецького лісництва Михайла Демковича, місцева влада також дещо посприяла в цьому. Зокрема, сільський голова села Біле дав дозвіл на взяття кам’янистих розсипів із місцевого кар’єра. Крім того, на території села є і приватний кар’єр, власник якого добуваючи пісок, дозволив лісівникам брати поверхневий шар для підсипки доріг, такий як камінь, щебінь, пісок.

Завдяки місцевим кар’єрам й зменшилася собівартість будівельних матеріалів. За словами Михайла Миколайовича за щебінь їм довелося б заплатити вдвічі більше. Адже різниця вагома – вести камінь за 100 кілометрів чи брати його на місці. Тож платили лише за транспорт та витрати на дизпаливо. Тож на будівництво двох кілометрів добротного лісополотна витратили 70 тисяч гривень плюс витрати на пальне. Загалом вийшло майже 120 тисяч гривень. Якщо б купували щебінь, цю суму потрібно було б помножити на два.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.