Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Прокуратура відреагувала на порушення у сфері надання адміністративних послуг

Проведені органами прокуратури області перевірки засвідчили, що органами виконавчої влади та місцевого самоврядування допускаються порушення під час надання адміністративних послуг громадянам та суб’єктам господарювання

Зокрема, прокурорськими перевірками встановлено факти  нав’язування посадовими особами відділів державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційних служб районних управлінь юстиції платних послуг громадянам, які звертаються за наданням адміністративних послуг.

Так, прокурором одного з районів встановлено, що працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби громадянам, які зверталися із заявами про державну реєстрацію шлюбу, надавалися виписки із зазначенням рахунків, на які необхідно сплатити за виготовлення, заповнення бланка заяви про реєстрацію шлюбу та внесення відомостей до реєстру – 30 грн., державне мито – 0,85 гривень.

Заявники сплачували зазначені кошти в банківські установи, вважаючи, що це є обов’язковою передумовою для подальшої державної реєстрації шлюбу. Жодному із заявників не було повідомлено про добровільність оплати коштів за бланк заяви та про можливість складання такого документу власноручно.

Окрім того, прокурорами виявлено факти неналежного інформування заявників органами виконавчої влади і місцевого самоврядування про час, місце, спосіб і процедуру отримання адміністративних послуг, порушення строків їх надання.

За результатами прокурорської перевірки в органи юстиції області внесено 13 подань, які розглянуто, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 14 посадових осіб органів виконавчої влади. В тому числі, внесено подання начальнику Головного управління юстиції в області, за результатами розгляду якого до дисциплінарної відповідальності притягнуто 2 посадові особи.

Загалом, на усунення виявлених порушень у сфері надання адміністративних послуг, органами прокуратури області у поточному році внесено 62 подання, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 26 посадових осіб, у тому числі 12 – органів контролю. Ще 36 документів прокурорського реагування перебувають на розгляді.

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.