Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В обласному центрі активізувалися квартирні крадії. У пошуках легкої наживи вони не гребують вже нічим. Увірватися можуть навіть до помешкання незаможних людей і винести звідти останнє. Тернополяни непокояться: невже повертаються  злочинні 90-ті? Коли на вулиці зривали з голови хутряні шапки, а з вух — золоті сережки...   

Днями серед білого дня обікрали квартиру в одному з житлових будинків, розташованому в районі Центрального ринку. Невідомі зловмисники проникли в оселю звичайної пересічної сім’ї і з доволі невисоким достатком. Господиня лиш на годинку відлучилася з дому, а коли повернулася — не повірила своїм очам. У квартирі все було перевернуто і розкидано. Ймовірно, шукаючи гроші, зловмисники повикидали все не тільки з шаф, тумбочок, шухляд. Повитягували навіть продукти з холодильника. Не гребували нічим: хапали з собою усе, що на перший погляд становило хоча б якусь цінність. Винесли навіть столові прибори зі срібним напиленням.

У середину квартири зловмисники проникли, вибивши замок. І зробили це тихенько, без зайвого шуму. Обрали, швидше за все, замок, який найлегше можна зламати.

Дехто помітив у під’їзді на сходовій клітці незнайомця, який начебто розмовляв із кимось по мобільному. Та після того, що сталося, люди припускають: чоловік міг бути спільником крадіїв — пильнував, аби ніхто не впіймав їх «на гарячому».

До речі, у тому ж будинку знайшли вкрадену раніше у молодої жінки сумку. Гроші зловмисники витягнули, а сумку з документами підкинули в сусідній під’їзд.

Швидше за все, припускають люди, все це може бути справою рук так званих «гастролерів». Поруч розташований автовокзал, тож після скоєного можна швидко в будь-якому напрямку накивати п’ятами.

А ще подейкують, що могли орудувати переселенці зі Сходу. Адже звідти на терени нашої області приїхали не лише порядні сім’ї з малими дітьми, які чесною працею заробляють собі на хліб. Сюди ринулися й звичайні злодюжки, шахраї та інші не чисті на руку пройдисвіти, які звикли добувати гроші у звичний для себе спосіб.

Правоохоронці  наголошують: для проникнення у квартиру і викрадення цінних речей досвідченим злодіям достатньо 20-30 хвилин. Але трапляється, крадії можуть затриматися у квартирі й довше.

Від подібних випадків не застрахований ніхто, тож у міліції радять:

— коли злочинці намагаються відчинити двері в квартиру, а вони міцні та надійно зачинені, спершу подзвоніть у відділення міліції або дайте знати про це сусідам. Якщо ж є сумніви, що захист надійний, то спочатку потрібно закріпити двері будь-яким важким предметом;

— якщо двері до помешкання відкриті, коли ви прийшли, то в квартиру заходити не можна. Треба звернутися до сусідів, викликати міліцію і спостерігати за квартирою до їхнього приїзду. Якщо в квартирі хтось є, потрібно зачинити двері на ключ і залишити його в замку. Коли в обкраденій квартирі нікого немає, все залишити на місцях, не рухаючи, до прибуття міліції;

— залишайте ключі від квартири в надійному місці, не тримайте їх у кишенях верхнього одягу. Якщо ключі загубились — поміняйте замок.

Якщо ж вас обікрали, негайно телефонуйте на лінію “102″. Саме вчасний дзвінок дозволить правоохоронцям оперативно розкрити злочин.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.