Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Пропонуємо нашим читачам познайомитись ще з одним кандидатом у список “100 кращих тернополян” талановитою художницею Олесею Гудимою.

Олеся Гудима, художник, тернопіль, митець, тернопільський тиждень 1. Вашу кандидатуру було висунуто тернополянами до участі в громадському проекті-праймерізі «100 кращих тернополян». Чи знали Ви про це та чи очікували таку підтримку, адже до фінального голосування допущені лише ті, хто набрав п’ятдесят та більше висунень? Яка Ваша думка вцілому про громадський проект «100 кращих тернополян»?

- Коли побачила, то дуже здивувалася такій підтримці, хоча не могла зрозуміти: “у чому полягає визначення  “кращі”… Можна наприклад бути кращим бізнесменом, але важко сходитися з людьми чи переживати невдачі у шлюбі. Чи наприклад, кращим письменником, а бути байдужим до долі рідного краю… Надолужуючи в одному, людина може втрачати в іншому. Не зустрічала ще людини “кращої у всьому”. Тому, коли побачила себе у списку, то дуже здивувалася. Не вважаю себе кращою, а такою як інші люди. Напевне, цей проект скерований на пошук людей до влади, тих, кому довіряють. Це добре, якщо процес не штучний. Мене влада не цікавить, ближче до душі мистецтво.

2. Ми намагаємось знайомити читачів з номінантами даного рейтингу і тому пропонуємо Вам трішки розповісти про себе. Який Ваш основний рід занять? Які інші сфери інтересів? Хто Ви за професією?

- За професією я журналіст. Навчалася у Львові, і трохи працювала у цій сфері, в основному писала про культуру. Але останніх сім років малюю та займаюся виставковою діяльністю. Того чим цікавлюся дуже багато, можна розповідати годинами. Часто люди поринають в діяльність, роботу, щоби заповнити порожнечу в душі. В мене інша ситуація, немає порожнечі, вона заповнена людьми яких люблю, стосунки важливіші за професію (заняття). Коли вони вдалі, тоді розкриваються безкінечні можливості у всьому, щоб людина не обрала.

3. Яка Ваша думка про ситуацію в країні? Як вважаєте: країні та владі потрібен час на зміни та реформи, чи все ж при ефективному керівництві революція вже мала дати успішні результати?


- Дуже складне запитання. Над ним думає кожен з нас щодня. В мене два варіанти, По-перше, кожен починає з себе ці зміни. Розумію, що це не нова фраза, але так є. По-друге, кожному варто подивитися фільм про Ганді. Для мене особисто він взірець людини та людини-політика. Такий потрібен Україні. Невразливий аскет, у якого немає слабинки у вигляді родини чи маєтку.Тільки наші внутрішні зміни зумовлять зовнішні в країні.

4. Що думаєте про поточний стан справ у Тернополі? Якщо варто щось змінювати, то що саме?


 - Подумати про склад міської ради і ефективність роботи. Так потрібні нові люди, але не ті, хто ситий і йому нудно, хто хоче погратися у владу. А ті люди, які свою вартісність доказали вчинками. Я їх подумки називаю “воїнами”, хто добре усвідомлює, що таке страх, а що таке любов. Страх руйнує. Наприклад, коли політик краде, у нього страх бідності.

5. Якби мали можливість звернутися до більшості тернополян, що б їм побажали чи запропонували?

Я б сказала тернополянам, що їм пощастило. У нас дуже красиве місто, якщо вранці вийти до озера, то відчуття ніби знаходишся у раю. І той рай можна доповнювати, своєю вдячністю і стосунками з іншими людьми!

Підтримати Олесю можна ТУТ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.