Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Метастази діяльності Тернопільської міської влади на чолі з п. Надалом активно розповсюджуються на усі сфери життєдіяльності Тернополя. Хочу торкнутися одного з екологічних питань – це масове захоплення газонів під різноманітні кіоски, павільйони, пивні, генделики.
Припинення заняття газонів було одною з вимог громади 25 квітня 2014 року, на що влада не зреагувала як і на решта поставлених питань.
Чому я ставлю це питання? Газони виконують не лише естетичну функцію, а й екологічну – очищують повітря, зменшують температуру у спекотні дні, генерують кісень.
На тлі різкого зменшення лісопаркової зони за останні 4 роки на 85 гектарів, скорочення площі парків «Національного відродження», «Топільче», «Шевченка» на 25 гектарів за рішенням сесії Тернопільської міської ради у 2012 році, збереження площі газонів має велике значення для підтримки екологічного балансу Тернополя.
Ми від громадськості ставили це питання також перед головним архітектором м. Тернополя п. Бесагою В.Й.
Але ситуація тільки погіршується. За останні кілько місяців кількість цих «малих архітектурних форм» різко зросла .
Хочу запитати п. Бесагу: чи є межа тому божевіллю? Хто має регулювати той процес, враховуючі будівельні нормативи, екологічні питання, архітектурно естетичні вимоги?.
Складається враження, що Тернопіль віддано на винищення.

Погіршується його естетичний вигляд, руйнується цілісність архітектурних комплексів. Будівництво ведеться без відповідного благоустрою та створення прибудинкових зелених зон.
До того хочу додати своє переконання, що Генеральний план м. Тернополя не несе для влади не яких застережень, вони його пристосували для будівництва без обмежень, без врахування Законів України у будівництві, екології, європейських та людських цінностей.
Тому є доказом останні події: бажання забудувати зелений гай по вул.. Слівенської, стадіон «Текстерно», сквер по вул. Миру, площу на залізничному вокзалі на останньому газоні і ще багато чого.
Маю питання до п. Надала та депутатів, які приймають подібні рішення, що робити громаді, щоб ви нас почули?

Голова громадської організації «ЕКОАЛЬЯНС» О. ФІЛЬ

За інформаацією Погляд

Коментарі  

 
-3 #1 Степан Петрович 03.05.2015 16:52
Той Філь - то стайрий маразматик.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.