Нове на сайті:
“Від інструментів до безпеки”: Тернопіль передав бензопили для ЗСУ Тернопіль: острів чистого повітря чи жертва брудних ігор? Інноваційні “очі” в небі: Тернопіль передав ЗСУ 50 новітніх дронів Найкраща школа в області - не в Тернополі Тернопіль для ЗСУ: Сергій Надал про нову техніку, що рятує захисників У Тернополі хочуть перейменувати відому ще з 18 століття вулицю Тернопіль для ЗСУ: "Бойові пташки" зміцнюють оборону 42-ї окремої механізованої бригади Тернопіль для ЗСУ: нові РЕБи та антидронові рушниці рятують життя бійців 35-го батальйону У Тернополі судитимуть зрадника, який допомагав гауляйтеру Запоріжжя Тарифи на тепло та гарячу воду для населення Тернопільської громади пообіцяли не піднімати На Тернопільщину продовжують прибувати ВПО Передали «тернопільські» РЕБ та антидронову рушницю для 78-го окремого десантно-штурмового полку – Сергій Надал Тернопільські антидронові системи рятують життя наших воїнів Тернопіль для ЗСУ: 6 вересня передали 10 тепловізорів для бійців 55 батальйону Передали 40 FPV-дронів для спецназу поліції – Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як відомо, прокуратурою міста Тернополя проводиться перевірка законності прийняття 20 грудня 2012 року сесією Тернопільської міської ради рішення «Про надання в оренду комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» земельної ділянки площею 11,63 га для обслуговування водонапірної вежі, доріг та ведення садівництва за адресою Львів-Умань-Краковець».  

Прокуратурою міста Тернополя у ході перевірки скеровано доручення в Державну інспекцію сільського господарства в Тернопільській області щодо надання висновку з приводу законності рішення сесії міської ради, яким передано КП фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» в оренду зазначеної земельної ділянки терміном на 49 років з правом передачі її у суборенду. Перевірка перебуває на контролі прокуратури області.  

Сьогодні на сайті міськради зявилося пояснення стосовно цих 12 га землі.

Рішенням міської ради від 20.12.2012р. № 6/27/102 «Про надання в оренду комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» земельної ділянки площею 11,63га для обслуговування водонапірної вежі, доріг та ведення садівництва за адресою автодорога Львів-Умань- Краковець» надано комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» в оренду терміном на сорок дев’ять років земельну ділянку площею 11,63га з правом передачі її в суборенду для обслуговування водонапірної вежі, доріг та ведення садівництва за адресою автодорога Львів-Умань- Краковець.

В оренду земельна ділянка надана відповідно до ст. 35 Земельного кодексу України «Земельні ділянки для ведення садівництва», пунктом 2 якої передбачено, що юридичні особи можуть мати земельні ділянки для ведення садівництва на умовах оренди.

Ще в 1996 році КП фірмою «Тернопільбудінвестзамовник» надано було в тимчасове користування земельну ділянку площею 12 га для впорядкування території для ведення садівництва. Підприємством проведені роботи щодо розроблення проектно-кошторисної документації по впорядкуванню згаданої території, збудовані міжквартальні дороги, встановлена огорожа та збудовано водонапірну вежу. Після завершення будівництва підприємство відмовилось від права тимчасового користування на зазначену земельну ділянку.

З 1998 року земельна ділянка частково використовувалась для ведення городництва громадянами міста, які виявляли бажання самостійно вирощувати сільськогосподарські культури. Частково територію використовувалась членами прилеглого садівничого товариства. Контроль за використанням земельної ділянки не проводився, як зі сторони садівничого товариства так і зі сторони структурних підрозділів міської ради. Невпорядковане використання даної території привело до забур'янення більшої частини земельної ділянки, часткового засмічення будівельним сміттям та іншими відходами.

Враховуючи це, виникла закономірна необхідність у впорядкуванні території, проведенні обліку користувачів земельних ділянок з метою її ефективного використання. Оскільки КП «Тернопільбудінвестзамовник» є комунальним підприємством Тернопільської міської ради, яким раніше були витрачені кошти для облаштування вказаної території, міською радою було прийнято рішення про надання землі в оренду саме йому. Оренда земельної ділянки дозволить отримати додаткові кошти в місцевий бюджет і дасть змогу контролювати дотримання благоустрою та охорони зазначених земель.

Надання в оренду земельної ділянки площею 11,63 га з правом суборенди проведено в інтересах громадян, які виявлять бажання займатись вирощуванням сільськогосподарських культур,без додаткових витрат в часі на оформлення документів, що посвідчують право користування землею та дає можливість органу місцевого самоврядування контролювати стан використання зазначеної території, оскільки в умовах оренди будуть передбачені зобов’язання підприємства щодо використання земельної ділянки за цільовим призначенням, оперативного вирішення підприємством питань надання впорядкованих земельних ділянок на певний термін в користування громадянам.

Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.