Нове на сайті:
“Від інструментів до безпеки”: Тернопіль передав бензопили для ЗСУ Тернопіль: острів чистого повітря чи жертва брудних ігор? Інноваційні “очі” в небі: Тернопіль передав ЗСУ 50 новітніх дронів Найкраща школа в області - не в Тернополі Тернопіль для ЗСУ: Сергій Надал про нову техніку, що рятує захисників У Тернополі хочуть перейменувати відому ще з 18 століття вулицю Тернопіль для ЗСУ: "Бойові пташки" зміцнюють оборону 42-ї окремої механізованої бригади Тернопіль для ЗСУ: нові РЕБи та антидронові рушниці рятують життя бійців 35-го батальйону У Тернополі судитимуть зрадника, який допомагав гауляйтеру Запоріжжя Тарифи на тепло та гарячу воду для населення Тернопільської громади пообіцяли не піднімати На Тернопільщину продовжують прибувати ВПО Передали «тернопільські» РЕБ та антидронову рушницю для 78-го окремого десантно-штурмового полку – Сергій Надал Тернопільські антидронові системи рятують життя наших воїнів Тернопіль для ЗСУ: 6 вересня передали 10 тепловізорів для бійців 55 батальйону Передали 40 FPV-дронів для спецназу поліції – Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Під головуванням прокурора області Геннадія Мовчана за участі керівників органів влади, місцевого самоврядування та державного контролю відбулося розширене засідання колегії, на якій обговорено стан додержання законодавства та наглядової діяльності органів прокуратури у сфері поводження з відходами.

Як зазначив прокурор області Геннадій Мовчан, питання дотримання законодавства у сфері поводження з відходами визначено одним із пріоритетів в роботі органів прокуратури області.
На сьогодні в регіоні склалася напружена ситуація із забрудненням довкілля відходами, насамперед побутовими.
Поряд з цим, органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування не використовують надані законодавством повноваження у зазначеній сфері.
Так, з 2010 року в області реалізується Цільова програма поводження з твердими побутовими відходами, якою передбачалося будівництво у 2011-2012 роках сміттєпереробного заводу, впровадження роздільного збирання твердих побутових відходів, збільшення кількості паспортизованих звалищ відходів на 13% щороку, приведення діючих полігонів до вимог санітарних норм.
Натомість з’ясовано, що в області фактично зупинена робота щодо будівництва сміттєпереробного заводу, облаштування нових та діючих звалищ сміття, а існуючі місця видалення твердих побутових відходів у більшості не відповідають санітарним та екологічним вимогам, що призводить до забруднення земель, підземних вод і повітряного басейну.
Органами влади не забезпечено розроблення, достатнє фінансування та ефективне виконання місцевих програм у зазначеній галузі, не організовано ведення обліку утворення, оброблення, знешкодження, утилізації та видалення відходів, їх паспортизацію.
Як відзначив прокурор області, лише у ході проведення однієї перевірки органами прокуратури області спільно з уповноваженими органами контролю виявлено 27 стихійних звалищ відходів, що тривалий час залишалося без відповідного реагування посадових осіб органів місцевого самоврядування та влади.
Всього, за результатами перевірок у сфері поводження з відходами органами прокуратури області у поточному році прийнято 112 постанов, розпочато 2 кримінальних провадження, задоволено 98 подань, скасовано 7 актів, до відповідальності притягнуто 78 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, у тому числі 32 – органів контролю. За втручання прокурорів до бюджету відшкодовано 36 тисяч гривень.
Окрім того, задоволено 14 позовних заяв про зобов’язання органів місцевого самоврядування виготовити спеціальні паспорти місць видалення відходів та правовстановлюючі документи на земельні ділянки, які використовуються для розміщення твердих побутових відходів.
Як наголосив Геннадій Мовчан, питання поводження з відходами є актуальним, тому дотримання законодавства у цій сфері повинно бути на постійному контролі.
Рішенням колегії розроблено дієві заходи, спрямовані на усунення виявлених порушень та покращення стану законності у сфері поводження з відходами.

 

 

Коментарі  

 
+2 #1 Невигідний 26.06.2013 11:10
Боже, коли це вже закінчиться?! Ці байки ми чуємо вже десятиліттями, а питання не вирішується!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.