Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Ще не стихли пристрасті щодо врадіївських міліціонерів, які жорстоко зґвалтували і побили 29-ти річну дівчину. Як подібний випадок стався у Тернополі. У нас правоохоронці, які б мали захищати життя людей – його руйнують.

У Тернополі громадськість вразила інформація про побиття працівниками міліції неповнолітнього Ярослава Гіжовського. 16-ти річного хлопця просто забрали з вулиці, посадили у міліцейський автомобіль.

Що було далі Ярослав і його мати згадують уже зі слізьми на очах.

-  Мого сина просто забрали на вулиці, посадили у автомобіль і жорстоко побили. Моя дитина дуже спокійна, він і мухи не образить. Так, того дня він випив енергетик, але хіба ж це може стати приводом до таких жорстоких дій з боку міліціонерів. А зараз ці брехуни стверджують, що Ярослава побив власний батько.

Зараз Ярослав знаходиться у лікарні. Його фізичний стан, за словами матері, стабільний. Проте психологічно хлопець ледь не став божевільним.

-   Зараз ми шукаємо психолога, який би зміг попрацювати з моїм сином. У нього шок. Міліціонери хотіли проводити з Ярославом якісь експертизи, проте через такий стан навіть лікарі це робити категорично заборонили.

Мати сумнівається у тому, що вона таки знайде справедливість. Але розголосити таку ситуацію наважилась через те, щоб подібних випадків уже ні з ким не траплялося.

-   Це так страшно, коли ті, які мали б нас захищати, калічать життя дітей. Можливо, люди дізнаються про цей випадок і таке жахіття зникне.

Зараз справою про побиття неповнолітнього Ярослава Гіжовського займається адвокат Володимир Шевченко. Як це не парадоксально, але знаючи, що у цьому випадку Ярослав повністю правий, адвокат сумнівається, що ваги Феміди таки стануть на їх бік.

-  Зараз цією справою займається прокуратура. Але і це нічого, як на мене, не змінить. Наразі навіть не відомо чи буде відкрите кримінальне впровадження проти міліціонерів. А прокуратура сумнівається у тому, що саме Ярослав каже правду. Їм більше імпонує те, що побив сина власний батько.

Адвокат говорить, що нібито у міліціонерів є відео, на якому видно, що батько тричі відводив сина у туалет, де бив. Проте переглянути вони його нікому не дозволяють. Володимир Шевченко ж домагається того, щоб були і надані відеореєстратори з міліцейської  машини, де за словами його підзахисного, міліціонери били хлопця.

-   Такий випадок є непоодиноким, він радше носить масовий характер. До мене постійно звертаються люди, який побили у міліції. Проте вони розчаровані в справедливості і просто не хочуть боротися з усією правоохоронною системою, яка є в Україні.

Володимир Шевченко говорить, що міліціонери ні в якому разі не повинні були забирати неповнолітнього і проводити допит без присутності батьків. Навіть якщо його затримали у стані алкогольного сп’яніння, то вони мусіли насамперед повідомити батьків, які повинні були сплатити штраф за адміністративне порушення.

Натомість у протоколі про допит неповнолітнього вказано, що його проводили згідно з чинним законодавством. Ось як він виглядає.  Тільки от цікаво чому він був складений не міліціонерами, які затримували Ярослава Гіжовського та й після того, як минуло два дні з часу затримання.

Натомість постраждалий Ярослав стверджує, що його били у присутності жінки, яка займається справами неповнолітніх. І коли це все відбувалось, то вона навіть не намагалась йому допомогти, а навпаки ще й і сміялась.

Свідком міліцейського затримання був Мар’ян Буряк. Хлопець зустрів Ярослава неподалік від магазину. Він саме розпрощався зі своєю дівчиною, а Ярослав зі своєю. Вони не були друзями, а лише знайомими, так як дівчата хлопців дружили.

За словами матері Мар’яна ,Славко попросив у її сина купити йому у магазині соку і цигарок. Той погодився і вони разом пішли. Після того, як вони вийшли з магазину, Ярослав спіткнувся, бо там погана дорога. Проте до них одразу підішли правоохоронці і попросили показати документи. У Мар’яна вони були, а Ярослав не мав при собі. І на запитання скільки йому років відповів, що вісімнадцять.

-  Мій син розказував, що це сталося буквально за півтори хвилини часу. Міліціонери одразу погрузили Ярослава у автомобіль. Мій син почав переконувати їх, щоб вони відпустили Славка, адже йому немає вісімнадцять, він неповнолітній. Але вони лише в грубій формі сказали йому йти геть.

Пані Люба Бурак стверджує, що після цієї ситуації жінка ходила в магазин, де продавці бачили хлопців перед зустріччю з міліціонерами. Вони підтвердили, що хлопці були адекватні і зовсім не конфліктні. Самого затримання продавці не бачили. Проте впевнені, що ніякої бійки не було.

-    Мій син цілком спокійна дитина, він зовсім не вуличний хлопець. І всі закиди, що мовляв, вони зі Славком побилися – це жалюгідні методи правоохоронців. Навіть якби побилися, то у відділок забрали б обох.

Цікаво є те, що у цій ситуації ніхто не сподівається на справедливість. Ці сміливі люди лише хочуть, щоб подібних випадків ні у Тернополі, ні в Україні більше ніколи не повторилось. Повертаючись до теми Врадіївки мимоволі задумуєшся, що вся Україна – це і є Врадіївка. Країна навпаки. Тут ті, хто мав би захищати – жорстоко б’ють, геть забувши про честь мундира.

 Марія Бойко, Тернопільська Липа

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.