Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Через протистояння з владою ця подія пройшла майже непомітною. Хоча, якщо бути точним, її помітили, проте належним чином не оцінили. 19 січня Євромайдан просив опозицію дати лідера, який би очолив рух, взявши на себе відповідальність, і він його отримав – Віталія Кличка. Щоправда, політик ще не позначив свій новий статус, однак його поведінка свідчить про все якнайкраще – особливо на тлі Яценюка і Тягнибока

Ця подія унікальна тим, що лідер визначився найприроднішим шляхом – не на партійному з’їзді чи в глибинах АП, а в момент найбільшої небезпеки, коли люди проявляють свої справжні якості – кращі або гірші. В історії Євромайдану такий момент був, точніше, він розтягнувся на кілька днів, і то був злам, на якому зблиснув справжній діамант. За законами психології, сформований таким чином зв’язок між лідером і послідовниками настільки міцний, наскільки може бути взагалі.

Згадайте, 19 січня після віче радикали кинулися атакувати кордони міліції на Грушевського. Скажемо без пафосу: Кличко єдиний з опозиційної трійці, хто посеред жорсткої бійки встав між натовпом та міліцією і закликав припинити насильство. Потім він, а не хтось інший поїхав  у «лігвище» ворога – проте не підібгавши хвоста, а закликом знайти мужність і не повторювати шлях Чаушеску і Каддафі.

Нехай вже вибачають Яценюк і Тягнибок, проте не вони, а Кличко неодноразово виходив до Беркуту. Вмовляння переходити на сторону народу виглядали наївними, проте це було саме те, що найкраще притягує людей до лідера – особистий приклад. Всі бачили, що Кличко не боїться міліції і переставали боятися теж. Цікаво, робив він це усвідомлено чи згідно характеру?

В цей короткий насичений проміжок часу був неймовірний епізод. 22 січня, після двох смертей на Грушевського, під загрозою розгону, лідери опозиції пішли на переговори до Януковича. Зараз точно невідомо, що їм сказав президент – коли-небудь правда спливе – проте це напевне були погрози. Тиск був такий сильний, що оголилася людська слабкість Кличка: після переговорів він виглядав наче оглушеним, боксери сказали б – в стані грогі; здавалося, що на мить він втратив орієнтацію в просторі. Проте все стало на свої місця вже за кілька годин, коли на Майдані з’явився впевнений і сильний лідер. Навіть Яценюк зі своїм яскравим «я з ганьбою жити не буду» виглядав не так переконливо, як Кличко.

Важкий іспит на Банковій обіцяє Кличку лідерство на роки. Про Євромайдан можна не згадувати. Що стосується Яценюка і Тягнибока, ті вочевидь визнають першість Кличка. Схоже, влада теж розглядає його в якості головного представника Євромайдану, бо адресується переважно до нього. Сам Кличко останнім часом показує не лише нахили вождя, а й власне політичного лідера, здатного на пошуки компромісу. Побачимо, чи знайде.

Проте протистояння в розпалі. Інформація про російського снайпера з’явилася не на порожньому місці, і може статися найгірше… Та якщо все складеться добре, Кличка як мінімум чекає яскрава кар’єра політика, як максимум, він стане президентом країни. Навіть затягування протистояння з владою не перекреслить його перспектив. Якщо вдасться уникнути відомої законодавчої пастки, Кличко балотуватиметься і на виборах його напевне підтримають найширші верстви населення. Причому, не лише в західних регіонах України – на тлі зростаючого розчарування в Януковичі виборців Сходу та Півдня його перемога буде переконливішою, ніж свого часу в Ющенка. А в подальшому, на відміну від попередників, він зможе стати президентом всієї України, а не окремих її частин.

Кличка напевне підтримає впливова ділова верства, включно з тими, кого називають олігархами. Це особливо добре видно на тлі втрати довіри бізнесу до Януковича. Справді, Кличка не оточує агресивне середовище, як у чинного президента, і він не має такої ж «голодної» сім’ї. На відміну від Януковича, Кличко справляє враження політика європейського зразка, який не віджиматиме бізнеси, а встановить цивілізовані правила гри.

Останній момент важко переоцінити. На сьогодні Янукович втратив довіру ще й крупного капіталу. Спостерігаючи, як провідні телеканали освітлюють події в Києві, розумієш, що олігархи лише чекають, щоб зробити вірну ставку – звичайно, не на користь чинного президента. Надалі Кличко все більше асоціюватиметься в них з настанням довгоочікуваної політичної стабільності і безпеки для капіталів. Цих надзвичайно важливих умов Янукович так і не зміг забезпечити, пише ПіК

Як повідомляє газета Номер один, вчора, 22 січня, 11 громадський організацій Тернопільщини, які входять у Координаційну раду громадських організацій захисту української державності, одноголосно прийняли заяву до керівників опозиційних парламентських фракцій у якій закликали підтримали кандидатуру Віталія Кличка, як єдиного лідера спротиву Майдану.

Звернення направлено лідерам парламентських фракцій – Арсенію Яценюку, Олегу Тягнибоку та Віталію Кличку.

Список громадський організацій Тернопільщини, які підписалися під зверненням:

1. Тернопільська організація Спілки дітей політв’язнів і репресованих

2. Тернопільська міська громадська організація «Асоціація споживачів комунальних послуг»

3. Об’єднання українських націоналістів (державники)

4. Тернопільське міське товариство «Просвіта»

5. Тернопільська організація «Всеукраїнського товариства політв’язнів та репресованих»

6. Тернопільська організація «Міжнародної спілки професійних вчителів»

7. Тернопільська організація «Всеукраїнського об’єднання ветеранів»

8. Українська християнська Солідарність

9. Тернопільська організація Національної спілки письменників

10. Тернопільська організація Української Народної Ради

11. Тернопільська організація Спілки офіцерів

Заява громадських організацій Тернопілля

Переконані, що в Україні має бути визначений єдиний лідер опозиційного спротиву, який дотримується принципів патріотизму, цінує та поважає гідність, права та свободи українців, працює чесно та відкрито і не боїться брати на себе відповідальність. Лідером опозиційного спротиву повинен стати новий і чесний політик, який сповідує принципи патріотизму та гідності людини, який має цілісну програму нового, європейського розвитку держави. Нам потрібен лідер, який запропонує країні альтернативу та поверне очікування і надії українців на справді щиру і відкриту політику. Саме таким лідером ми вважаємо Віталія Кличка.

Ми, представники громадських організацій Тернопільської області, висловлюємо свою підтримку лідеру партії "УДАР" Віталію Кличку як політику та діячеві, який здатен перемогти існуючий режим. Саме Віталій Кличко своїми рішучими діями протягом масових протестів останніх тижнів продемонстрував необхідні якості Політика і Провідника.

Віталій Кличко – лідер, який здатен змінити країну та втілити в Україні програму нового, європейського розвитку.

Заява прийнята одноголосно на засіданні Координаційної Ради громадських організацій захисту Української державності Тернопілля.

 

Коментарі  

 
+4 #5 Віктор_Kherson 23.01.2014 19:44
Так все правильно написано Кличко наш лідер! Кличко на мою думку обєднає Україну. Дякую всім Українським патріотам за те-що не даєте зробити тут другу Білорусь. Херсон з вами!
Цитувати
 
 
+2 #4 юс 23.01.2014 19:18
ДУМАТЬ - это самая тяжелая работа в мире. Именно поэтому за нее мало кто берется. Г.Форд
Цитувати
 
 
+1 #3 тигросян 23.01.2014 19:14
Уж очень канечна извиняюсь если задену чьи-то чуйства и погляды но лучше бы вы уж сразу выбрали себе в лидеры орангутанга или другого какого обезьяна ведь от этого мало что изменится
Цитувати
 
 
+1 #2 Гость 23.01.2014 19:01
Кто лидер,Кличко? Не смешите мои тапки.
Цитувати
 
 
+1 #1 4v-8 23.01.2014 18:56
Кличко может и хорошший парень,но до Президента ему как до луны.Ни знанийЮ,ни опыта,ни образования.Его потолок-министр спорта.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.