Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Нижче ви, шановні читачі, можете прочитати, як міський голова Тернополя Сергій Надал здебільшого фактично брехав, не побоїмося цього слова, журналістам Нової Тернопільської газети, відповідаючи на їхні запитання.

Особливо ТТ вразили слова, коли Надал запевняє, що начебто за його каденції (це він відповів на питання «Скільки земельних ділянок та квартир за вашої каденції передано місцевим високопоставленим працівникам прокуратури, судів, СБУ, міліцейських органів? Чи не варто після певних люстраційних процесів ці ділянки та помешкання повернути назад і передати, наприклад, рідним загиблих героїв Небесної Сотні?»)
— Жодної квартири чи земельної ділянки вищезгаданим структурам міська рада не виділяла.

Це абсолютна і цинічна брехня. Виділяла міська рада і землю і квартири високопосадовцям в погонах. І ТТ це доведе. Хоча ми вже і не раз про це писали.

Але читайте самі нісенітниці свободівського мера Тернополя.

7 люстраційних запитань до міського голови Тернополя Сергія Надала
Хоча офіційно закон про люстрацію ще не прийнятий, тернополяни вирішили не чекати законодавчих ініціатив, а відразу після падіння режиму Януковича активно розпочали люстраційні процеси. Під особливий приціл нещадної критики потрапила місцева влада й особисто міський голова Тернополя Сергій Надал — член ВО “Свобода”, який до злочинного режиму, видавалося б, жодного стосунку не має, а навпаки... Та активісти і просто люди сьогодні ставлять питання так: недостатньо люструвати тільки за приналежність до Партії регіонів чи Компартії; що стосується державних службовців, а особливо вищого рангу, то не менш важливими критеріями є відповідність між доходами й статками, публічність та прозорість у прийнятті рішень, відкритість і доступність владних структур, їх реагування на запити громади, підзвітність громаді… Отож, у такому сенсі “незручних” для мера запитань від тернополян назбиралося дуже багато. Ми вибрали найбільш гострі з них й переадресували Сергієві Віталійовичу, щоб він відповів. Наскільки повними й точними є його відповіді, — вирішувати вам.
1. Чому в Тернополі нині так широко обговорюють хабарництво у міській раді? Про це говорять на різних люстраційних зібраннях, в інтернеті, у ЗМІ…
— Питання про підозри в хабарництві постало давно і у всіх гілках влади, особливо у зв’язку з тим, що в країні роками не існувало ефективної системи боротьби з корупцією, а громадськість фактично була усунена від моніторингу дій влади. Після того, як українцям відкрили справжні масштаби корупції в країні, вони справедливо звернули увагу на посадовців усіх рівнів. У ЗМІ з’являється чимало дописів, у яких викладені підозри або версії корупційних дій. Важливо перевести це все на мову фактів, документів, особистих підтверджених свідчень, відтак дати належну оцінку порушенням закону. Тому я звертаюся до усіх тернополян із запевненням, що кожне звернення, в якому будуть викладені корупційні дії, буде перевірене публічно за участю громадськості і представників ЗМІ. Винні будуть покарані. За останні тижні таких звернень до міської ради не надходило.
2. Скільки земельних ділянок та квартир за вашої каденції передано місцевим високопоставленим працівникам прокуратури, судів, СБУ, міліцейських органів? Чи не варто після певних люстраційних процесів ці ділянки та помешкання повернути назад і передати, наприклад, рідним загиблих героїв Небесної Сотні?
— Жодної квартири чи земельної ділянки вищезгаданим структурам міська рада не виділяла.
3. Чи погоджуєтеся з тим, що ваш стиль керування — авторитарний, безальтернативний, наказовий, диктаторський?
— Ні, не погоджуюсь. У кризових випадках я можу діяти авторитарно, але віддаю перевагу колегіальному прийняттю рішень, що враховує різні точки зору. У стосунках з підлеглими я вимогливий, не люблю повторювати двічі, і це може не подобатись людям безвідповідальним і непрофесійним. Мій багаторічний досвід керівництва підтверджує ефективність такого стилю.
4. Чим відрізняються сесії Тернопільської міської ради нинішньої каденції від сесій Верховної Ради часів Януковича в плані ігнорування думки меншості? У міськраді є стала більшість, що, як правило, голосує в унісон із позицією виконкому міськради, а ось слушні зауваження депутатів, які не входять до цієї більшості, — Петра Ландяка, Наталії Карпишин, Михайла Ратушняка, Олега Вітвіцького, раніше — Петра Гринчишина, Тараса Юрика та інших — часто ігнорують, причому подальше голосування відбувається без жодних пояснень цього ігнорування. Чому так?
— Ми підтримуємо слушні пропозиції, незважаючи на те, від якої фракції чи окремого депутата вони надходять. Зрештою, проекти сесійних рішень перед голосуванням проходять через депутатські комісії, до яких входять представники різних політичних сил, і будь-хто може ініціювати питання, доповнювати чи аргументувати проти.
Перед кожним засіданням сесії збирається погоджувальна рада, до якої входять керівники всіх фракцій та депутатських груп, ми узгоджуємо порядок денний. Незважаючи на те, що більшість у міськраді представляє фракція ВО “Свобода” (32 депутати), майже усі сесійні питання підтримуються в середньому 40-45 голосами із 60.
5. Чому за вашої каденції відбувається стрімкий прогрес фірми “Максима”? У чому міське керівництво вбачає переваги такої широкої співпраці з цією фірмою? Хто її представляє?
— У цього підприємства, як і в десятків інших, структурні підрозділи міської ради замовляють окремі послуги. Законодавство передбачає цілу низку переваг, які повинна мати та чи інша фірма перед іншими, якщо претендує на отримання замовлень від органів місцевого самоврядування. Це, зокрема, нижча, ніж у конкурентів, ціна, достатнє матеріально-технічне забезпечення, наявність відповідних фахівців. Рішення приймаємо на конкурсних умовах.
6. Коли і за якою процедурою в місті буде створений люстраційний комітет і чим він буде займатися?
— Сьогодні слово “люстрація” набуло значної популярності, хоча різні люди вкладають у нього дуже різний зміст. Наразі готується закон, розробляються процедура, правила. Мабуть, невдовзі з’являться й місцеві підрозділи люстраційної комісії. Сьогодні ж чуємо про понад п’ять комітетів у Тернополі, які взялися за справу, недочекавшись закону і правил та роблять все по-своєму. Як для збору фактів та свідчень, то це, очевидно, добра ініціатива, хоча треба звернути увагу на те, щоб «люстраторами» не виявились політичні діячі, депутати, колишні чи нинішні посадовці, бо тоді замість об’єктивних і незалежних оцінок відбуватиметься зведення особистих і міжпартійних рахунків чи так зване «полювання на відьом». А загалом, зважаючи на події, що відбулися в Україні, люстрацію, на мою думку, повинні пройти вся правоохоронна система і система державної влади. Що ж до виборних посад й органів, то моя пропозиція така: ми маємо чудову нагоду 25 травня провести позачергові вибори не тільки президента, а й Верховної Ради, всіх місцевих рад, міських голів і зробити перезавантаження всієї країни за один день.
7. Чи можна очікувати, що ви першим покажете приклад й відзвітуєте перед громадою про ваші та вашого найближчого оточення статки — житло, автомобілі, банківські рахунки і т.д., здобуті під час роботи в податковій службі та на посаді міського голови, можливо, продемонструвавши їх журналістам?
— Я роблю це щороку, заповнюючи декларацію, яка публікується та є у вільному доступі. Мої статки та статки моєї сім’ї за період роботи у міськраді не змінилися. Про мій будинок і автомобіль багато писали під час виборчої кампанії, пишуть і тепер. Як міський голова щорічно звітую перед громадою за виконану роботу, з цією інформацією можна ознайомитись в офіційних періодичних виданнях.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.