Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Днями голова ОДА Валентин Хоптян в притаманній йому манері простоти та безпосередності, як то кажуть, «запалив кантору».

alt  Перебуваючи в стінах міської ради він в присутності мера міста Сергія Надала та практично всіх начальників управлінь та відділів відкрито та безцеремонно назвав заступника міського голови Леоніда Бицюру найкращим  (читай: найзручнішим) кандидатом на посаду голови поки що бездіяльної обласної ради.
  Що це було? – спитає людина, котра бодай трішки орієнтується в політиці. – Підстава? Комплімент? Видання бажаного за дійсне чи підсвідома обмовка?
   Ми не побоїмось спрогнозувати, що насправді це може бути дуже тонка та далекоглядна гра Валентина Хоптяна з прицілом на вибори мера-2015.
  Від публічного озвучення регіоналом кандидатури свободівця як «компромісної» Валентин Хоптян тільки виграє.
По-перше, свободівці починають знову сваритися між собою (насправді центрів впливу і так є декілька, а озвучене губернатором ще більше підлиє масла у вогонь їхніх протистоянь за вплив у партії). По-друге, з посади голови обласної ради простіше стартувати на вибори мера, тим більше, що Конституційний суд нічого не має проти, щоб вибори до Тернопільської обласної ради проходили одночасно з усіма місцевими виборами у 2015 році.

По-третє, кандидатура Бицюри, контрольована Хоптяном, є його квитком та чи не головним козирем перед Президентом, щоб залишитися на посаді голови ОДА до того ж таки 2015 року, а при певних «розкладах» і далі, якщо Бицюра набуде політичної ваги і стане кандидатом на посаду міського голови від ВО «Свобода» та переможе в перегонах.
А про посаду мера саме час подумати.
Адже свободівці сьогодні вже не ті голодранці без досвіду і елементарного розуміння державницьких процесів, якими вони були ще 4 роки тому.

Сьогодні в середовищі тернопільських тягнибоківців є 3 народних депутати, міський голова, відбулося оновлення керівних партійних органів, їхній рівень як політичний, так і професійний значно зріс.
Тому на сьогодні, реальними конкурентами в боротьбі за посаду міського голови, можуть бути вже декілька партійних соратників мера. Звісно, якщо Сергій Віталійович пуститься свободівського берега або потрапить в немилість керівництва партії.
Побратими і внутрішню «кухню» добре знають, і про слабкі місця Надала їм надто добре відомо. І приналежність до ВО «Свободи» тільки збільшує шанси, оскільки партія зараз в своїй електоральній підтримці іде по висхідній.

Тим більше, що ні «УДАР», ні «Батьківщина», ні без 5-ти хвилин покійний «Фронт змін» не спроможні виставити адекватного та харизматичного конкурента.
То чому би Хоптяну не поставити свої фішки на Леоніда Бицюру? Тим більше, що це людина, яка мала велике бажання потрапити до кадрового резерву при Президенті Януковичу, а отже, не позбавлена кар’єрних амбіцій.
«Поганий той солдат, який не мріє стати генералом». Мабуть, це про Леоніда Олексійовича, який пройшов практично весь шлях на різних посадах у державній службі. Починаючи від спеціаліста в райдержадміністрації, і закінчуючи посадою заступника міського голови, а при Роману Заставному – ще і керуючий справами, який володів печаткою міської ради.

До речі, як нам відомо з власних джерел, саме Заставному Бицюра підігрував на виборах у 2010 році, бо у ВО «Свобода» не затвердили кандидатуру Леоніда Олексійовича, обравши замість нього на той час нікому невідомого податківця Сергія Надала.
За останніх 2 роки пан Бицюра виріс з коротких штанців чийогось заступника і поволі почав грати власну гру. В нього непогані стосунки з Володимиром Стаюрою, що після Олексія Кайди очолив обласну партійну організацію. Леонід Олексійович продовжує "тісно" спілкуватися  з нинішніми нардепами Михайлом Головком та Олегом Сиротюком, з якими він починав виборчий процес 2006 року, став міським депутатом за списками ВО «Свобода», що в умовах політичних торгів дозволило за другим разом посісти посаду заступника міського голови-керуючого справами виконавчого комітету міської ради.

Хороші взаємовідносини в Леоніда Олексійовича і з нардепом Кайдою, в якого зараз з мером міста Надалом затяжний і поки що не публічний конфлікт. Враховуючи, що на час місцевих виборів 2015 року Кайда ще буде народним депутатом від міста Тернополя і, звичайно, не буде проти ним же і переобратися, то логічно, що ставку йому треба буде робити на «свого» міського голову.
На основі зібраної інформації, ми прогнозуємо, що саме Леонід Бицюра має найбільше шансів серед усіх свободівців стати міським головою.
А стартовим майданчиком може стати спроба очолили обласну раду.
До речі, декілька тижнів тому Леонід Олексійович з цього приводу пару днів перебував в Києві, доводячи персонально Тягнибоку про своє бажання та вміння бути головою Тернопільської обласної ради. А присутність в ЗМІ з роздумами про державотворення стала одним з пріоритетних завдань в роботі Леоніда Олексійовича.
От тільки як поведе себе в цій ситуації діючий мер Сергій Надал, який також захоче побути градоначальником ще один термін і матиме для цього всі шанси (про це ми ще напишемо згодом)?
Бо теперішня посада Леоніда Бицюри дає йому доволі серйозні можливості заручитися підтримкою однієї з найбільш чисельних електоральних груп – бюджетників. Адже в підпорядкуванні Леоніда Олексійовича і школи, і дитячі садочки, і бібліотеки, і спортивні школи, і лікарні з поліклініками, де працює не одна тисяча виборців, які разом зі своїми родинами можуть на старті відразу дати 10-12 відсотків підтримки. До речі, за нашою інформацією з освітянського середовища, пан Бицюра веде себе доволі далекоглядно: все, що погано сприймається людьми, він видає за вказівку мера Сергія Надала, а на всі позитиви пробує натякнути, що це його ініціатива.

І до слова, кабінет Бицюри вже можна назвати майже готовим виборчим штабом, адже він єдиний, хто з заступників міського голови не перебуває в приміщенні мерії на Листопадовій.

Як кажуть в армії, подалі від начальства…
Якими би не були амбіції ще і не названих нами претендентів, головну гру гратиме сам Олег Тягнибок, оскільки місцеві вибори проходитимуть через 9 місяців після президентських. А від них багато що залежить…

alt

Коментарі  

 
-2 #2 про це 12.06.2013 05:55
Надал - поза конкуренцією. і це всі знають і розуміють.
Цитувати
 
 
+3 #1 От б... 05.06.2013 11:13
а виглядає все навіть дуже імовірно, бо якби це було не так, то бицюра би вже вовсю спрстовував і давно такі чутки про нього, а він ж мовчить. Не зажумувалися, чому????
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.