Нове на сайті:
Мерія Тернополя виплачує по 10 000 грн на лікування та реабілітацію кожному тернополянину, який отримав поранення на війні Спостерігати вагітність безоплатно можна у 25 медзакладах Тернопільщини Активістка вважає, що тернополянам начхати на скандали навколо своїх нардепів У Тернополі родинам полеглих Героїв надається щомісячна грошова допомога та компенсація за комунальні послуги Тернопіль отримав найвищу відзнаку Ради Європи та Асоціації міст України за залучення молоді до управління - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру ще одній колаборантці Мобілізовані військовослужбовці з хронічним захворюванням втрачають доступ до життєво-необхідних ліків! Ветерани російсько-української війни закликають міську раду внести зміни до Генерального плану Тернополя Можна лише вчерговий раз порадіти за пінгвінів Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий пілотний проєкт від НСЗУ на Тернопільщині Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Приємно, що не тільки ТТ любить поприкалуватися і "фейканути" з того чи іншого приводу (хоча ми звісно, завжди підкреслюємо - де ми жартуємо, а де ні), а й поодинокі чиновники міської ради мають час на фантазії і написання жартів. От і речник міського голови Тернополя Максим Черкашин вкотре на korrespondent.net у своєму блозі вирішив порозмірковувати на фантастичну тему про Тернопіль. Нагадаємо, саме цей креативний молодий чоловік якось запустив "фейк" про те, що Тернопільс став зимовою столицею Європи, що на повному серйозі передрукували  майже всі (крім ТТ, звісно, бо ми тоді попередили, що це жарт в статті Чому майже всі повірили, що Тернопіль визнали зимовою столицею Європи?) всі місцеві сайти.

І от новий всплеск казкових роздумів помічника Сергія Надала, в яких, і це зрозуміло, Тернопіль змальований виключно в позитивному контексті.

Уявімо, що не лише країни, але й окремі міста можуть приймати до Європейського союзу. Чи мав би Тернопіль шанси потрапити до євро спільноти?

Ставлення міста до базових європейських цінностей – толерантності, відсутності дискримінації та рівність усіх членів суспільства, включаючи меншини незалежно від гендеру.
•    У тернопільських вузах навчаються понад 2 000 іноземних студентів із 60-ти країн світу. В останні роки практично не було зафіксовано конфліктів на основі расової дискримінації.
•    Тернопільщина, в силу історичних обставин, є багатонаціональним регіоном. Міжнаціональні конфлікти відсутні.
•    За віросповіданням абсолютна більшість мешканців - християни. На 1 січня 2010 року 46,2% релігійних громад належали до УГКЦ, 16,8% до УАПЦ, до УПЦ КП, УПЦ МП та РКЦ — 14%, 7,2% та 4,9% відповідно. Окрім того, 9,3% релігійних громад відносять себе до різних течій протестантизму (п’ятидесятники, адвентисти, харизмати та інші), а 1,3% до Свідків Єгови. Усі традиційні християнські конфесії мирно співіснують.
Тернопільські проєвропейські “активності”
•    Тернополяни активно знайомляться з культурою інших країн. Для прикладу, у 2012 році завдяки роботі Візовому центру Польщі було видано 41 тисячу Національних та Шенгенських віз. Тобто в день понад 150 жителів Тернопільщини отримували можливість вільно відвідувати Польщу та країни Євросоюзу.
•    Жителі міста знайомляться з культурою інших країн навіть не виїжджаючи з міста. Взимку відбулись виставки «Традиції польської дипломатичної та консульської служби» та «Тернопіль очима іноземців». А нещодавно відбувся фестиваль культур "Global Village", де стажери з Сербії, Іспанії, Македонії, Китаю, Туреччини, Угорщини та інших країн презентували свою культуру, звичаї та традиції.
•    Іноземці знайомляться з культурою Тернополя. На чемпіонат Світу з водно-моторного спорту завітали спортсмени з 13 країн Європи, Африки та Азії. Фестиваль-конкурс «Я там, де є благословіння» об’єднав понад 1 000 учасників з усього світу. Відкрили для себе Тернопіль і юні футболістки з Шотландії та Угорщини на міжнародному турнірі з футболу серед жіночих команд під егідою UEFA.
•    Тернопіль відвідують дипломати з офіційними візитами. Так лише від початку року до нас завітали заступник Глави Місії Посольства Великобританії в Україні пан Мартін Дей та координатор посольства з питань європейської інтеграції Світлана Яворська, Надзвичайний та Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Іван Почуха та делегація Придністровської Молдавської Республіки.
Як тернопільські “активності” оцінюють українські та міжнародні організації?
•    Рада з Питань туризму і курортів визнала важливими для розвитку туристичної індустрії України дві події в Тернополі. Чемпіонат світу з водно-моторних видів спорту та фестиваль «Я там, де є благословення», що відбувалися у Тернополі минулого року, увійшли в національний рейтинг «100 кращих подій української туріндустрії».
•    Тернопіль отримав диплом Ради Європи за поширення ідей Європейської спільноти. Комітет з питань соціальної політики, здоров’я та сталого розвитку Ради Європи нагородив Тернопіль Європейським дипломом Ради Європи.
Як Тернопіль ставиться до майбутнього в Європі?
У Тернополі під час урочистих заходів майорітиме прапор Ради Європи. Запровадити практику використання прапора Ради Європи під час відзначення Дня Європи та проведення міжнародних і інших свят та урочистих заходів на території міста Тернополя вирішили депутати міськради на тридцять четвертій сесії 6 червня. Таким чином міська рада відреагувала на звернення громадських організацій міста підтримати євроінтеграційний курс України

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.