Хоча для необізнаних це виглядає як ремонт доріг.

Щоб там не говорили про сайт "Тернопільський тиждень" – начебто і заангажованість присутня у наших матеріалах, і упередженість до Надала та його команди, і однобокість  у висвітленні діяльності мерії є тощо.

Та коли спостерігаєш за тим, як влада у місті «працює», стає не пособі. І вкотре спадає на думку, що нас, тернополян, свободівська влада має за «лохів» і недолугий електорат. От свіжі приклади.

Сергій Надал з підручними розповідає, що влада активно взялася за ремонт доріг у Тернополі. Але чомусь не там, де шляхове покриття просто в катастрофічному стані, і де водії, лаючись, гроблять свої транспортні засоби. І не там, де найінтенсивніший рух, багато громадського транспорту тощо. А ремонтують окремі ділянки доріг, де автівки радше паркуються, а не їздять.

Приклад перший. Минулого тижня невелику ділянку трикутної форми, навпроти «білого дому», де вулиця Грушевського перетинається із Замковою, зачистили від старого асфальту, і то не суцільно, а вибіроково, підготували, наступного дня знову заасфальтували, нанесли дорожню розмітку, втикнули в зливну решітку гілку з листочками -  готово.

Та цікаво, що саме на цьому клаптику найчастіше паркуються чиновники та люди, які приїжджають з районів чи міста по справах в організації та державні структури, які розташовані в «білому домі». І там не їздить громадський транспорт і немає інтенсивного руху. Та й стан покриття там був не катастрофічний.

Звісно, ми розуміємо, що нанесення розмітки мало б означати зміну руху на цій ділянці дороги. Сподіваємось так воно і буде, і більше там автівки чиновників паркуватися не будуть. 

Приклад другий. Днями провели підготовчі роботи, тобто здерли старе покриття і бордюри на відрізку дороги на вулиці Коперника від магазину «Золото» майже до арки, де починається вулиця О. Кульчицької. Там, як зрозуміло з розмаху, має бути капітально відремонтована дорога. Але та ж сама ситуація – чи саме це був  найпроблемніший відрізок тернопільських автошляхів? Чи саме по ньому найінтенсивніший рух чи їздять маршрутки та тролейбуси, які перевозять щодня десятки тисяч городян та гостей міста? Звісно ні. Але за «дивним» збігом обставин саме на цьому відрізку вулиці Коперника паркуються працівники управління ЖКГ Тернопільської міськради, відділу технагляду та інших структур мерії, які розміщені в будинку на цій вулиці біля поштамту. То невже місця, де паркуються чиновники, колеги та підлеглі Надала вимагають першочергових ремонтів? Питання, звісно, риторичне. А пересічні громадяни нехай і далі трясуться в громадському транспорті, лаючись на «вбитих» автошляхах в Тернополі. Зате видимість бурхливої діяльності та ремонтування доріг створено. До слова, за один день, п'ятницю, цю ділянку вже закатали асфальтом. така оперативність не може не вражати. Чи може ми не праві???   

«ТТ»

На фото: ілюстрації до і після «ремонту», а також «підготовлений» і оперативно відремонтований відрізок вулиці Коперника біля будинку, де працюють десятки, якщо не сотні чиновників. 

   alt   

 

    alt    

 

     alt

alt


alt