Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Мотузки та мило принесли тернополяни під мерію. Але представники міської влади за цими презентами не вийшли. У цей час вони піднімали прапори, беручи участь у святкуваннях до 71-річчя УПА

“Прошу пана до гіляки” - такий надпис майорів біля шибениці під міськрадою 14 жовтня. Поруч причепили до гіляки акт обвинувачення депутатів у дерибані землі.

Навпроти в цей час стояли тернополяни з плакатами, на яких були такі написи: “Депутати, ви зраджуєте героїв УПА”, “Креатор-Буд" і "Свобода" розкрадають землі”, “Поверніть землю дітям міста!”. Ось так у Тернополі розпочалася акція під назвою “Вояки УПА боронили нашу землю не для них!”.

- Велика мотузка - для мера, без згоди якого не приймають жодного рішення, - каже організатор акції - керівник громадської організації “Тернопільські підсумки” Тарас Білан. - А 31 маленька мотузка - для депутатів міської “зради”. Ось чотири пункти обвинувачення. Якщо є представник, який готовий опротестувати їх, прошу вийти!

Звинувачували міських депутатів тернополяни у рейдерському захопленню гаражів на "Алясці", забудові на набережній Тернопільського ставу, знищенні дитмайданчика на вулиці Сагайдачного, крадіжці майна та землі жителів з вулиці Острозького.

- Кожен із цих чотирьох випадків має своїх людей, які борються проти забудови, - продовжує Тарас Білан. - Та це практично нічого не дало. Лише у випадку, що на Острозького, за два роки боротьби ми не допустили початку забудови. Хоча людей погрожували закатати в асфальт. Мені особисто погрожували. Ми зверталися в УБОЗ. Будову заборонили. Тепер ми вирішили об’єднати зусилля і боротися проти забудовників-порушників разом!

Кілька слів про кожен випадок, в якому звинуватили міську владу, сказали тернополяни, яких торкнулася дана проблема.

- Нам казали, якщо ми не перестанемо протестувати, нас закатають в асфальт, - розповідає жінка, яка мешкає поруч із забудовою на вулиці Острозького, - Наталія Павлючик. - Це був такий тиск, що ви собі не уявляєте. Чомусь у влади немає нічого законного. Усе йде по трупах, ніхто ні з ким не рахується.

Натомість мешканців з вулиці Сагайдачного уже повідомили про близький початок будівництва п’ятиповерхівки на території колишнього дитячого кафе “Женя-Женічка” та дитмайданчику. Важка техніка, як ми вже писали, їхатиме до новобуду просто через Театральний майдан.

- Ось який красивий будинок виросте там, - каже тернополянин Олег Климчук. - Дякую міській владі за це. Адже зруйнують дитмайданчик, прилеглі доми. І буде будинок, який не вписується в архітектурний вигляд Тернополя.

Однак прийняти "подарунки" чи спростувати звинувачення пікетувальників із міськради ніхто не вийшов. У цей час представники влади піднімали прапори на іншій акції, присвяченій 71-й річниці УПА. Зустрівши мера Сергія Надала там, представники преси попросили прокоментувати ситуацію. Розмовляти про це мер не захотів. Естафету передав начальнику сектору зв’язків з громадськістю міськради Катерині Калуш.

- У першу чергу, виникає запитання до правоохоронних органів, - каже пані Калуш. - Адже відбувається незаконна акція на території міста, а ніхто не реагує і не розганяє людей. Закон передбачає інформування про подібні дійства за п’ять днів до її проведення. Тим паче, в цей же час відбуваються громадські акції до Дня утворення УПА.

Акцію протесту Катерина Калуш вважає такою, яку коментувати недоцільно. У випадку, якщо тернополяни бачать порушення, потрібно звертатися у відповідні структури, вважає вона.

До речі, Тарас Білан напередодні пояснив, що акція під стінами мерії – не пікет. Адже їх у місті дійсно заборонили. Однак заборони організовано вручати подарунки депутатам немає.

20 хвилин

 

Коментарі  

 
+3 #4 Свідомий 15.10.2013 12:31
Злодії розкрадають міські землі і бюджет, презент досить доречний!
Цитувати
 
 
+1 #3 Олексій. 15.10.2013 12:31
Тарасик сам коло коритця був у минулому скликанні. де ж його патріотизм тоді був?
Цитувати
 
 
+2 #2 тарас білан 15.10.2013 10:26
Від щирого серця висловлюю подяку небайдужим людям, що потратили свій час , та прийшли висловити своє обурення проти «дєрєбану» багацтв громади.
З повагою ,
Тарас Білан
Цитувати
 
 
0 #1 Марян 15.10.2013 04:01
Тарас Білан захтів бути мером і вже почав виборчу кампанію? Чи просто відробляє гроші регіонів?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.