Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як ми вже повідомляли раніше, на Тернопільщині через бездіяльність обласної ради та неприйняття бюджету наближається колапс, який паралізує життя всієї області всіх сфер які фінансуються через обласний бюджет, зокрема медицини та освіти.

Як повідомляє Реально, днями в Тернопільській університетській лікарні відбулася прес-конференція,  на якій мова йшла про те, що заручниками політичної ситуації в області стали хворі, які потребують гемодіалізу.

Керівництво Університетської лікарні направило лист першому заступнику голови обласної ради Сергію Тарашевському, ще у вересні із застереженням, що кошти для розхідних матеріалів,  які застосовуються при гемодіалізі є до 15 жовтня поточного року, сьогодні в ході обговорення Василь Бліхар – запевнив, що кошти для цієї маніпуляції є ще до 2-4 листопада поточного року.

«Для того щоб нормально закінчити рік, нам потрібно ще 2 мільйони 200 тисяч гривень. Ситуація  на мій погляд, серйозна і дуже критична тому адміністрація лікарні зверталася в департамент і до обласної ради з проханням в термінові стислі терміни вирішити це питання, тому, що крім грошей потрібно ще провести закупівлі і завезти препарати розприділити і почати працювати»  – сказав Василь Бліхар.

«Програмний гемодіаліз є одним із питань які на даний час пробує вирішувати департамент охорони здоров’я. Чому є до другого листопада (кошти) бо вже вжито ряд заходів. Ми забравши в інших закладів зробили вимушені переміщення для забезпечення затратними матеріалами які в гемодіалізі це питання життя і смерті» – констатував Руслан Мостовий.

«Раз ситуація яка склалася у нас, – Сергій Тарашевський – нагадав журналістам, списочок який у мене є це остання наша сесія присутні на сесії Тернопільської обласної ради по фракціях. Тут є політичні сили, я їх не хочу називати хто конкретно. Декілька чоловік бракує з інших фракцій і бракує фракції ВО «Свобода» тому що було «нуль» на останньому засіданні. Я би спроектував це так, якщо взяти місто Тернопіль і щоб громадяни відчували відповідальність коли будемо йти голосувати на Президентські вибори на інші вибори, хто голосував за тих депутатів, які зараз ходять на сесії десятьма гривнями мали би допомогти,  той хто голосував за ту партію яка не бере участі в сесіях – двадцятьма гривнями. Тому є моєю ініціативою відкрити благодійний спонсорський рахунок,  тому звертаюся до депутатів ТОР які сумлінно виконують обов’язки і несумлінно, не беруть участі в сесіях, щоб знайшли можливість допомогти саме цій категорії людей, яка має таку потребу. Також звертаюсь до підприємців які можуть допомогти. Ми маємо мати два варіанти, якщо сесія збирається то можна буде спільно з адміністрацією знайти шляхи. Якщо надалі йде політичне протистояння то в нас іншого виходу нема, бо я  впевнений, що жодне пацієнт не захоче ставити на шальки терезів своє здоров’я заради політичних ігор тієї чи іншої політичної сили. Також хочу наголосити на відповідальності, коли хтось вчиняє якийсь злочин, він його зробив чи сам офіційно заявив і взяв відповідальність, або його виявили працівники міліції, він відбуває покарання. В нашому суспільстві все це так побудовано. В даному випадку ми маємо справу з колективною безвідповідальністю. Якби таке було з одним чоловіком то в селі чи місті йому би місця не було. А безвідповідальність веде до злочину прихованого»

Також Сергій Тарашевський висловив думку про те, що не є добре що не вводять депутатів, але і немає підстав не збиратися на сесії. Депутати мають приходити на сесію і вирішувати ті питання, які турбують громаду.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.