Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Суворий постулат «про мертвих або добре, або нічого» не спрацьовує, коли йдеться про гроші, тим паче, про солідні гроші, скажімо, про півтора мільйони доларів обдурених пайовиків.Щоправда, цього разу – Олегом Садовським, трагічну загибель  якого (чи самогубство) вже майже півроку обговорюють у Тернополі. Однак забудовників турбує, хто стане правонаступником бізнесмена.

Адже нині покійний підприємець обіцяв людям збудувати житло в обласному центрі (на вул. С. Бандери, 45 і  вул. Виговського, 3) та на вул. Зелена, 15 у Петрикові під Тернополем. Причому платили дольовики значно дорожче, ніж тоді у середньому по місту. Відтак місто не сьогодні-завтра може опинитись в епіцентрі нового скандалу навколо чергового «Еліта-центру», але вже не Щепановського, а Садовського.

Три кримінальні справи

Проблема вкрай делікатна: справді, аморально ятрити душу рідним, коли ще зовсім свіжа рана. І коли сам обвинувачений не може виправдатись або пояснити.

Разом з тим, 150 громадян поставлені законом у вузькі рамки правил і вимог найближчим часом довести своє право власності на квартири у новобудовах, інакше вони лишаться ні з чим, як кажуть, на бобових інтересах – без грошей і без житла.

І взагалі, у глухому куті опинились восьмеро пайовиків, які випадково дізналися, що одні з них уклали угоди на вже продані квартири, інші – на помешкання у багатоповерхівці, збудованій… зовсім іншим підприємцем.

У розпорядженні редакції є постанова слідчого управління обласної міліції стосовно порушення проти добродія Садовського трьох(!) кримінальних справ за фактами шахрайства в особливо великих розмірах на загальну суму понад 1 млн. 422 тис. доларів США та 300 тис. гривень.

Як відомо зі слідства, 16 лютого ц.р. О. Г. Садовський помер. За висновками судмедекспертизи, він вкоротив собі життя, стрибнувши з баштового крана. Оскільки подальше провадження є безпредметним, зазначив у постанові начальник слідчого управління Тернопільської обласної міліції пан Сергій Осадця, 27 березня ц. р. кримінальну справу проти бізнесмена закрили. Відтак лишається відкритим питання: Олег Садовський вкрав кошти чи розорився через економічну кризу?

Говорив одне, у документах писав інше

Відповідно до постанови, ще в середині жовтня 2010 року в управління боротьби з організованою злочинністю обласної міліції звернулись дольовики і поскаржились, що, починаючи з 2005-го по 2009 рік вони сплатили 1 млн. 350 тис. доларів пайових внесків приватному підприємцю Олегу Садовському на будівництво у Тернополі на вул. Виговського, 3 житлового будинку. За умовами укладеної угоди, фірма-підрядник ТзОВ «Сервер» зобов’язувалось у IV-му кварталі 2007 року завершити будівництво та здати будинок в експлуатацію.

Під час перевірки правоохоронці вилучили документи та встановили, що насправді підприємець не має жодних дозвільних документів на проведення будівництва, тому й не виконав взяті зобов’язання щодо здачі квартир в експлуатацію. Але й коштів людям не повернув, спричинивши матеріальну шкоду в особливо великих розмірах, зазначено у згаданій постанові. Саме тому 10 лютого 2011 року проти О. Г. Садовського за фактами шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах (частина 4 статті 190 Кримінального кодексу), було порушено карну справу.

Але ще раніше, 27 січня поточного року, проти бізнесмена за аналогічним звинуваченням вже порушили карну справу. «18 листопада 2008 року шляхом зловживання довірою Верхоляк М.П. приватний підприємець Олег Садовський під приводом надання їй житлового приміщення загальною площею 133,9 кв. м за адресою вул. С. Бандери, 45, не маючи наміру виконувати взяті на себе зобов’язання, уклав угоду №30 пайової участі у фінансуванні будівництва. Того ж дня Верхоляк М.П. передала О. Садовському 72 тис. 112 доларів США (відповідно до курсу Національного банку, це становило 600 тис. грн.). І знову забудовник пообіцяв здати будинок у IV-му кварталі 2010 року.     

– Я шість років тяжко працювала за кордоном, мій син – десяь, – схлипує, ледь стримуючи сльози, пані Марія Верхоляк. – Повернувшись додому, ми вирішили придбати синові приміщення під офіс. Заплатили по тисячі доларів за квадратний метр, хоча по місту тоді (осінь 2008 року – авт.) брали дешевше, але Садовський казав, що то майже центр міста (йдеться про новобудову на проспекті Ст. Бандери, 45 – авт.). А зараз кажуть, що це не його будинок, а іншого забудовника, а він будував поруч, на пр. Бандери, 45А.

Літня пані ледь стримує емоції, лише тяжко зітхає. Трохи заспокоївшись, жінка розповіла, що спочатку бізнесмен повіз її на «Дружбу», показав на вул. Яремчука новобудову і попередив: тут залишилось декілька квартир, купуйте, поки не розібрали, і щоб довго не чекати. «Тоді саме був бум, люди багато купували квартир і будувалось багато», – зізнається співрозмовниця. І вони погодилися, того ж дня сплатили гроші та уклали угоду.

Жанна Попович, «Номер один»

Коментарі  

 
0 #1 Сашко 16.08.2011 21:36
Ох і не розумні ці дольо..., пробачте - пайовики.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.