Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про заступника міського голови Тернополя з питань житлово-комунального господарства Владислава Стемковського скрізь, де б він не працював, ходять легенди. 40-річний чиновник, родом з Ізмаїла Одеської області, вже встиг наслідити у Кабміні, а особливо — в сусідньому Луцьку, де також очолював ЖКГ. Там кар’єра амбітного чиновника обірвалася зі скандалом. «Фахову» роботу Владислава Володимировича перевіряли правоохоронні органи Луцька (прокуратура виявила «комунальних» порушень на 40 мільйонів гривень), унаслідок чого йому заледве вдалося уникнути кримінальної відповідальності і кайданок.

Прийшовши до влади, Надал реанімував Стемковського: призначив спершу своїм радником, а згодом — першим заступником, аби допоміг «освоїти» міську господарку. Справа не змусила довго чекати. Невдовзі і в комунальних скверах Тернополя виросли «золоті верби», виплекані «господарником» Стемковським.
Так, нещодавно Тернопільське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оприлюднило інформацію про «тендерні» махінації у господарці міста. Зокрема, стало відомо, що ТОВ «Тернопіль комунал сервіс» та КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця» у змові «роздерибанили» між собою тендер на 18 млн. грн. Це підтвердив своїм рішенням і господарський суд Тернопільської області. Який стосунок має Стемковський до цієї афери? Виявляється, засновником ТОВ «Тернопіль комунал сервіс» є Ірина Швець із Луцька, а лобіює фірму не хто інший, як луцький заступник Надала.
Отож, у січні цього року управління ЖКГ Тернопільської міськради провело відкритий тендер на санітарне утримання доріг та об’єктів благоустрою міста. У конкурсі брали участь лише два згадані підприємства. За його результатами товариство «Тернопіль комунал сервіс» здобуло право на санітарне утримання вулично-дорожньої мережі міста на суму 15,99 млн. грн., а комунальне підприємство — на утримання територій і об’єктів благоустрою лише на суму 1,92 млн. грн.
Після звернень обласної прокуратури та СБУ Антимонопольний комітет провів перевірку і дослідив, що підприємства попередньо узгодили між собою умови участі у тендері. АМКУ встановив, що фірми подали свої пропозиції майже одночасно — з різницею у 10 хвилин. При цьому окремі документи «мають нехарактерні для таких випадків однакові особливості в оформленні»: довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації містять ідентичні заголовки, ідентична побудова таблиць. Як виявилося, довідки обох підприємств складала одна особа, яка водночас працює у ТОВ «Тернопіль комунал сервіс» та КП «ТМШЕД» на посаді інженера з питань підготовки кадрів та ведення кадрової роботи. Однакові особливості в оформленні зазначених довідок свідчать про корупційну схему між ТОВ «Тернопіль комунал сервіс» і КП «ТМШЕД».
Лобіювання луцького бізнесу на теренах Тернополя — тема не нова. Ще на початку 2012-го року Стемковський активно просував для прибирання нашого міста луцьке підприємство «Руфусів». Така позиція головного господарника спровокувала невдоволення деяких депутатів від фракції ВО «Свобода» в Тернопільській міськраді, і в кінцевому підсумку тендер у жорсткій боротьбі з луцькими таки вибороло місцеве комунальне господарство «ТМШЕД». Однак Стемковський не був би Стемковським — він не звик програвати і взяв своєрідний реванш: у травні минулого року мерія «з’їла» багаторічного керівника комунального підприємства «ТМШЕД» і порядну людину Юрія Щирбу. Формальна причина звільнення — фінансові порушення у діяльності підприємства, а неофіційна — помста за непокірність. Звісно, був і прагматичний мотив, адже територія КП «ТМШЕД» — це три ласі гектари землі на масиві «Дружба». Цікаво, що виконуючим обов’язки директора «ТМШЕД» відразу призначили іногороднього Ф.Волощука.
Ще одна «реформа» Стемковського — передача ліфтів у приватні руки. Саме заступник міського голови подав пропозицію розірвати угоду з КП «Тернопільміськліфт». Ліфтовий бізнес на 3,6 млн. грн. поділили між собою товариство “Максима» (охоронна фірма, до речі, у місті поширюються чутки, що нею заправляють Надал і місцеві кримінальні авторитети) та два приватні підприємці. За такими «реформами» — десятки безробітніх комунальників, занепад комунальних підприємств.
«Засвітився» головний комунальник і на заміні в усьому місті звичайних світлофорів на світлодіодні. Ні на запити депутатів міськради, ні на звернення журналістів, чомусь так і не повідомили їх точної вартості. Стемковський оприлюднив одну суму, необхідну для закупівлі та встановлення світлофорів, а секретар міськради — іншу, у чотири рази меншу. Краще вміє рахувати той, хто бере більше? Словом, три мільйони гривень, виділені на заміну світлофорів, — чергова інформація для прокуратури.
Свої «реформи» у ЖКГ Владислав Стемковський вбачає у створенні ринкових умов у комунальній галузі, що, на його думку, вкрай потрібне в нинішніх умовах. Справді, конкурентні умови, адекватна ціна та якісні послуги — те, до чого треба прагнути, але ж не ховаючи за високими словами і грандіозними проектами власні корисливі інтереси на пару з Надалом.

Cофія Громницька, Нова Тернопільська

Нагадаємо, ТТ ще 2,5 роки тому писав про "прихід" Стемковського і попереджав про наслідки його діяльності. Ось тільки декілька статей: 

Новий перший заступник мера – авантюрист чи професіонал?

Апетити «варягів» у Тернополі ростуть

Чиновник, за яким у Луцьку «золоті верби росли»

Коментарі  

 
-1 #1 Петро Гоч 16.11.2013 13:08
Чого пристали?? Стемковський - нормальний дядько!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.