Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вже третій рік поспіль Тернопільська обласна державна адміністрація організовує свято до Дня сільського господарства. Традиційно апогеєм свята є розрізання рекордного короваю, за шмат якого тернополяни штовхають і ледь не б’ють один одного.

Цьогоріч, напевне, всі охочі задовольнили своє бажання у кусені запашного хліба. Адже майже півтонну конструкцію роздали більше як пів години. Коровай у формі колоска сягнув у висоту майже три з половиною метри.

Насамперед варто зауважити, що вперше така подія відбулася під прапорами Партії регіонів. Голова ОДА і заодно керманич правлячої політсили у краї Валентин Хоптян пояснив, що виконавча гілка влади організувала лише офіційну частину свята у театрі. Все решта відбувалося під патронатом «регіоналів» і за фінансового сприяння місцевих аграріїв.

Напевне, через таке політичне забарвлення на Театральній площі не був помічений жоден зі «свободівців». Обласну раду представляв перший заступник голови Сергій Тарашевський, а не націоналіст Василь Хомінець.

Всі райони виставили свої намети із різноманітними наїдками. Лише кілька лотків пробували продавати свою продукцію, але її розкупляли не надто активно. Збоку діяла польова кухня. Там зварили два види каші.

Валентин Хопнят під час свого виступу ще раз нагадав всім про рекордні врожаї зернових. Цього року їх намолотили 2 мільйони 200 тисяч тонн.

Збоку за всім спостерігав нардеп від «Батьківщини», член аграрного комітету Верховної Ради Михайло Апостол. Пізніше він розповів журналістам, що хотів також виступити, але йому не дозволили. Пан Михайло зауважив, що професійне свято сільського господарства перетворили на політичний мітинг Партії регіонів. Спростував слова губернатора про підйом у сільському господарстві. Попри рекордні намолоти, прибутки господарств значно знизилися через низькі ціни на зернові.

Та в цей час почалося розрізання свіжоспечених короваїв. Перший шматок відрізав Валентин Хоптян і віддав його маленькій дівчинці. Далі до справи взялися молоді нарізальники. Їх зі всіх сторін оточили жіночки та чоловіки літнього віку. Почалася традиційна штовханина і «бої» за коровай. Вони тривали до останнього куска хліба.

За інформацією За Збручем

   тернопіль, хліб, ганьба, фото, театральний майдан, бидло, тернопільський тиждень   

 

тернопіль, хліб, ганьба, фото, театральний майдан, бидло, тернопільський тиждень

тернопіль, хліб, ганьба, фото, театральний майдан, бидло, тернопільський тиждень

Коментарі  

 
+1 #7 Оксана 20.11.2013 11:06
Владу не підтримую, але не потрібно робити з гарної події фарс.На площі стояв красивий колосок, хліб просто б пропав. Заради новини гратися людськими почуттями низько.
Цитувати
 
 
+2 #6 петро p 19.11.2013 14:54
тернополяни дуже люблять як iх опускають, а за шмат гнилоi "кубасе" i матiр i батька продадуть....
Цитувати
 
 
+2 #5 Неля 19.11.2013 12:33
Можливо з боку це виглядає і встидно,але якщо не має за що купити кусок хліба,це біда....
Цитувати
 
 
0 #4 люда 19.11.2013 08:30
Жах...і,питається, чому ми бідні?бо дурні,без гордості - -з задоволенням приймаємо огризки з барського столу..і всерівно чи пруни нам той хліб дали..а ті прапори партійні,Аж огидно
Цитувати
 
 
+4 #3 Ганна 18.11.2013 13:00
Такі святкування повинні проходити тільки під Державним прапором України, а не під партійним. Це груба помилка влади, адже цим самі провокуютьнарод
Цитувати
 
 
+3 #2 от сволота... 18.11.2013 00:15
римське прислівя через століття і зараз актуальне - народ потребує хліба і видовищ...
Цитувати
 
 
+9 #1 Павло 17.11.2013 23:15
Таке, як ці, не наїсться ніколи. Встидно.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.