Нове на сайті:
Передали нашим тернопільським тероборонівцям ще вісім нічних розвідувальних дронів - Сергій Надал Замість випускного у школі рідні готуються до похорону школяра У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Близько 9-ти тисяч гектарів посівів знищила негода на Тернопільщині. Це досить велика кількість, кажуть аграрії. Вони ж виділяють три етапи стихії впродовж літа 2011-го: наприкінці червня, всередині липня та в останню декаду другого літнього місяця. Андрій Хома, начальник головного управління агропромислового розвитку Тернопільської ОДА: «За останню декаду липня випала місячна норма опадів, а за останні три дні – 29, 30, 31 липня – 58-63 мм опадів. Це надзвичайно велика кількість, яка вже нам не дозволяє 5 днів виходити в поле. Комбайни не можуть працювати».

Проте вже 3-го серпня, повідомив Андрій Хома, збір зернових частково відновили. На сьогодні аграрії опрацювали 37 відсотків посівних площ. Урожайність усіх культур цього року вища, ніж попереднього.

Андрій Хома, начальник головного управління агропромислового розвитку Тернопільської ОДА: «Урожайність на даний час, з цих площ, що ми зібрали, висока, набагато вища, ніж в минулому році, десь на 9 ц/т вища по всіх культурах. І, звичайно, якщо далі будуть нормальні погодні умови, звичайно, ми зберемо набагато більший вал зерна, ніж був у минулому році».

Щоб остаточно зібрати ранньозернові, потрібно хоча б 8 погожих днів, каже Андрій Хома. Зараз аграрії використовують для роботи кожну сонячну хвилину.

ІНТБ

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.