Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

1 грудня після жорстокого побоїща на Банковій були затримані 9 людей. Як свідчать беззаперечні відеодокази, цих людей катували і били ще кілька годин під Адміністрацією Президента. Семеро з них зараз на лікарняних ліжках з тяжкими травмами, двоє – в СІЗО.

3 грудня Шевченківський райсуд арештував цих 9 людей на 2 місяці – за підозрою в організації масових безпорядків, що передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі. Це судове засідання вразило все суспільство – на лаві підсудних – сині від побоїв люди в бинтах, суду не було надано жодних доказів, які б доводили винуватість затриманих або ж їхню небезпечність до суспільства. Проте вони були арештовані на 2 місяці як небезпечні рецедивісти.

При цьому тільки через 5 днів, після масованих виступів журналістів, депутатів, втручання омбудсмена та іноземних посольств, Прокуратура визнала 9 побитих під Банковою потерпілими і почала слідчі дії та судмедекспертизу у кримінальному провадженні за фактом правопорушень бійців спецпідрозділу "Беркут". В "Беркуті", до слова, ніхто досі не те що не затриманий, навіть не відсторонений від роботи – станом на 10 грудня.

Ці 9 арештованих не були знайомі між собою раніше. Не мали проблем із законом. Не були членами політичних партій. Жили і працювали в різних містах і в абсолютно різних сферах – там є журналіст, водій-дальнобійник, концертний менеджер, працівник торгівлі, студент, фотограф-волонтер, інженер, архітектор-дизайнер.

Далі їх історії – моторошне підтвердження, як система може схопити будь-кого прямо на вулиці, відбити як котлету, кинути за грати. І все це – не в далекому провінційному райвідділі, а в центрі столиці, при наяності відеодоказів звірячого побиття Беркутом.

МИКОЛА ЛАЗАРЕВСЬКИЙ

23 роки, струс мозку, рвані рани на голові (шов на голові від маківки до шиї), зламаний ніс, забої та гематоми по всьому тілу – ось підсумок участі в мирному майдані на підтримку розігнаних студентів для Миколи Лазаревского.

Його наречена Яна розповідає, що на відео знущань Беркуту впізнала Колю. Чітко бачила моменти, коли його б’ють. В цей час він не рухався, лежав на землі, намагався закриватися руками. Били ногами по обличчю. Потім у нього забрали гаманець. Це також є на відео.

Яна каже, що саме Миколу звинуватили в тому, що він у червоній куртці був за кермом бульдозера на Банковій. Хоча хлопець був у чорній куртці і вона наразі в крові лежить у правоохоронців.

Хлопець народився в Тернополі. Сам з інтелігентної родини. Батько професор та ліквідатор аварії на ЧАЄС. Був на станції один з першим, за що й розплатився життям. Помер в 2000-ом, коли Миколі ще не виповнилося і 11 років. Хлопець болюче переживав смерть батька. Мати має дві освіти – музичну та психологічну. Зараз викладає психологію. Має старшого брата – успішного хірурга. Серед його родичів дуже багато медичних працівників. Один Микола вирішив йти своїм творчим шляхом і після закінчення школи вступив до Київського національного університету будівництво і архітектури. Після закінчення вузу вирішив займатися не архітектурою, а дизайном. Разом з друзям створив свій сайт, на якому вони розміщували свої творчі доробки.

Наречена Миколи Яна Степанова розповідає, що до 1 грудня хлопець всього кілька разів був на майдані. У неділю пішов разом з друзями на Віче. Сама Яна приєднатися до нареченого не змогла, бо працювала. Каже, що кілька разів дзвонила йому та сварила за те, що він був на Банковій. Після 17.00 зв'язок з Миколою обірвався, подзвонив він тільки о десятій годині, сказав, що у лікарні. "Ці п’ять годин були просто жахом. Ми його скрізь шукали і не могли знайти. Навіть у міліції питали, але там казали, що нікого не затримували", - розповідає Яна.

Сьогодні вперше після затримання Миколу побачила мама, їй дозволили півгодинне побачення. Він попросив передати йому книжку Муракамі або Бельведера. Ще Яна каже, що в Лікарні швидкої допомоги, де зараз знаходиться Микола, рідних попросили принести теплі речі. "Тепер ми боїмося і переживаємо, що його перевезуть у СІЗО", - каже наречена.

Апеляція на арешт Миколи Лазаревського розглядатиметься 11 грудня в Київському апеляційному суді.

Про інших затриманих ТУТ

Українська правда

      микола лазаревський, побитий, затриманий, тернопільський тиждень      

 

 

      
      

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.