Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Днями ми вже писали в статтях Надал і його команда цинічно забирають у підприємців Тернополя бізнес та майно і Як майно громади Тернополя стає власністю … Надала і компанії про перепитії навколо продажу колись комунального майна.

Коротко нагадаємо суть – такий собі  тернопільський підприємець Солонинка М.С., є давнім товаришем іншого місцевого підприємця і  депутата міськради від ВО «Свобода» Михайла Гладкого,  з яким  вони колись разом служили в міліції.

Пан Гладкий (сьогодні він є дуже впливовою людиною, оскільки особливо наближений до мера Тернополя Надала),  доручив,  як нам відомо, пану Солонинка два роки тому укласти угоду з  місцевим підприємством про викуплення ним частини ринку «Ласкаво просимо» (торгівельних павільйонів) на «Дружбі» у Тернополі, які до цього були у власності громади міста.

Дане майно перейшло у власність цього «бізнесмена».  Але, як стверджують колишні власники, і досі вони не отримали за колись їхнє майно жодної копійки, хоча й так  грошова оцінка цієї нерухомості комунальним підприємством «Експерт»  була проведена по суттєво занижених цінах.

Звісно, обдурені продавці подали до суду на розірвання договору купівлі-продажу.  І поки суд «тягнувся», про що нижче, Тернопільська міська рада швиденько продала землю під цим майном пану Солонинка. Хоча на дану нерухомість і до сьогоднішнього дня накладено арешт.

Але Гладкому, який, нагадаємо, очолює «земельну» комісію в депутатському складі міськради, як і його «шефові» Надалу, схоже, закони не писані. Адже в Земельному кодексі та інших нормативно-правових документах чітко прописано, що в таких випадках землю під нерухомістю продавати чи проводити інші дії з майном і земельними ділянками – НЕ МОЖНА.  

Ну, але така в нас міська рада, і тут ми нічого зробити не можемо. Хіба правоохоронці.

А тим часом суд … не задовільнив вимогу про розірвання договору–купівлі продажу, мотивувавши своє рішення тим, що в позивача недостатньо доказів про неотримання коштів. Схоже, суддя Грицак М.Р., який вів слухання,  піддався якомусь магічному впливу «чарівників» з Тернопільської міськради або подивився на цифри стосовно розрахунку прибутковості даного об’єкту.

Адже, повторимося,  в договорі купівлі-продажу  чітко зазначено, що покупець зобов’язаний заплати продавцеві гроші  протягом 30-днів. А в процесі слухання суд не отримав  беззаперечних доказів проведення оплати покупцем. Хоча ті ж нормативні та юридичні документи передбачають не визнання права власності на нерухомість на безоплатній основі  при наявності договору купівлі-продажу,  де чітко прописані сума і умови продажу.

Аж не по собі стає, адже за такими судовими рішеннями можна все комунальне майно  чи приватну власність будь-коли і будь-чию продати…

Хоча сам продавець майна представив докази протилежного – він неодноразово надсилав пану Солонинка такі претензії у письмовій формі, про що свідчать поштові квитанції. Копію однієї з таких претензій, яких, нагадаємо було кілька, можна побачити  наприкінці публікації.  І все це також було додано продавцем в суд як докази не отримання коштів.

Дивно, але суд в ухвалі про це навіть не згадав.

При цьому суд першої інстанції не взяв до уваги усі вищезазначені звернення ТзОВ «Агрокомбінат-Тернопіль» до Солонинка М.С., враховуючи навіть те, що претензії були відправленні з описом та з повідомленням про отримання.

Всі ці «нюанси» призвели до того, що продавець, якому не заплатили гроші і ще й не розірвали договір купівлі-продажу, подав апеляцію Апеляційному суду

Тернопільської області.

Сподіватимемося, що суд вищої інстанції врахує цього разу всі обставини, долучені докази і наведені доводи позивача, які чомусь, можливо, пропустив чи не взяв до уваги суд першої інстанції і прийме законне рішення

Примітка ТТ. Найбільше дивує один факт – як можна заплатити чи віддати комусь понад двісті тисяч гривень за купівлю майна, і не мати цьому ЖОДНОГО письмового чи документального підтвердження. Адже впевнені, навіть пересічній людині в таке повірити важко. А тут суд повірив. Переконані, кожен читач навіть в магазині намагається отримати чек за дріб’язковий придбаний товар чи квитанцію про сплату, приміром, комунальних послуг в банку. Щоб мати підтвердження, що ви кошти віддали. А тут людина стверджує, що віддала сотні тисяч гривень, але жодного «папірчика», який би це довів, немає. І їй вірять в суді??? 

І до уваги правоохоронних та контролюючих органів – редакція ТТ просить перевірити інформацію, яку ми отримали від одного з читачів після наших публікацій. Чоловік стверджує, що: «В місяць Солонинка М.С. (власник частини ринку «Ласкаво просимо»- прим.ТТ) збирає, не обліковуючи жодним чином, не даючи корінців в касах прибуткових касових ордерів підприємцям, які орендують приміщення, близько 70 000 грн. в місяць, починаючи з 19.10.2012 року, тобто станом на сьогоднішній день це становить близько 1 000 000 грн. Затягування справи вигідно комусь, виходячи з вищенаведеного? І чим потрібно керуватись зібравши таку суму коштів, не платити в бюджет ринкового збору і не провести оплату за придбаний об’єкт?»

І наприкінці зазначимо, що редакція ТТ відслідковуватиме та інформуватиме читачів про перипетії цієї судової справи. Адже вона доволі рідкісна для нашого краю.

І доведемо цю інформацію до відома Генпрокуратури та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.  Для контролю та відповідного реагування.

Тож далі буде…

«Тернопільський тиждень»

                  

На фото: одна з багатьох претензій до Солонинка М.С. , які суд першої інстанції навіть не взяв до уваги...

Коментарі  

 
+1 #18 Юр1й Петрович 18.01.2014 15:08
Цитую Віктор.:
багато що неясно в цій історії, бо немає думки 2 сторони. а так журналісти не роблять
Та нехай покажуть документ про оплату за майно 1 слухати другу сторону немае про що. Коли це Надал зробить тод1 все зрозум1ем
Цитувати
 
 
+1 #17 Юр1й Петрович 18.01.2014 15:00
Цитую Віктор.:
багато що неясно в цій історії, бо немає думки 2 сторони. а так журналісти не роблять

А я думаю що тут все ясно 1 непотр1бно вигороджувати гладких надал1в та 1хнього суддю
Цитувати
 
 
-2 #16 Віктор. 17.01.2014 17:16
багато що неясно в цій історії, бо немає думки 2 сторони. а так журналісти не роблять
Цитувати
 
 
+2 #15 Любов Петрівна 17.01.2014 13:18
Це не пахне,а смердить від цих випадкових людей у владі- гладких надалів.А майдан потрібно підтримувати душею,якщо це щиро,а не робити різного роду пополістські заклики і вже через 15 хв. думати,що ще в місті можна вкрасти і бажано через суд,тому,що це безкоштовно.
Дивно,чому покупець на прохання дописувача Саші не надасть документ про оплату за майно,(за яке говориться вище),яке мені здається з допомогою таких-собі Грицаків викрали з підприємства.
З такими суддями,як Грицак і земельні ділянки через рішення суду переходять безкоштовно з комунальних підприємств надала та його побратимів.
Не личить меру весь час вихвалятись,що суд в його руках і він все вирішує.
Бажаю мешканцям добре подивитись. Хто "керує" містом і що після їхньої каденції,що в місті залишиться.
Цитувати
 
 
-2 #14 Рома 16.01.2014 18:51
Ой, щось попахує заказушністю з боку влади. Саме проти мера, який чи не найактивніше з усіх мерів відкрито підтримує Євромайдан.
Цитувати
 
 
+2 #13 САША 15.01.2014 10:19
ПРОДОВЖЕННЯ:
Партія "Свобода" у своєму Статуті не дає права таким проходимцям так себе вести. Всі свої гріхи не потрібно вирішувати шляхом роздавання пільгових квартир високопосадовця м, вони і так на це мають право - це не подачка від надала.А куди діваються квартири з тих зданих будинків, частину яких по договору домобудівник передає на баланс міської ради??? Відповідайте за свої захланні апетити.А щодо дискусії стосовно статті, то я думаю,надайте документ редакції ТТ для публікації про оплату за майно, якщо ви його маєте? І відпадуть усі звинувачення на адресу, так званих "демократів". Інакше, не зрозуміло чому мовчать правохоронні органи. Мені здається,що надал пообіцяв і вам пільгові квартири, але повірте-надурить. Ви і так по закону повинні це отримати, не принижуючись перед отакими собі надалами.
Цитувати
 
 
+2 #12 САША 15.01.2014 10:13
Цитую варкот:
Дивним є те, що скаржники тихо сиділи купуроків а тепер аж надумали писати листи. Причому саме тоді коли Янукович дав команду фас на місцеві ради, де більшість має опозиція і де мери активно підтримали Майдан! Хіба не дивний збіг?

Не сиділи скаржники купу років, а зразу вимагали оплати,так як я бачу з матеріалів судової справи (дивно чомусь, чого цього не бачить суд). А стосовно команди фас на місцеві ради, то це перебільшення, мені здається. І не потрібно свої кримінальні походеньки, безмежне розкрадання підводити під наїзд Януковича. Навпаки, не потрібно людей дурити, возити на майдан, і втой же час швидко розкрадати комунальне майно і земельні ділянки. Все стає всім зрозуміло хто такий надал і його побратими. Ще під егідою жодної політичної сили таких розкрадань не було як це робить надал з гладким, прикриваючись партією "Свобода".
Цитувати
 
 
-3 #11 варкот 14.01.2014 20:24
Дивним є те, що скаржники тихо сиділи купуроків а тепер аж надумали писати листи. Причому саме тоді коли Янукович дав команду фас на місцеві ради, де більшість має опозиція і де мери активно підтримали Майдан! Хіба не дивний збіг?
Цитувати
 
 
0 #10 САША 14.01.2014 14:09
Цитую варкот:
Насправді воно далеко не так як подається у статті. Варто було взяти коментарі в усіх сторін конфлікту. Бо це явне викривлення.

Про що слухати злодіїів і брехунів??? Гладкий і Надал так прокрались і забрехались, що й самі ж не памятають де, коли і що говорять!!!Весь час себе тільки і вихваляють, що співав караоке із великим начальством, а голова апеляційного суду це спільний кум і суду що скаже так воно і буде і нехай його суд боїться. А коментарі рано чи пізно треба давати, але правоохоронним органам. І хотілось би бачити з сторони правоохоронних органів реакцію, а то скоро Тернопіль перетвориться на губернію Гладкого- Надала!!
СЛАВА УКРАЇНІ!!!!
Цитувати
 
 
+1 #9 САША 14.01.2014 14:08
до Варкот:
Про що слухати злодіїів і брехунів??? Гладкий і Надал так прокрались і забрехались, що й самі ж не памятають де, коли і що говорять!!!Весь час себе тільки і вихваляють, що співав караоке із великим начальством, а голова апеляційного суду це спільний кум і суду що скаже так воно і буде і нехай його суд боїться. А коментарі рано чи пізно треба давати, але правоохоронним органам. І хотілось би бачити з сторони правоохоронних органів реакцію, а то скоро Тернопіль перетвориться на губернію Гладкого- Надала!!
СЛАВА УКРАЇНІ!!!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.