Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В статті Як мер Тернополя з підручними забрали собі відомий магазин в центрі міста ми писали, що внаслідок певних і зовсім «не чистих» схем з боку міської ради, відомий магазин «Світоч», що в центрі  Тернополя, був виставлений на аукціон і його купила в серпні минулого року нікому невідома фірма ТОВ «Ресурс-Лімітед». Яка, як ми зясували, була створена спеціально для цієї однієї оборудки. Та про це, як і про її «зіц-керівника» і реального власника – іншим разом.

А зараз по порядку

У 1999 році ПП «Торговий дім «Тернопіль» почав орендувати приміщення площею 501, 8 кв.м. (зверніть увагу на цифри, це важливо) в колишньому готелі «Україна». І там почав працювати магазин «Світоч». Звісно, згодом власники магазину в рамках договору з Тернопільською міською радою провели ремонт і реконструкцію даного приміщення. На що отримали дозвіл виконкому міськради. Більше того, за приписами контролюючих служб орендарі змушені були робити реконструкцію, оскільки продовольчий магазин через антисанітарний стан приміщення функціонувати не міг. Але орендарі провели роботи якісно і магазин успішно продовжив роботу.

В результаті реконструкції та ремонтів площа приміщення зросла близько до 630 кв.м. Але із зрозумілих тільки міській раді причин інвентарна справа чомусь була виготовлена тільки на 531, 2 кв.м. Саме ця цифра і фігурує  в інвентарній справі, яка була виготовлена в БТІ за поданням міськради вже за каденції сьогоднішнього мера Сергія Надала.  

Але факт залишається фактом -  за свій кошт орендарі провели реконструкцію і ремонт приміщення на суму майже в мільйон гривень. Ці кошти згідно з договором їм мала б покрити міська рада. Але не відшкодувала й досі. До речі, примітний факт – невдовзі після реконструкції над магазином, в приміщенні однієї політичноїї партії, виникла пожежа. І при її ліквідації приміщення «Світочу» було пошкоджене. Тож орендарям знову довелося робити ремонт за свої гроші.

Далі – більше. Вже на початку 2013 року орендарі магазину «Світоч», які до цього часу, починаючи від початку оренди, з 1999 року (і цей договір, від 1999 року, дійсний і до сьогодні, хоча згодом зявилися інші редакції договорів, датовані вже 2012 роком, і підписані людьми, які до ПП «Торговий дім «Тернопіль», як орендаря, вже давно не мали стосунку, і що взагалі незрозуміло – на цих договорах печатки, які вже були недійсними кілька років. І Саме ці договори міськрада пізніше "підсовувала" в різні судові інстанції, але про ці оборудки також іншим разом), в повному обємі виконували умови договору з міськрадою.

Але... На початку 2013 року орендарі дізнаються, що приміщення виставлене на аукціон. І це рішення вже винесене на сесію. При цьому в рішенні, яке згодом прийняли депутати, вже зовсім інша цифра площі приміщень – 518, 3 кв.м.

Звідки чиновники міськради взяли цю цифру і куди «поділися» більше 30 кв.м. елітної нерухомості в центрі міста, не кажучи вже про 100 метрів, які не увійшли в інвентарну справу? Як ми розуміємо, це придумав сам Надал, оскільки саме він підписував і виносив рішення на сесію, щоб в майбутньому заплутати як депутатів, так і громаду міста, адже згідно з документами, приміщення площею 518, 3 кв.м. в готелі «Україна» просто не існує. І цікаво б дізнатися, що це за експерт, який зумів наміряти площу 518, 3 кв.м, якщо фактична площа близько 630 кв.м?

Коли рішення про винесенння на аукціон було прийняте на сесії, орендарі звернулися до міського голови з вимогою відшкодуватии вартість витрачених коштів на ремонтні роботи. Замість виконати умови договору і відшкодувати гроші, міськрада приймає рішення ... взагалі виселити орендаря з приміщення (при чому  виселяють з приміщення площею 531, 2 кв.м., а на аукціон виставили, як вже ми писали, теж саме приміщення, але площею вже 518, 3 кв.м).

І для цього мерія звертається в господарський суд Тернопільської області (при цьому суду надають документи, які не зрозуміло звідки взялися, але про це, як ми вже зазначили, іншим разом) з заявою «про усунення перешкод в користуванні майном шляхом звільнення приміщення магазину «Світоч» (нагадаємо, аукціон на той час мав відбутися тільки через два місяці)» .

І 16 червня 2013 року вказаний господарський суд виносить рішення на користь міськради.

Зрозуміло, після цього вже колектив ПП «Торговий дім «Тернопіль» подає апеляцію у Львівський апеляційний господарський суд. І Львівський суд приймає ухвалу про прийняття до провадження заяви ПП «Торговий дім «Тернопіль» і призначає розгляд справи на, увага, 9 вересня 2013 році у Львові.

Паралельно колектив  магазину «Світоч» подає заяву і на заборону проведення аукціону.  І 6 серпня 2013 року Тернопільський міськрайонний суд ухвалює рішення цю заяву задоволити і забороняє проводити аукціон до вирішення справи по суті. Нагадаємо, аукціон мав би був відбутися 15 серпня.

І одразу після цього починають відбуватися зовсім дивні речі.

Напередодні аукціону, 14 серпня, міський голова Тернополя Сергій Надал направляє клопотання в Тернопільський міськрайсуд, де вводить в оману суд, оскільки пише, що рішення господарського суду вступило в дію  і набуло законної сили.

Хоча це зовсім не так, адже, як ми сказали, по цій справі тільки 9 вересня мали відбутися слухання в Львівському апеляційному суді. І ще важливо – в клопотанні Надал знову пише про приміщеня площею 531, 2 кв.м, а суддя розглядає спір по площі 518, 3 кв.м.

Ось такий театр абсурду, зрежисований, без сумніву, ніким іншим,  як колишнім податківцем, який поки що є очільником Тернополя.

 І найдивніше – цього ж дня, як Надал написав клопотання, 14 серпня, інший суддя Тернопільського міськрайсуду Дуда, який тільки недавно одів суддівську мантію, виносить рішення, яке фактично анулювало рішення свого досвідченого колеги-судді, не здобувши належних доказів (та і як це реально можливо було зробити, коли всі ці події – клопотання Надала, судова справа відбулися в один день) про скасування заходів забезпечення адміністративного позову і наступного дня аукціон  відбувається і приміщення магазину «Світоч» продають приблизно за 350 доларів США за квадратний метр. В той час, як комерційна нерухомість в центрі Тернополі коштує в межах 3 тисяч тих самих доларів США.

При цьому цікавий нюанс – чим керувався апарат суду (а хто там заступнник керуючого, ми писали в статті Якщо ваш син працює в суді у Тернополі - ви у виграші? передаючи справу іншому судді? Адже суддя, який перед цим заборонив аукціон, в цей час перебував у черговій відпустці. І наступне слухання по цій справі було призначене на вересень, коли він мав повернутися з відпустки, що є нормальною практикою для судів. Але апарат суду, порушуючи, як ми розуміємо, внутрішні нормативні документи, віддає справу   молодому і «зговірливому» судді Дуда. І  він, як вже сказано, рішення виніс  на користь міськради. При цьому рішення незаконне  (адже згодом воно повністю було анульоване Львівським апеляційним адміністративним судом  (див. док. після статті, в якому все чітко розяснено, як "спрацював" тернопільський суддя...)

Така оперативність і дії судді Дуда вражає, чи не так? Як вражають і дії Тернопільської міськради, яка примудрилася продати комунальне майно, навколо якого тривали судові перепитії, і приміщення в готелі «Україна» площею, якої взагалі не існує.

Сподіваємося, що суд вищої інстанції, в якому розглядається і досі ця справа, зможе об’єктивно і законно зясувати все те, що «не догледів» чи не «взяв до відома» молодий тернопільський суддя...

P.S. Нагадаємо, одразу після цього, як вже зрозуміло, незаконного аукціну, новий «власник» приміщення, фірма «Ресурс-Лімітед», яка, повторимося, була створена фактично тільки для цієї однієї оборудки, найнявши охоронну фірму «Максима», а співвласником якої, цієї ""контори", яка охороняє міськраду в Тернополі і фігурує в багатьох скандалах, є не хто інший, як директор тієї ж "" Ресурс-Лімітед, перекривають доступ колективу до магазину «Світоч».

І до сьогодні працівники та керівники магазину не мають доступу до своїх товарно-матеріальних цінностей на суму майже 3 мільйони гривень.

А це вже схоже на заволодіння чужим майном. І мало б зацікавити правоохоронців.

І нагадуємо, щоб в наших читачів не викликало сумніву обєктивність розслідування, всі матеріали-статті будуть надіслані в правоохоронні органи.

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
-2 #4 Max 06.02.2014 17:20
якщо то була би правда, Надал не вилазив би з прокуратури, а так - чергова провокація і маніпулювання.
Цитувати
 
 
+2 #3 обєктивно 28.01.2014 13:54
ще хтось хіба сумнівається, що Остап Бендер нервово курить в сторонці, споглядаючи за надалм і компанією?????
Цитувати
 
 
+2 #2 Славік 27.01.2014 22:52
Шановні,не хвилюйтесь,Гриц ику за таке рішення подарили нову машину...
Цитувати
 
 
+3 #1 Любов Петрівна 27.01.2014 22:43
Надале,де ж твоя,совість?, ми ж думали ти дійсно патріот-а ти,злодюжка...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.