Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

З слів міського голови Сергія Надала, 23.01.2014р., Тернопільська міська рада зробила « велике добро» для членів гаражного кооперативу на Алясці. А саме прийняла рішення про укладення договорів – сервітуту  між Тернопільською міською радою та кожним членом гаражного кооперативу .

Дане питання має скандальний присмак, великий розмір земельної ділянки (майже 6 га.), та повне ігнорування думки звичайних тернополян, що мають в гаражному кооперативі місця.

Існує дві позиції:

Позиція перша (не корупційна) від  членів обслуговуючого кооперативу «Аляска Авто»: прямий договір , БЕЗ ПОСЕРЕДНИКІВ, між Тернопільською міською радою та обслуговуючим кооперативом «Аляска Авто». Зразок цього договору є на офіційному сайті Тернопільської міської ради. Договір –  стандартний . По його зразку приймаються десятки рішень на кожній сесії Тернопільської міської ради.

Позиція друга (во благо тернополян) від  Міського голови та його команди : договір сервітуту з кожним членом кооперативу .

Короткий аналіз договору сервітуту, який пропонують людям підписати говорить про те, що створюються всі умови  для того, щоб люди не змогли оформити документи, і за певний період земельну ділянку площею 5,7575га, через підставну фірму продати;  ще більше роздути апарат міської ради та завалити його непотрібною роботою:

1. П. 4.4.3.Не передавати будь-яким способом права за Договором третім особам.Тобто люди(власники) не зможуть переоформити документи ні на свою дочку,ні на внука , чи у випадку смерті на найближчу родину…         Згідно закону  об’єкт, який використовується громадянином більше 10 років, автоматично переходить у його власність. Рішення № 461 , яким  Тернопільська міська рада надала дозвіл на розміщення  місць для автомобілів датується 10.07. 1996р. Тобто з моменту прийняття рішення пройшло вже 18 років.  Коментарі зайві.

2.  п.4.4.8.  У п’ятиденний термін , після реєстрації Договору, подати його копію в органи Державної податкової служби. Податківці  і люди (1500 чоловік), що оформлять договори будуть в захваті.  Думаю, що і перші,  і другі не раз згадають нашого мера не злим , тихим словом,   стоячи в чергах податкової інспекції …

3. п.5.3.2. договір може бути розірваний за рішенням суду.В зв’язку з тим, що заступники міського голови та сини служителів Фіміди,  мають спільний будівельний бізнес результат скасування того чи іншого договору сервітуту – не викликає сумнівів.

4.   Плата за сервітут здійснюється людиною особисто кожного місяця.При цьому за платіжку банк з кожної людини візьме комісійні: 1500 гаражів , множимо, для прикладу  на розцінки Приватбанку (8грн.), та на 12 місяців. Загалом Міський голова, з людей,  в користь приватних банків,  змусить перерахувати  144 000 гривень,  тільки комісійних зборів в рік.

5.   Як стало відомо від одного із заступників, договори сервітуту з людьми, що не мають Тернопільської прописки, але є членами кооперативу, укладатись не будуть.

6. Під п.4.4.9 з’являється посередник в особі  : КП Тернопільбудінвестзамовник .  

Для  тих Тернополян, хто ще не знає : КП "Тернопільбудінвестзамовник" – це улюблена фірма нашого мера. Через неї проходять всі тіньові схеми розкрадань земель Тернополя,  без процедури аукціону.

7. При укладенні 1500 договорів потрібно додатково збільшувати штат міської ради. Оскільки укладання , контроль за сплатою, внесення змін в зв’язку з збільшенням(зменшенням) плати потребує  більше працівників. Тобто додаткові робочі місця,  за рахунок податків Тернополян:

-         договір сервітуту (всі примірники укладаються в трьох примірниках- прим.) – 4500 аркушів(плюс робота людини, що це робитиме);

-          розрахунок плати за користування кожним сервітутом  - 4500 аркушів(плюс робота людини, що це робитиме);

-          рішення міської ради  - 4500 аркушів (плюс робота людини, що це робитиме);

-         план-схема розташування кожної земельної ділянки(24м.кв.) – 4500 аркушів (плюс робота людини, що це робитиме);

-          кадастровий план розташування земельної ділянки 4500 (плюс робота людини, що це робитиме);

-         витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку – 4500аркушів(плюс робота людини, що це робитиме);

-         реєстрація в книзі реєстрації договорів сервітуту- 1500записів.

Загальна сума складе 27 000 аркушів нікому не потрібного паперу. Велика кількість людських нервів, часу та здоров’я . Поправочний  коефіцієнт  на  бюрократію, могоричі та корупцію розраховуватиметься окремо.  Все  залежатиме від рівня знайомств кожного власника гаражу.

Робіть висновки панове!

Тарас Білан,  Голова ТОГО "Тернопільські підсумки"

 

Коментарі  

 
0 #2 рома 06.02.2014 17:33
Ото Білан надумав! Певне не вийшло йому за його провокації грошей збити з замовниів, от тепер і хоче перекрутити позитивну для громади і гаражників схему на нібито негативну
Цитувати
 
 
-5 #1 Володимир Павлович 04.02.2014 16:10
а Білан, крім критики і брехні на ще щось здатний?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.