Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Тернопільські податківці проводять заходи виключно в межах правового поля

(офіційна позиція щодо фактів, викладених у статті „Тернопільські податківці допомагають меру  Надалу приборкувати непокірних бізнесменів” Інтернет-виданні  „Тернопільській тиждень”)

Статтею 206 Земельного кодексу України встановлено, що використання землі в Україні є платним. Об’єктом плати за землю є земельна ділянка. Відповідно до статті 269 Податкового кодексу України, платниками земельної плати є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі. Статтею 286 кодексу передбачено, що такі платники самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному податковому органу за місцем знаходження земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. До речі, плата за землю в повному обсязі надходить до місцевих бюджетів.

Підприємство, про яке йдеться у статті „Тернопільські податківці допомагають меру  Надалу приборкувати непокірних бізнесменів”, використовує земельну ділянку площею 4,3 га на основі договору оренди земельної ділянки із Тернопільською міською радою з 2002 року. До середини 2010 року суб’єкт господарювання сплачував належні платежі та подавав відповідну звітність. Проте, починаючи з червня 2010 року і до кінця 2012 року вказане підприємство не сплачувало орендної плати та не подавало звітності з даного платежу, мотивуючи тим, що площа земельної ділянки, вказана в договорі оренди, є завищеною. При цьому підприємство неодноразово інформувалося Тернопільською об’єднаною ДПІ про необхідність внесення відповідних змін до вищевказаного договору оренди та подання їх до контролюючого органу. Крім цього, податкова інспекція неодноразово інформувала Тернопільську міську раду про факти несплати орендної плати товариством та отримувала відповідні документальні підтвердження від управління Держкомзему у м. Тернополі та відділу земельних ресурсів про чинність договору та незмінність площі земельної ділянки.

Таким чином, враховуючи статтю 288 Податкового кодексу, якою визначено, що підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди, та статтю 271 цього ж кодексу, відповідно до якої базою оподаткування є нормативна грошова оцінка земельних ділянок, отримані відповідні документальні підтвердження щодо площі та нормативної грошової оцінки землі, Тернопільською об’єднаною ДПІ, з метою перевірки повноти та своєчасності сплати орендної плати за землю, проведено документальну невиїзну позапланову перевірку вказаного підприємства за період з 1 червня 2010року по 30 листопада 2012 року. За результатами такої перевірки було встановлено заниження товариством суми платежу на 717450,24 грн. Все це послужило підставою для реєстрації кримінального провадження. Адже бюджету було завдано збитків у значних розмірах.

Відтак, у лютому 2014 року кримінальне провадження з обвинувальним актом направлене у прокуратуру Тернопільської області для подальшого спрямування в суд.  

Таким чином, усі дії щодо підприємства, зазначеного у статті, фахівці територіальних органів ГУ Міндоходів у Тернопільській області проводили відповідно до чинного законодавства та в межах правового поля.

Інформаційно-комунікаційний відділ Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ Міндоходів у Тернопільській області

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.