Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як відомо, сьогоднішній та попередній мери Тернополя, Сергій Надал і Роман Заставний, на людях ніби то недолюблюють один одного. Більше того – в попередні роки вони навіть показово конфліктували. Хоча насправді, оскільки бізнесменська жилка у них все ж бере верх над управлінськими обов’язками, між собою вони давно мають спільні інтереси і спільний бізнес. Про те, що обидва мери є співвласниками телеканалу ІНТБ – в Тернополі вже начебто знають чи не всі. А от про інші спільні оборудки Заставного і Надала – ми розповімо в даній публікації.

ТТ останнім часом багато писав про сумнівні  «бізнес-схеми» міського голови Тернополя Сергія Надала і його колеги-бізнесмена Михайла Гладкого, який є депутатом міськради і очолює земельну комісію. Зокрема і про те, як пару років тому підставна особа цих «патріотів», такий собі Солонинка, купив комунальну власність за адресою  Майдан Перемоги,4, площею 177,2 кв.м. Це – частина павільйонів ринку «Ласкаво просимо» на «Дружбі».

ринок, ласкаво просимо, фото, тернопіль, дружба, тернопільський тиждень   А перед цим, у 2010році, ще одна сумнівна фірма, «Аскор-Україна», купила в результаті хитромудрих схем і цілий комплекс цього ж ринку. За нашою інформацією, до цієї фірми має стосунок екс-мер Тернополя Роман Заставний. Хоча, як стверджують в підприємницьких колах Тернополя, частка приміщень на цьому ринку належить і … куму Надала, екс-заступнику прокурору Банаху. Який і поміг втілити в життя цю схему, «загубивши» важливі документи з приводу приватизації цього обєкту. За що й отримав «подяку» від Заставного.

  Як роз’яснили нам юристи фірми, яка раніше орендувала цей ринок, приватизація цілісного комплексу даного ринку відбулась з грубими порушеннями норм чинного законодавства України, прав та законних інтересів територіальної громади, а тому є незаконною з наступних підстав:

 Відповідно до ст..3 Закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» приватизація об’єктів малої приватизації здійснюється шляхом викупу: продажу на аукціоні за конкурсом.

Ст.11 закону України «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» вказує, що викуп щодо об’єктів малої приватизації застосовується до об’єктів не проданих на аукціоні, за конкурсом:включених до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу, зданих в оренду, якщо право на викуп було передбачено договором оренди, укладеним до набирання чинності Закону України «Про оренду державного майна»

Згідно з програмою приватизації об’єктів комунальної власності міста Тернополя на 2010 рік приватизація об’єктів малої малої приватизації здійснюється шляхом викупу: продажу на аукціоні, за конкурсом. Викуп застосовується щодо об’єктів малої приватизації: не проданих на аукціоні ,  за конкурсом:включених до переліку об’єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу: нежитлових приміщень, доступ до яких можливий лише через приватизовані (власні) приміщення, або використання яких можливе  лише конкурентною фізичною чи юридичною особою.

Право на викуп мають орендарі, якими за згодою орендодавця здійснено за власний рахунок поліпшення орендованого майна вартістю не менше як 25% залишкової вартості будівлі: орендарі, власники приватизованого майна, розташованого в орендованій будівлі, орендарі окремого індивідуального визначеного майна , будівель.

Під жодну з цих вимог Товариство з обмеженою відповідальністю «Аскор-Україна» в період приватизації не підпадає, оскільки з Товариством  договору оренди укладено не було, що підтверджується також існуванням спору між Товариством з обмеженою відповідальністю «Аскор-Україна» та Департаментом економіки підприємництва та управління комунальним майном Тернопільської міської ради про зобов’язання укласти договір  оренди  комунального майна в чому судами  усіх інстанцій було відмовлено, інших додаткових покращень спірного комплексу після проведеної ПП «Торговий дім Тернопіль» реконструкції не здійснено.

Тож враховуючи викладене Товариство з обмеженою відповідальністю «Аскор-Україна» не могло і не може бути належною стороною договору, тобто Покупцем, належного ПП «Торговий дім Тернопіль» новоствореного ринкового комплексу в результаті  викупу.

А прийняття Тернопільською міською радою рішення суперечать вимогам ст..19 Конституції України, де зазначено, що органи  державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Окрім того, предметом договору купівлі-продажу від 12 травня 2010 р. є 226/1000 частин житлового будинку за адресою м.Тернопіль, вул..Перемого,4, що не відповідає фактичній дійсності, оскільки насправді за вказаною адресою знаходиться ринковий комплекс , де розташовані торгові секції з відділами торгівлі, санвузол, господарські приміщення, офісні приміщення, майстерні, демонстраційні зали, перукарські салони,господарсько-побутові приміщення, санветлабораторія, санвузол, що здані в експлуатацію.

Тобто всупереч вимогам законодавства між Тернопільською міською радою та Товариством з обмеженою відповідальністю «Аскор-Україна» на протязі всього часу договору оренди взагалі не було вкладено.

Також хочемо звернути увагу на те, що приватний нотаріус Кашанська М.І. проігнорувала той факт, що на період відчуження нерухомості за адресою м.Тернопіль,майдан Перемоги,4,остання перебувала під забороною відчуження.

А тепер з мови юристів перейдамо до, власне, нашого дослідження.

В цій частині міста, на і навколо майдану Перемоги, є тільки жилі приватні будинки, корпус економічного університету, кілька магазинів і потужний ринок «Ласкаво просимо». Саме тут крутяться чималі кошти, саме майновий комплекс ринку «Ласкаво просимо» і став тим ласим шматком, до якого потягнулися руки раніше Заставного, а тепер і Надала.

З огляду на це припущення, що Надал має бізнес-інтерес на цьому ринку, зрозумілим стають і два наступні факти.

Перший – чому міська рада віддала безкоштовно величезну територію на майдані Перемога безкоштовно КП «Тернопільінвесбудзамовник», яким керують близькі до мера люди.

І другий – чому з казни Тернополя мерія виділила майже мільйон гривень на так звану транспортну розвязку на цьому майдані.

Якщо ви думаєте, що це зроблено для блага городян – то помиляєтеся. Це зроблено для того, щоб ринок «Ласкаво просимо», про реальних власників ми написали вище, зміг обслуговувати ще більшу кількість потенційних покупців. А значить отримувати прибуток. Але і це ще не все, адже меркантильні та особисті плани Надала куди далекоглядніші. І для цього він вправно використовує мільйони бюджетних коштів.

Насправді, як вже сказано, земля на майдані віддана КП «Тернопільінвесбудзамовник», а за рік – другий вона стане власністю, ну хоча б того ж Гладкого чи іншого бізнес-партнера Надала.  Але одного ринку цим "патріотам" малувато. Апетити ж у них ростуть чи не щодня. І от вони захотіли на тому місці, де стояв танк, збудувати розважальний комплекс. Адже весь ринок й так їхній. Ну і Заставного.  

До речі, після приходу до влади Надал і його бригада вирішили повернути в комунальну власність основне приміщення ринку «Ласкаво просимо» (щоб згодом, звісно, перепродати його вже собі), яке, нагадаємо, в 2009 році купила фірма «Аскор-Україна».

Але тут вперся вже Заставний і в нього почався конфлікт з його наступником Надалом.

І Надал дає вказівку юристам мерії підготувати позовну заяву про повернення громаді міста приміщення на першому поверсі колишнього готелю «Україна», де був однойменний ресторан, і яке хвацький Заставний зумів «прихватизувати». В принципі, як і чимало іншої нерухомості в центральній і не тільки частинах Тернополя.

Заставному, звісно, втрачати елітну нерухомість в самісінькому центрі не хотілося. І, схоже на те, він з Надалом зумів домовитися. Так у екс-податківця зявився бізнес в ринку «Ласкаво просимо», а Заставний забрав в оренду на 49 років колишній ресторан «Україна», де  зараз зробив пивнушку «Файне місто». Тобто, Надал, чи точніше – юристи мерії, відкликали позовну заяву з суду про повернення громаді міста приміщення ресторану «Україна». Але про це в наступних публікаціях.

P.S. Транспортна розвязка на майдані Перемоги за майже мільйон бюджетних  гривень біля ринку «Ласкаво просимо» і майбутнього ТРЦ, до яких стосунок має Надал і наближені до нього; світлофори і стіна біля готелю-ресторану «Братіслава» свободівця Гладкого, а також дорога до його маєтку на «Новому світі» - і все це також за мільйони гривень з казни Тернополя. А це ж тільки дещиця тих мільйонів з бюджету Тернополя, які використали для своїх бізнесових потреб Надал, Гладкий і наближені до них.

Ну і де ви, люстратори так звані? Де ви, «справедливий» «Правий сектор»? Де ви – «нові» правоохоронні структури Тернополя?

Чому немає звернень від правоохоронних структур в суд щодо повернення громаді міста викраденого комунального майна за адресою майдан Перемоги, 4 та ресторану «Україна»?

Чому не вивчаєте питання доцільності цих всіх світлофорів, розвязок, доріг, виділених безкоштовно гектарів земельних ділянок вкрай підозрілій структурі - КП «Тернопільінвесбудзамовник», які будуть за рік вже у приватній власності вищеназваних панів. Чому не розслідуєте витрачання мільйонів, якщо не десятків мільйонів бюджетних гривень, з казни Тернополя на потреби фактично бізнес-інтересів сьогоднішніх керівників Тернополя?

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
0 #6 Рома 09.04.2014 22:28
Плетіть та не заплітайтеся!
Цитувати
 
 
0 #5 соломка 08.04.2014 07:24
Шукаю підтвердження,щ о інтб надала. Не знайшла. Всі ниточки і офіційні,і ні ведуть тільки до заставного. Може маєте інші дані???
Цитувати
 
 
+3 #4 Це - я 07.04.2014 21:45
Власне, це і є найкращим місцем для увіковічнення пам'яті героїв "Небесної сотні".
Цитувати
 
 
-2 #3 Дюбов 07.04.2014 14:37
На місці колишнього танку обов"язково збудувати щось оригінальне, щоб милувало око гостям міста і тернополянам.В проеті був оглядовий майданчик з видом на озеро і місто, бажано з оригінальним годинном, оскільки не має ратуші, як у більшості міст.Що зробиться, то і залишиться місту! :-|
Цитувати
 
 
+12 #2 рутка 07.04.2014 13:19
Та який з податківця або мента патріот Закон про люстрацію не прийняли і не дуже спішать пан Надал у всіх силових структурах хоче поставити своїх і кругом безнаказно хапати- один вихід вигнати з Тернополя щоб не смерділо
Цитувати
 
 
-10 #1 Стефко патріот 07.04.2014 12:54
Черговий наклеп на Надала. Тепер він ще має за Заставного відповідати?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.