Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В березні 2010 року тоді ще міська рада попереднього скликання прийняла рішення №5/33/1, яким затвердила технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Тернополя. Ця нова грошова оцінка повинна була почати діяти з 1 червня 2010 року із застосуванням коефіцієнту 0,5. Цей же коефіцієнт мав би застосовуватися і у 2011, і у 2012 роках (http://www.rada.te.ua/normativnie-dokument/rishennya-miskoi-rad/9323.html). Іншими словами, вартість грошової оцінки зросла, але влада пішла підприємцям на зустріч, ввівши понижуючий коефіцієнт.
Після набуття даним рішенням чинності, майже всі договори оренди земельних ділянок в місті Тернополі повинні були переукластися з урахуванням нової вартості землі.
Однак на момент, коли Сергій Надал отримав посаду міського голови, 98 договорів ще не було переукладено. За всі 98 земельних ділянок продовжували платити гроші в цінах до 1 червня 2010 року, тобто суттєво менше, ніж інші орендарі, які уклали договір по новій грошовій оцінці. Про це, на умовах анонімності, нам повідомили в Головному управлінні Держземагенства у Тернопільській області.
 У липні 2013 року вже під керівництвом Сергія Надала міська рада приймає рішення №6/35/14, яким скасовує рішення 2010 року і знову затверджує нову грошову оцінку земель міста Тернополя (
http://www.rada.te.ua/normativnie-dokument/rishennya-miskoi-rad/15934.html), яка мала вступити в дію з 1 січня 2014 року.
Станом на кінець 2013 року жоден договір оренди земельної ділянки в Тернополі не був переукладений у відповідності до нової грошової оцінки.
А тепер про саму схему заробляння грошей, які мали би іти в бюджет.
Впродовж 2011-13 років за 98 земельних ділянок, які платили орендну плату без урахування змін у грошовій оцінці землі нанесено прямих збитків бюджету міста майже 5,5 мільйона гривень (орієнтовно по 1,8 млн. грн. щорічно).

Невже такі гроші пропали? Звісно, ні.
За нашою інформацією, до орендарів підходили "люди Надала", які пропонували офіційно платити за старою грошовою оцінкою, а половину суми, яка мала доплачуватися за новою оцінкою, передавати їм готівкою.
Отже, тільки на різниці у вартості оренди 98 земельних ділянок з 5,5 млн.грн. десь половина осіла в кишенях "людей Надала".
За такою ж схемою заплановано працювати і далі. Саме тому з липня по грудень 2013 року нічого не зроблено, щоб внести зімни в договори оренди земельних ділянок і отримувати в бюджет більше грошей, як того вимагає нова грошова оцінка.
Все знову може піти по кишенях. Але ж ділянок тепер не 98, а всі...

І риторичне питання - а куди ж дивляться правоохоронці???

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
-3 #5 Василь Л. 18.04.2014 15:18
Надал на такі розводки не ведеться. Це кримінальна справа. Ніхто би себе так не підставив
Цитувати
 
 
-3 #4 Лесик 18.04.2014 15:00
Якби 10% з тї фантастичної суми були правдою, то вже би хтось сидів. Вашій фантазіїї не має меж))))
Цитувати
 
 
-1 #3 рома 18.04.2014 13:32
у редакції ТТ дуже гарна фантація
Цитувати
 
 
+4 #2 Микола М. 18.04.2014 12:23
Надал грабіжник. Його податкові викрутаси доведуть тернополян до нового Майдану. Вчора він вивіз шини з майдану, Ми завеземо нові. Геть податківця. Свобода переможе
Цитувати
 
 
-3 #1 Патріот Тернопілля 16.04.2014 09:36
Наведена інформація є неперевіреною і недостовірною . При подачі звіту по оренді землі податкова вимагала витяг за новою грошовою оцінкою. Так що дуже багато орендарів платять за новою грошовою оцінкою, яка нижча на 60% від оцінки 2010 року. Сума орендної плати зросла у порівнянні з 2013 роком за рахунок скасування коефіцієнту 0,5.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.