Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні тернопільські перевізники показали Надалу, що той зовсім не управляє процесом в транспортній галузі.
Ми вже писали з цього приводу декілька статей, зокрема в матеріалі  
Чому міський голова Тернополя програє місцевим перевізникам
Для Надала почало складатися все якнайгірше.
1. Перевізники виявилися згуртованішими, ніж під час минулого страйку. Нагадаємо, що на початку каденції мера підприємці поділилися на 2 групи: ті, кому Надал пообіцяв виграш в новооголошеному ним же конкурсі і ті, хто такої впевненості не мав.
2. КП "Тернопільелектротранс" виявилося неготовим повністю замінити автобуси, навіть на один день. І питання не в тому, що немає достатньої кількості тролейбусів. Головна проблема полягає в тому, що координувати такі дії мав би безпосередній підлеглий Надала начальник управління транспорту, звязку та комунікацій Ігор Мединський. Але він зрадив громаду і став на бік перевізників. Кажуть, що він сам має пару автобусів, тому зацікавлений в підвищенні тарифу на проїзд.
3. Значна частина тернополян, почувши, що автобуси страйкуватимуть вже з 7 ранку, вирішила скористатися власним автотранспортом. Тому і утворилися величезні затори, в яких стояли і ті, хто користується приватним автомобілем щодня.
3. Погода сприяла тому, що Сергій Надал став антигероєм дня.
І зараз головною інтригою транспортного скандалу в Тернополі залишається поведінка мера. Чи визнає він свої помилки і доведе, що дійсно є міським головою, що думає за своїх виборців і громаду загалом, чи в традиційному своєму стилі почне шукати винних?
Не виключено, що пенсіонери і стануть своєрідними цапами-відбувайлами, незважаючи на те, що саме вони і найбільше постраждали. І платити за проїзд змушені, і сьогодні не змогли доїхати, куди хотіли...

«Тернопільський тиждень»

В обідню пору прес-служба мерії поширила оптимістичну інформацію, в якій свого шефа «змалювали» ледь не героєм.

Більше місяця перевізники Тернополя вимагають від міської ради підняти тариф на проїзд та скасувати пільги для пенсіонерів у маршрутних таксі. Аргументують перевізники це різким збільшенням цін на паливно-мастильні матеріали та запчастини. Нещодавно у місті відбулося два етапи громадського обговорення щодо ситуації, яка склалася. Під час обговорення перевізники з тернополянами намагалися знайти компромісне рішення. Однак перше громадське обговорення зірвали поодинокі провокатори, на другому після тривалої дискусії компромісу знайти не вдалося.

15 травня на знак протесту перевізники зупинили роботу маршрутних таксі та оголосили страйк.

Для стабілізації ситуації та недопущення транспортного колапсу в місті Тернопільською міською радою прийнято зважене рішення не підіймати тарифи на проїзд в маршрутних таксі, а залишити їх на рівні 2,5 грн. для населення та 1,25 для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Пільговикам, в тому числі і пенсіонерам, також залишено право безкоштовного проїзду у маршрутних таксі у кількості не менше 3-ох осіб.

Як зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал, міська рада не допустила підняття тарифів на проїзд в маршрутних таксі та залишили їх одними з найнищих в Україні.

«Ми декларували у своїй передвиборчі програмі забезпечення безкоштовного проїзду пільгових категорій, в тому числі – пенсіонерів, інвалідів, ветеранів ОУН-УПА. Ми це забезпечили. На маршрутах Тернополя працюють соціальні автобуси, які безкоштовно перевозять усі пільгові категорії без обмежень, для інших категорій ціна є найнижчою в Україні та становить 1 грн. 50 коп. Окрім цього міський комунальний транспорт, а саме тролейбуси і надалі перевозитимуть всіх пільговиків, в тому числі і пенсіонерів без обмежень. Щодо роботи приватного транспорту, який працює у Тернополі в режимі маршрутного таксі, то нам вдалося знайти компроміс з перевізниками та не допустити транспортного колапсу в місті», - зазначив Сергій Надал.

 

До речі, саме сьогодні Тернопільське відділення Антимонопольного комітету розіслало в редакції місцевих ЗМІ повідомлення з посиланням на ряд законів, що страйки перевізників ЗАБОРОНЕНІ.

Стаття 18.Страйки  на транспорті
     Припинення роботи  (страйк)  на підприємствах транспорту може бути у разі невиконання адміністрацією підприємства умов  тарифних угод, крім   випадків,   пов'язаних  з  перевезенням  пасажирів, обслуговуванням  безперервно  діючих  виробництв,  а  також,  коли страйк становить загрозу життю і здоров'ю людини.

З А К О Н   У К Р А Ї Н И Про автомобільний транспорт
  ( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2001, N 22, ст.105 )
 { Із змінами, внесеними згідно із Законами по N 406-VII ( 
406-18 ) від 04.07.2013 }
     Стаття 29.

     …Органи виконавчої влади та  органи  місцевого  самоврядування
зобов'язані   надати   перевізникам,   які   здійснюють   пільгові перевезення пасажирів та перевезення  пасажирів  за  регульованими  тарифами, компенсацію відповідно до закону.

          Стаття 31.

     Відносини автомобільного перевізника, що здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування міських…, які  не  виходять  за  межі  території… …із органами місцевого самоврядування  визначаються  договором  про організацію   перевезень   пасажирів   на   автобусному   маршруті загального користування, у якому встановлюються: перелік маршрутів загального  користування,  які  буде  обслуговувати  автомобільний перевізник,  умови  організації   перевезень,   показники   якості транспортного     обслуговування    населення,    термін    роботи автомобільного перевізника,  зобов'язання органів виконавчої влади та  органів  місцевого  самоврядування щодо облаштування маршруту, підтримки  проїзної  частини  автомобільної  дороги  та  під'їзних шляхів   у   належному   стані   (тільки  для  міських  автобусних маршрутів), розмір  компенсації витрат автомобільного перевізника внаслідок  перевезення пільгових пасажирів та регулювання тарифів, механізм їх виплати.

    Стаття 37.Пільгові перевезення пасажирів автомобільним транспортом
Пільгові перевезення    пасажирів,    які    відповідно    до законодавства    користуються    такими    правами,   забезпечують автомобільні перевізники,  які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
 Автомобільному перевізнику,    який    здійснює   перевезення пасажирів  на  автобусних   маршрутах   загального   користування, забороняється   відмовлятися   від  пільгового  перевезення,  крім випадків, передбачених законом.
Безпідставна відмова  від  пільгового  перевезення  тягне  за собою відповідальність згідно із законом.
Види та    обсяги    пільгових    перевезень   установлюються замовленням,    у    якому    визначається   порядок   компенсації автомобільним  перевізникам,  які здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування, збитків від цих перевезень.

Коментарі  

 
-1 #1 Віктор Гринівецький 18.05.2014 09:53
Треба, щоб Надал покарав одного перевізника, то інші помудрішають і не будуть вирішувати свої проблеми за рахунок тернополян
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.