Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Інша версія скандальної ситуації

Чи не головною подією вчорашнього сесійного дня в міській раді стали одкровення такої собі пані Зарічанської, яка звинуватила попередню владу у перешкоджанні в прийнятті в експлуатацію житлового будинку, що збудований її фірмою «Гілея». Жінка каже, що їй створювали перешкоди щодо житлової багатоповерхівки, а відомий в Тернополі торгівельно-розважальний комплекс «Марципан» на її фірму оформлений взагалі без її відома.

Порушена проблема тягне на місцеву сенсацію, але питань в таких випадках, як правило, більше, ніж відповідей.

Наприклад, чому пані Зарічанська мовчала 3 роки і тільки зараз почала говорити? Якщо за її твердженням, депутати для неї є останньою надією, то чому вона до них прийшла без жодних документів і мовчить про них у своєму листі до народних обранців? Куди дивились правоохоронні органи весь цей час? Як сплачувались податки і як там працювали наймані люди і чи були претензії з цього приводу від податківців (до речі, теперішній міський голова Сергій Надал тоді працював першим заступником голови ДПА області)? Кому все-таки належить «Марципан», за чиї кошти він збудований, і яка його подальша доля?

Ми пропонуємо нашим читачам свою версію, чому сталося так, як сталося.

Пані Зарічанська, якій міська рада виділила зазначену земельну ділянку, укладає інвестиційний договір, відповідно до якого з її боку вкладенням в спільну справу є сама ділянка, а з боку інвестора йдуть реальні кошти на освоєння тієї землі. Очевидно, ділянка була умовно поділена на дві частини: одну забудовувала сама фірма «Гілея» (багатоквартирний будинок), а на іншій працювали кошти такого собі підприємця Степана Рубая (до його імені прив’язують ще торгові центри «Орнава» на вулиці Живова та «Сільпо» на вулиці 15 Квітня - братів Бойчуків). Саме він, або його структура ПП «Продекспорт» і має відношення до торгового центру «Марципан», який за словами пані Зарічанської не належить нікому (хоча оформлений на її фірму???) і вона великодушно передає його тернопільській громаді.

Але інвестиційний договір – це її взаємовідносини з грошовитими бізнесменами. Та є й  інший договір, відповідно до якого з житлового будинку необхідно передати 6% новозбудованого житла як соціальний внесок на розвиток інфраструктури міста. Така процедура передбачена діючим законодавством і є обов’язковою для всіх, хто отримує землю від міської влади. Але договір, як нам вдалося дізнатися з власних джерел, досі не виконаний – громада міста не отримала ні квартир, ні еквіваленту в гривнях. Це і стало причиною відмови у прийнятті цього будинку в експлуатацію. Розуміючи програшність ситуації, фірма «Гілея» навіть не подає до суду і чекає зручного моменту.

І він настав. Влада помінялася і колесо знову закрутилося. Тепер пані Зарічанська ллє воду на млин міського голови Сергія Надала, якому вигідна будь-яка ситуація, де можна вкотре ущипнути попередників. Свого часу міський голова обіцяв гучні кримінальні справи по відношенню до команди попереднього мера Романа Заставного, але пройшло вже майже 9 місяців, а досі немає навіть натяку на якісь порушення. А тут з’явилась добра нагода використати для цього фірму «Гілея», яка поки що залежна від рішень міської влади.

Постає ще одне логічне запитання: а як бути з договором на сплату 6 відсотків. Ми припускаємо, що «Марципан» і став предметом домовленостей. Пані Зарічанська отримує від влади бажаний документ прийому в експлуатацію житлового будинку і нарешті розходиться зі своїми дольовиками, які зараз вже не дають їй проходу, запитуючи де документи на куплені ними квартири. А міський голова Сергій Надал отримує у власність міста тих 6%, але не квартирами, а нежитловими приміщеннями центру «Марципан» і нагоду попіарити себе на фоні попередників.

Свого слова ще не сказав ні Роман Заставний, про якого йдеться у звинуваченнях представниці фірми «Гілея» та, власне, Степан Рубай, якого пов’язують з цим комплексом. Хоча тут ситуація може бути зовсім іншою, оскільки одним з компаньйонів пана Рубая був … нині покійний Олег Садовський.  Хтозна, чи не тому пані Зарічанська така активна?

«ТТ»

Коментарі  

 
+5 #7 отаке-то 18.08.2011 21:25
Марципан би місту не зашкодив. але якщо там дійсно є проблеми. розберуться і скажуть нам. а ми знову будемо це обговорювати :)
Цитувати
 
 
+5 #6 Отамка 18.08.2011 08:34
людина звернулась до депутатів. ті послухали створи комісію - розберуться. нашо коней гнати. почекаємо офіційниїх висновків
Цитувати
 
 
+10 #5 Факт 18.08.2011 00:09
все правда!!! ця коза взяла в мене гроші на квартиру, реально, й досі я не маю документів на неї, бо будинок не пийнятий в експлуатацію, така собі щепановська в спідниці, так що надал хай фігнею не займаєтьсЯ, а реально розбереться в цій справі, бо матиме нові пікет нові проблеми, але вже від пайовиків інших
Цитувати
 
 
+3 #4 Антон 17.08.2011 22:29
оце згідний сто процентів з попереднім дописувачем
Цитувати
 
 
-4 #3 Леся 17.08.2011 22:23
а красно якби там був якийсь молодіжний центр, а не бичівня яка там зара є!
Цитувати
 
 
+11 #2 Всепідмічаючий 17.08.2011 22:06
чогось умаю що чим-чим, а марципаном мер "подавиться", не ті там хлопці власниками є, щоб так просто програти
Цитувати
 
 
+10 #1 Совість 17.08.2011 17:25
Документи в "Марципана" всі в порядку!!!
Прохання журналістів підняити документи і подивитись скільки в проекті будинку мало бути поверхів і квартир, а скільки є насправді.
За наклеп на фірму "Продекспорт" ця істота відповість у суді..
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.