Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

У буремні 90-ті роки минулого століття Василь Деревляний пристав до збаразького злочинного угруповання Паші Баб’яра (серед лідерів Віталій Драган (кум Василя Деревляного), Степан Джуравський). Спеціалізувалося воно на розкраданні державного і колективного майна. Припинило свою активну «самостійну» діяльність в кримінальному середовищі після «наїзду» на них відомого «Патєфона» (під час розборок з вогнепальною зброєю був поранений бойовик Баб’яра «Слон»). Угруповання фінансувало виборчу кампанію Деревляного до Тернопільської обласної ради (2002р.) та двічі до Верховної Ради України (2006 та 2007 рр.).

Василь Деревляний претендує на роль винахідника такого бізнесу, як рейдерство. На початку 90-х років бригада очолила «приватизацію» Тернопільського хлібзаводу. Ошукали працівників та залишили їх без зарплатні. Всі гроші, нібито, вкладали у виборчу кампанію С.Хмари за рахунок заводу, який, невдовзі, довели до банкрутства. Ідейним натхненником цього був Василь Тимофійович, на той час заступник директора хлібзаводу.
За замовленням Данила Корилкевича, тодішнього директора Дубенського цукрового заводу, а згодом голови Рівненької облради, Василь Деревляний організував «наїзд» на колишнього зятя цього «поважного» рівненчанина, який кинув його доньку Лесю «на призволяще». Серед найціннішого було відібрано територію так званої «пушечної» станції на березі Тернопільського ставу (колишнє підприємство з виробництва хлопавок). Тепер цю територію рясно забудували і поступово перетворюють на елітний житловий район для місцевих багачів. Якщо років сім тому цю територію називали «човновою станцією», то тепер це – повноцінний обгороджений квартал з контрольно-пропускним пунктом та охороною. Висота деяких котеджів сягає п’яти поверхів. Розподіляють котеджі за корпусним принципом. Далі окремо йдуть елінги. Як «не дивно», серед щасливих власників дорого житла є згадані вище учасники злочинного угруповання Баб’яр Павло Петрович та Джуравський Степан Степанович. Після перемоги Революції, її «герой» Василь Деревляний, вірогідно, стане власником одного з двох ще не «розпайованих» маєтків.
Василь Деревляний підтримував тісні контакти з сумнозвісним будівельником Зеновієм Щепановським. Чи не найбільше людей постраждало внаслідок шахрайських дій під час залучення коштів на будівництво житлового комплексу по проспекту Степана Бандери на незаконно відчуженій завдяки В.Деревляному землі «Зеленбуду». Цей об’єкт має шлейф історій скандального характеру. Мова йде про ряд фірм, у т.ч. колишню фірму брата Щепановського, Віктора, «ГЕО-2004». Навколо виділення їй понад 1 гектару території «Зеленбуду» точилися різні пересуди. У програші точно не опинився В.Деревляний, якому один із фірмачів, депутат Тернопільської обласної ради від ПР Ігор Савицький подарував «Volkswagen Touareg». Отримавши завдяки Василю Деревляному бажаний об’єкт, підприємці запропонували корпоративні права на нього тепер опальному, а ще тоді успішному Зеновію Щепановському. За це той мав не тільки розрахуватися, а й віддати частину квартир в новозбудованих будинках. Підприємці та В.Деревляний довго чекали на обіцяне, поки «трест» не лопнув. Після цього, Василь Тимофійович знову застосував «гоп-стоп» – братва забрала у З.Щепановського об’єкт незавершеного будівництва (приватна резиденція у 5 поверхів) у м. Збаражі оціночною вартістю близько 1 млн. доларів США.
Якщо вже завели мову про автомобілі, буде доречним згадати «щиру любов» і недавню залежність спиртовиків області від В.Деревляного. Над підприємствами спиртової галузі дамоклевим мечем висіли приватизаційні процеси і цим користався Василь Тимофійович, вміло шантажуючи та маніпулюючи їх керівниками. Останні не могли надякуватися нардепу – йому та його дружині, тоді начальнику управління туризму Тернопільської ОДА Деревляній Олександрі Борисівні, на дні народження презентували «Тoyota prado» та жіночу модель автомобіля «Renault».
Під час відомого внутріпартійного конфлікту В.Деревляного з громадською організацією «За справедливу Батьківщину», народний депутат для силового тиску на опонентів не погребував заручитися підтримкою бойовиків ультраправого молодіжного руху «Скін-хед», керівника якого Івана Семанишина постійно «відбілював» в органах внутрішніх справ за організацію расистських дій по відношенню до темношкірих студентів.
У розумінні В.Деревляного, брати на себе всю повноту відповідальності, - це діяти за принципом «розділяй і владарюй». Що може бути цінним в дотаційній Тернопільській області? Земля, приміщення та доступ до бюджетного корита. Якщо «правильний» розподіл коштів та їх незаконне привласнення В.Деревляний поки що опановує, то ази дерибану землі та державних об’єктів народний обранець опанував давно.
При допомозі всесильного Василя Деревляного, колишні його братки отримали 2 га землі поруч з мальовничим лісом, неподалік ресторану «Стожари», що під м. Збаражем. Будівництвом елітного житла на цій землі займався син відомого колись борця греко-римського стилю Анатолія Міхєєва, Олександр, власник розважального комплексу ”RIVERPOOL”, розташованого неподалік тієї ж «пушечної» станції. Жадібність В.Деревляного дійшла до того, що будинок народного депутата «заліз» на дорогу, мало йому було 320 квадратних метрів проектованої площі (згадується анекдот про «земельку під огірочки»).
За сприяння В.Деревляного гоп-компанією було приватизовано приміщення по вул. Листопадовій, 1 (донедавна там розміщувалося відділення Приватбанку). «Приватизації» підлягала і колишня квартира № 80 у цьому будинку і напівпідвальне приміщення під нею, де, власне, і функціонував банк.
По вулиці Й.Сліпого на місці колишнього кафе «Старе місто» земельна ділянка стала власністю цієї ж гоп-компанії. На місці кафе планувалося будівництво 4-поверхової з мансардою добудови до Тернопільського кооперативного технікуму. У його директора Василя Мулярчука та керівника облспоживспілки, на балансі якої рахується цей навчальний заклад, Михайла Лазара ніхто не брав погодження (нова будівля повинна постати впритул до технікуму і закрити усі торцеві вікна). За часів президентства Януковича на ділянку та сам об’єкт будівництва поклав око колишній головний регіонал краю Орест Муц. Саме тому до цих пір обгороджений кілька років довгобуд прикрашає центральну частину Тернополя. На даний момент Василь Деревляний вже віддав відповідні розпорядження щодо початку будівництва.
В.Деревляний примусив депутатів Тернопільської міської ради позитивно проголосувати на користь лобійованих ним комерційних структур ТОВ «Інекском» та ВАТ «Агробуд» за виділення земельних ділянок в природоохоронній парковій зоні відпочинку м. Тернополя площами 0,87 та 0,62 га.
Сприяв, попри заборону на відчуження, незаконній приватизації 2 га землі майже на березі озера, закріпленої за резервною водонапірною станцією поблизу Кутківців (колишня станція підкачки «Загребелля» №1). Землю поділено між членами згаданої колишньої боївки, у т.ч. ділянка в 10 сотих відійшла Василю Деревляному. Усвідомлюючи, що документи на землю підроблені, усі ділянки по «знижених» цінах (по 150 тис. доларів США за одну) були вмить розпродані. На сьогодні, у разі аварії чи диверсії на Тернопільському водозаборі в с. Біла (а новий Таурівський водозабір лише у планах), увесь масив «Дружба» залишиться без питної води.
Двоповерхове приміщення колишньої їдальні відділу робітничого постачання (так званого ОРСУ) по вулиці Б.Хмельницького також було приватизоване з легкої руки В.Деревляного. Наразі там проведено капітальний ремонт і більшість приміщень надається в оренду. «Для себе» залишено непримітний офіс в задній частині будівлі. Тут цікавим є те, що документи оформлялися на резидента, громадянку РФ, котра була в Україні всього один раз.
Куди більшим офісом, за задумом В.Деревляного, має стати територія в 3-4 га колишньої резервної радіопередавальної вишки (поблизу з’їзду з траси на Кременець до Байківців). Там, згідно старого проекту, залишилися навіть бомбосховища для функціонування запасного вузлу радіозв’язку. Вочевидь, давно Василь Тимофійович знав про можливі військові дії, раз «придбав» цю землю ще за своєї другої каденції у Верховній Раді.
Російський слід на життєвому шляху В.Деревляного видно і на його лобіюванні питань виділення впродовж 2006-2010 років 18 ділянок в області попри траси Тернопіль-Броди, Тернопіль-Стрий, Кременець-Заліщики та Тернопіль-Ланівці для їх подальшого переоформлення в 50-річну оренду російським фірмам (основна – «Лукойл») під будівництво заправок. Завдаток, який отримали В.Деревляний&компані для «рішалова» за перші 5 ділянок, вражає – 500 тис. доларів США. Липова перемога Януковича на виборах 2010 року не дала змоги Василю Тимофійовичу закріпитися в списку українських мільйонерів. Але, тепер у нього все попереду.
Апогеєм у «земельному питанні» для В.Деревляного стало вимагання ним в С.Тарашевського (на той час депутата Тернопільської міської ради) хабара у розмірі 2 млн. доларів США за позитивне голосування членів фракції БЮТ у міській раді питання про надання дозволу на відведення земельної ділянки по вулиці Київській.
Якщо протиправні махінації з привласненням земельних наділів та приміщень видно не всім та не одразу, то своє близьке оточення, котре народ асоціює з цілою політичною структурою, що представляє В.Деревляний, «сховати» неможливо.
Усі пам’ятають скандал із колишнім головою Тернопільської міської організації ВО "Батьківщина" Сергієм Кириком (Мещеряковим). Тоді оприлюднили інформацію, що він був судимий за ст. 117 і ст.118 (групове зґвалтування неповнолітніх). Після скандалу його тимчасово відсторонили від керівництва, та Василь Деревляний так славно боровся за свої кадри з темним минулим, що сумнозвісний Сергій Кирик знову став головою Тернопільської міської організації Батьківщини та потім зрадив свого патрона, перейшовши в окопи найзапеклішого ворога.
Свого часу голова Підволочиської районної парторганізації, заступник голови районної держадміністрації Ігор Смеречинський також був раніше судимий за ст. 166 і 116. Згаданий раніше помічник нардепа Віталій Драган, кримінальний авторитет, в 1995 р. судимий за ст. 81 ч.3 (розкрадання державного і колективного майна) та ст. 140, ч.2 (крадіжки).
Серед близького оточення В.Деревляного працювали/працюють такі професіонали із солідним кримінальним досвідом як В.Стрихальський, Р.Кушіль та П.Левкович (пограбування, крадіжки, хуліганство…), які звільнилися з місць позбавлення волі наприкінці 2007 року і, за позитивними рекомендаціями В.Деревляного, поповнили ряди „Молодої „Батьківщини”.
Формування В.Деревляним надійного кадрового резерву наглядно ілюструє факт чинення ним тиску на Голову Держкомрезерву України Ганжі С.В. з метою призначення на посаду директора Чортківського КХП голови фракції БЮТ у міській раді м. Чорткова, вчителя за фахом Горбаль М.В. Низький фаховий рівень Горбаль М.В. та її відсутність в Україні впродовж 5-ти останніх років не стали на заваді прийняття В.Деревляним такого «виваженого» кадрового рішення.
 «Нестійких» членів організації залякували і шантажували, побили голову Збаразької районної ради, якого В.Деревляний свого часу був неспроможний зняти з посади, бо депутати стали на його захист. Свого часу в м. Підволочиську побили і не пропустили депутатів районної ради, членів бюро, на свою ж звітно-виборну районну партійну конференцію.
Ці ж „братки” причетні і до пограбування у 2007 році офісу газети „РІА”. Звідти викрали 50 тисяч примірників газети „За справедливу Батьківщину», де розповідалося про „подвиги” В.Деревляного.
А ця подія взагалі створила на Тернопільщині бум – депутат тернопільської облради від БЮТ Ігор Савіцький (той, що подарував автівку В.Деревляному), будучи в стані сильного алкогольного сп’яніння, в готелі «Глобус плюс» біля Тернополя з автоматом у руках домагався жіночої ласки. Хто пам’ятає деталі, перед цим інцидентом у компанії з І.Савіцьким в готелі та, згодом, у сауні був саме Василь Тимофійович.
Сам І.Савіцький у свій час входив до угруповання теребовлянських «крутих пацанів». Коли ж часи рекету відійшли, став підприємцем. У Тернополі йому належить гуртовня будівельних матеріалів «БудЛюкс». Якщо пригадати тісні зв’язки В.Деревляного зі збаразькими колишніми злочинцями, виходить, що народний депутат вміє об’єднувати «народ» в області. Цього вже достатньо для обіймання посади як мінімум голови обласної державної адміністрації.

P.S. Невже керівництво ВО «Батьківщина» не зацікавлене в позитивній динаміці зростання своїх електоральних уподобань на Тернопільщині? Чи може їм не відомі викладені у статтях факти? Тяжко в це повірити. Отже, напрошується єдиний висновок – «всі в одній упряжці»; «нехай злодій та злочинець, зате свій». Дуже нагадує внутріполітичну ситуацію в Партії Регіонів, кінець якої всім відомий.

Коментарі  

 
+4 #3 моряк папай 28.05.2014 18:00
хто цікаво так хоче очолити Батьківщину в Тернополі. Ромко Заставний чи братки від Стєпанова?..... поживем - побачимо....не довго лишилося.
Цитувати
 
 
+1 #2 Вітя Мартинюк 28.05.2014 14:04
Для Деревляного та Бойка. Ви, хлопаки, думайте, що будете робити без депутатських корочок. "Семий" ще може газети і пенсію розносити, так як вже навчився листи від Юлі. А той з лишньою хромосомою піде хіба що на ринок біля "Збруча" пахлаву айзерам підносити :sad: .
Цитувати
 
 
-6 #1 ан 28.05.2014 06:01
Це все, що змогли нафантазувати тато і син Юлики :D... Інформація гідна твору 5 класу на тему...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.