Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Для Тернополя, який наприкінці 90-х - початку 2000-х потерпав від тотальної ущільненої забудови, поява ділянки, площею майже 6 га, виявилося як манною небесною.

До ласого шматочку землі між вулицями Текстильною та Леся Курбаса у Тернополі Сергій Надал придивлявся давно.

На перешкоді навіть не стали обурені власники гаражів, що вже десятками років тримають там свої автомобілі. Тримають саме там, бо інших місць в цьому мікрорайоні просто немає.
Однак юридично, земельна ділянка ніколи не призначалася для обслуговування хай навіть і тимчасових, але місць для стоянки автомобілів. Цільове призначення майже 6 гектарів стосувалося обслуговування приміщення обєднання "Промінь", яке належало до оборонного комплексу часів СРСР.
Сергій Надал, періодично посилаючи перевірки на підприємство, поставив керівництво "Променя" в делікатну ситуацію: або платити постійні штрафи за нецільове використання земельної ділянки під гаражами аж до кримінальної відповідальності, або відмовитися від цих майже 6 гектарів.
"Промінь" спочатку пробував змінити призначення ділянки, але це сесійне питання і, маючи більшість в Тернопільській міській раді, Сергій Надал делікатно натякнув, що питання не набере необхідної кількості голосів.

І обєднання "Промінь" написало відмову від проблемної для себе ділянки.
Рішенням сесії величезну територію, площею більш, як 5 гектарів, з майже півтора тисячею існуючих металевих гаражів передали КП "Тернопільбудінвестзамовнику". 
Ось так земля замість державної стала комунальною.

Тоді все складалося на користь Сергія Надала: КП мало укласти інвестиційну угоду з потенційним забудівником, якому згодом передати цю землю за безцінь, а кошти відд її реальної вартості мали осісти в кишенях нечистих на руку чиновників.

Користувачі гаражів навіть програли низку судових справ, а їхні пікети міської ради так ні до чого і не призвели.

Але в один прекрасний момент міський голова Сергій Надал міняє свою позицію на протилежну. Він повністю погоджкється з вимогами людей щодо приватизації ділянок під гаражами та виступає гарантом такого рішення. 

Що вплинуло на те, що по такій великій території міський голова відмовився від схеми, яка успішно працює в інших КП, в тому числі і самому "Тернопільбудінвестзамовнику"?

За нашим припущенням, Сергій Надал знав про те, що прокуратура перевіряє правильність відчуження обєднаням "Промінь" земельної ділянки в користь міської ради. І коли Сергій Віталійович зрозумів, що цю ділянку він втрачає, він швиденько пообіцяв її людям під приватизацію.

Надал дав людям надію, знаючи, що приватизувати ділянки, якщо вони повернуться у власність держави, буде практично неможливо. На перешкоді стануть і довга тяганина, і цільове призначення землі, зрештою, саме бажання власників використовувати цю ділянку може кардинально відрязнятися від думки користувачів тимчасових гаражів.

Тепер ситцація близька до тупіка. Між існуючим кооперативом, комунальним підприємством та обєднанням "Промінь" мають бути врегульовані чіткі взаємовідносини, щоб люди могли побачити, хто є реальним власником земельної ділянки і тоді вияснити його позицію щодо індивідуальної приватизації під своїми гаражами.

Віталій Крепич

«Тернопільський тиждень»

 

Коментарі  

 
0 #4 Роман Андр 05.06.2014 05:22
Надал то хоч була людина, до якої можна було прийти і сказати про проблему. А зараз з ким говорити про гаражі, обслуговування, охорону, приватизацію????????
Цитувати
 
 
-1 #3 Павло 03.06.2014 22:02
ТТ ви за кого? Надал тут реально краще людям зробив.

Чи вам аби проти Надала?
Цитувати
 
 
-7 #2 яркоп 01.06.2014 21:32
Надал за те щоб люди приватизували собі діляки, а прокуратура проти. Що тут незрозуміло?
Цитувати
 
 
+5 #1 колега 01.06.2014 16:58
ну і хитродупий наш мерцьо, аж плескати хочеться :lol:
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.