Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Система теплопостачання в Тернополі далека до ідеалу. Незважаючи на те, що починаючи з 2007 року у всіх котельнях було встановлено нове економне обланання, втрати продовжують бути доволі високими за рахунок самих тепломереж. Тернополяни практично кожної зими і особливо весною спостерігають, як швидше тане сніг над трубами централізованого опалення.
Індивідуальне опалення досі заборонене постановою Кабінету міністрів, хоча це не стало перешкодою для свободівців пообіцяти у 2010 році тернополянам дозволи на його встановлення.
Вже після того, як мером став Сергій Надал, він намагається уникати розмов на тему індивідуального опалення. Натомість запропонував для міста отримання кредиту від ЄБРР в сумі 10 мільйонів євро. Вже понад три роки, як ніяких зрушень в цьому питанні немає. Сергій Віталійович пояснював це позицією СБУ (йдеться про "злочинний режим папєрєдніків"), яка не дає дозволу на отримання такого кредиту. Не допомогли навіть нардепи-свободівці.

Безпомічним виявився і Олексій Кайда, який не тільки не посприяв у вирішення цього питання, а взагалі нічого не зробив з підписаної ним публічної декларації зобов'язань, про що ТТ писав у статті Народний депутат за півтора роки встиг «кинути» мера Тернополя?
Але вже на сесію міської ради, що відбудеться 6 червня цього року, виноситься проект рішення під №6 "Про надання місцевої гарантії для забезпечення виконання комунальним підприємством теплових мереж “Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради зобов’язань за кредитом Європейського Банку Реконструкції та Розвитку для реалізації програми пріоритетних інвестицій з модернізації системи централізованого теплопостачання міста Тернопіль".
Згідно з проектом, строк  надання гарантій становить 13 років, а схема погашення кредиту -  двадцятьма  рівними внесками кожні півроку (15 березня та 15 вересня) з пільговим періодом – три роки.
Виходить, що Сергій Надал, якщо стане мером на наступний термін, то практично не віддаватиме кредит, але зможе зробити все, щоб правильно "освоїти" кредитні кошти зі всіма "подяками" самому собі. 
А реально віддавати кредит з відсотками (від 5 до 3) вже буде міський голова, обраний у 2020 році. Але не стільки міський голова, як всі тернополяни, оскільки погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів комунального підприємства теплових мереж “
Тернопільміськтеплокомуненерго ” Тернопільської міської ради.

А це, звісно, вплине на тариф і ляже тягарем на кожну сім'ю, яка не має індивідуального опалення.
До речі, днями стало відомо, що Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) виділять Луганську 25 млн. євро на покращення системи централізованого теплопостачання,
До слова, про переваги проекту в міській раді вперто мовчать...

"Тернопільський тиждень"

Проект № 6                                                                                                     Вносить Н.П.Кучер

Про надання місцевої гарантії для забезпечення виконання комунальним підприємством теплових мереж “Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради зобов’язань за кредитом Європейського Банку Реконструкції та Розвитку для реалізації програми пріоритетних інвестицій з модернізації системи централізованого теплопостачання міста Тернопіль

Керуючись ст.26, 60, 70 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, відповідно до ст.17, 18 Бюджетного кодексу України, постанови Кабінету Міністрів України від 14.05.2012р. № 541 „Про затвердження Порядку надання місцевих гарантій”, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати гарантії Європейському Банку Реконструкції та Розвитку для забезпечення умов кредитного договору, укладеного між комунальним підприємством  теплових мереж  “Тернопільміськтеплокомуненерго”  Тернопільської міської ради і Європейським Банком Реконструкції та Розвитку на умовах, визначених  Договором гарантії, відшкодування та підтримки проекту.

2. Форма надання гарантії: укладення Договору гарантії, відшкодування та підтримки проекту  між Тернопільською міською радою  та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку.

3. Визначити, що Тернопільська міська рада гарантує повну сплату на вимогу Європейського Банку Реконструкції та Розвитку всіх сум та заборгованостей відповідно до умов кредитного договору Європейського Банку Реконструкції та Розвитку для реалізації програми пріоритетних інвестицій з модернізації системи централізованого теплопостачання міста Тернопіль.

4. Строк  надання гарантій: на період дії кредитного договору, укладеного між  комунальним підприємством теплових мереж „Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради і Європейським Банком Реконструкції та Розвитку, що становить 13 років.

5. Назва інвестиційного проекту, для реалізації якого залучається кредит під гарантію – Програма пріоритетних інвестицій з модернізації системи централізованого теплопостачання міста Тернопіль.

6. Повне найменування суб’єкта господарювання, для забезпечення боргових зобов’язань якого надається гарантія: комунальне підприємство теплових мереж „Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради.

7. Місцезнаходження суб’єкта господарювання, для забезпечення боргових зобов’язань якого надається гарантія: Україна, 46001, м.Тернопіль, вул. І.Франка, 16.

8. Погодити такі істотні умови кредиту:

Розмір (основна сума) та валюта кредиту — 10000000 (десять мільйонів) євро або еквівалент національної валюти за офіційним курсом Національного банку України на відповідну дату зарахування коштів на рахунок позичальника.

Схема погашення кредиту -  двадцятьма  рівними внесками кожні півроку (15 березня та 15 вересня) з пільговим періодом – три роки .

Дата погашення кредиту – 15.09.2026 р.

Відсоткова ставка  за користування залученими коштами складається з двох частин: а) базис відсоткової ставки, що розраховується на основі Міжбанківської ставки Єврозони (ЕURIBOR); б) маржа 5 (п’ять) відсотків, з можливістю зниження в залежності від суверенного кредитного рейтингу України, кредитного рейтингу міста та досягнення Позичальником показників тарифів, зборів платежів, коефіцієнта обслуговування боргу, задовільняючих Банк, але не нижче від 3,0 (трьох) відсотків.

Сплата відсотків здійснюється у терміни та згідно з умовами, встановленими кредитним договором між комунальним підприємством теплових мереж “Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради та Європейським Банком Реконструкції та Розвитку.

Погашення кредиту та відсотків за користування кредитними коштами здійснюється за рахунок коштів комунального підприємства теплових мереж “Тернопільміськтеплокомуненерго ” Тернопільської міської ради.

9. Доручити Тернопільському міському голові  укласти  Договір гарантії, відшкодування та підтримки проекту з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку.

10. Встановити, що Договір гарантії, відшкодування та підтримки проекту набирає чинності з часу затвердження міською радою.

11. Встановити плату за надання місцевої гарантії Тернопільською міською радою з метою гарантування виконання зобов'язань комунального підприємства теплових мереж “Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради  відповідно до кредитного договору між комунальним підприємством теплових мереж “Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради і Європейським Банком Реконструкції та Розвитку в сумі 1 (одна) гривня на рік.

12. Встановити, що місцева гарантія надається без  майнового  або  іншого забезпечення  виконання зобов”язань зі сторони комунального підприємства теплових мереж  “Тернопільміськтеплокомуненерго” Тернопільської міської ради

13. Виконавчому комітету надати на розгляд  міської ради проект рішення про внесення змін до бюджету м. Тернополя, передбачивши кошти на виконання гарантійних зобов”язань  згідно з чинним законодавством.

14. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань бюджету та фінансів, з питань житлово-комунального господарства, екології та надзвичайних ситуацій.

Міський голова                                                             С.В.Надал

 

Коментарі  

 
-1 #5 Денис з Білої 20.06.2014 06:33
заздріть мені - маю гарячу воду цілодобово. Підтримайте Надала, якщо проект вигорить, то в Тернополі проблема з гарячою водою зникне.
Цитувати
 
 
-1 #4 Роман Ан. 11.06.2014 10:52
краще вкласти раз і вже мати користь, ніж збирати і ніколи не назбирати
Цитувати
 
 
-1 #3 Коля 05.06.2014 17:44
Краще і далі митися тазіками))))))) ))))))) Серйожа, не звертай на них уваги. Я хочу гарячу воду цілодобово!!!
Цитувати
 
 
-4 #2 Роман Андр 05.06.2014 05:25
Весь світ живе в кредит і виживає. Головне, щоб люди мали нормальне опалення і постійно гарячу воду. Надал все правильно робить, бо надії на міський бюджет нема.
Цитувати
 
 
-2 #1 reek 04.06.2014 17:47
Хробакам повторюємо: "2. Встановити, що місцева гарантія надається без майнового або іншого забезпечення виконання зобов”язань зі сторони комунального підприємства теплових мереж “Тернопільміськ теплокомуненерг о” Тернопільської міської ради"
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.