Нове на сайті:
Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Інтелігенція міста Тернополя занепокоєна негативними тенденціями скорочення зелених насаджень міста в угоду забудовникам.

Звернення наукової інтелігенції до громади м. Тернополя та обраного нею Тернопільського міського голови п. НАДАЛА С.В.

Ми занепокоєні негативними тенденціями скорочення зелених насаджень міста в угоду забудовникам. У цей складний період, коли екологічна ситуація обумовлює здоров’я і комфортне проживання населення, міська влада не вправі так безсистемно розпоряджатись тим, що їй не належить, не належить нікому, оскільки природні чинники життєдіяльності – це те природне середовище, яке є першоосновою нашого буття.

Місто заполонила хаотична забудова як житловими, так і комерційними закладами.

Не треба особливо проводити аналіз та вивчати показники. Проблема знаходиться на поверхні. Немає балансу забудов та площ парків, скверів, лісопаркових зон відпочинку у міському середовищі. Відсутній належний розвиток спортивно-відпочинкової інфраструктури.

Нове будівництво ведеться без врахування інтересів громади, не здійснюється озеленення територій біля будинків, не створюються мініпарки у житлових мікрорайонах, не закладаються нові дитячі майданчики, однак руйнуються ті, які були створені ще попередніми поколіннями громадян.

Окраса нашого міста регіональний ландшафтний парк «Загребелля», території охоронних зон водозабору «Білецький», стадіон «Текстерно», частини паркових комплексів «Топільче», «Відродження», «парку ім. Т.Шевченка», історична зона міста, зелена зона ЗОШ № 9 стають об’єктами нових комерційних будівельних проектів.

Місто має достатньо незайманих територій для реалізації подібних проектів. Необхідно покласти край таким діям, відмовитись від багатьох проектів, які не є нагальними і мають псевдосоціальний підтекст.

Ми закликаємо Вас якнайшвидше провести громадські слухання з питань збалансованого розвитку міста (з обговоренням Генерального плану розвитку та його функціональних зон) в інтересах громадян, терміново призупинити забудови історичної частини міста, прийняти потрібні громаді рішення на відкритому засіданні міської ради та раз і назавжди утвердити в місті стратегію відповідального ставлення влади до питань збереження історичного надбання, підтримання і відновлення зелених насаджень.

Ми заявляємо: люди мусять знати правду про стан свого міста. Вони прагнуть жити по-новому, по-європейськи. Те, що завдає шкоди тисячам, варте осуду. Закликаємо до поваги і врахування інтересів громадян.

Лист підписали:

Тернопільський національний педагогічний університет ім.. В. Гнатюка

Професор кафедри географії Свинко Й.М.

Професор кафедри геології Царик Л.П.

Декан факультету іноземних мов Гінка Б.І.

Завідуючий кафедри німецької філології Яцюк І.Я.

Доцент кафедри журналістики Гуцал П.З.

Доцент кафедри зоології Подобівський С.С.

Доцент кафедри географії Дем’янчук П.М.

Професор, доктор технічних наук Сивий М.Я.

Професор, доктор біологічних наук Барна М.М.

Професор, доктор біологічних наук Курант В.З.

Доктор геологічних наук Заставецька Л.Б.

Професор, доктор біологічних наук Дробик Н.М.

Професор, доктор біологічних наук Грубінко В.В.

Професор, доктор техничних наук Сивий М.Я.

Професор, доктор біологічних наук Барна М.М.

Професор, доктор біологічних наук Курант В.З.

Доктор географічних наук Заставецька Л.Б.

Професор, доктор біологічних наук Дробик Н.М.

Професор, доктор біологічних наук Грубінко В.В.

Інші вчені: Дем’янчук П.М.., Кузишин А.В., Гуменюк Г.Б., Поплавська І.В. Герц А.І.

Тернопільський національний економічний університет

Доктор економічних наук, професор Брич В.Я.

Доктор технічних наук Гевко Р.Б.

Доктор економічних наук, професор Куриляк В.Є.

Доктор економічних наук, професор Луців В.Л.

Доктор економічних наук, професор Лучко М.Р.

Доктор економічних наук, професор Крупка Л.Д.

Та інші вчені університету: Ивашкевич О.Л., Гарбера О.Є., Нагара М.Б.,

Мазур В., Козюк В.В., Задорожний З.В., Бурденюк І.Г., Гуменюк О.О.,Гнатик Я.Б. Матійчук Л.П., Романків І.Я. Бенько І.Д., Сисюк С.В., Скирпан О.П., Данилюк І.В., Романів С.Г., Ковальчук Є., Журавель Г.П. Муравський В.В. Стецько М.В., Спільник І. В. Саченко С.І.

Тернопільський національний медичний університет ім.. І.Я. Горбачевського

Доктор медичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Вадзюк С.Н.

Професор кафедри загальної гігієни та екології Кондратюк В.А.

Коментарі  

 
0 #5 ВАСИЛЬ ГРУБІНКО 27.06.2014 22:45
Лист важливий актуалізації проблеми, а не для чвар між владою та громадою. Шановний читач певно не знає, що "поважні пани" не тільки посадили багато дерев, але й врятували багато природних об'єктів і не тільки в Тернополі) та ще вміють порадити і зробити так, аби ми тішилися тими парками, річками, ставками ще довго. У "Українському домі" 26.06.2014 р., де певні учасники влаштували спекулятивні "політичні ігрища, торги і розбірки", я запропонував відкриту за участі ЗМІ конференцію чи круглий стіл з проблеми. Одне прохання:" Щоб переконатися, що "вчені пани" фахівці, почитайте їх праці принаймні в інтернеті хоча б українською мовою (вони багато написали і англійською - для широкого загалу). Тоді поговоримо предметно, а після беремо лопати, веземо саджанці (транспорт Ваш, бо в мене нема) і садимо їх (ми занємо ДЕ і ЯК) всі разом - ми не гірше Вашого вміємо обходитися з лопатами.
З повагою: v.grubinko2@yahoo .com.
P.S. Цей коментар не виклик, а пропозиція.
Цитувати
 
 
-2 #4 Ігор Петрович 13.06.2014 15:39
так спішили, що аж деяких професорів по 2 рази вписували)))) замовлене то всьо.
Цитувати
 
 
-2 #3 Роман Ан. 11.06.2014 10:49
щось я не помічав, що вся ця професура посадила бодай одне деревце...
Цитувати
 
 
+2 #2 Васько 11.06.2014 00:25
А чи є ще інтелегоенція в Тернополі, яка допустила таку бидлоту до влади. Міську раду окупували хабарники податківці і свободівські вівці, обласну раду партійні перебіжчики, вчитель початкової школи. А обласну адміністрацію - людина
яка жодного дня не працювала в господарці і кроми бла-бла нічого не вміє. Де тернопільська інтелегенція
Цитувати
 
 
-2 #1 1 10.06.2014 22:54
Дуже шкода, що багато поважних панів повелися на аферу горе-політиків Білана і Любецького
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.