Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Чому Надал мовчить про будівництво сміттєпереробного заводу?

 Нещодавно один з житомирський сайтів (http://zt-news.org.ua/index.php?newsid=3520) подав інформацію про імовірність побудови сміттєпереробного заводу або в них – в Житомирі, або в нас – в Тернополі.

Судячи з того, що заступник житомирського міського голови скептично поставився до цього проекту, вартістю 95 мільйонів євро, зосередивши увагу на дегазації їхнього сміттєзвалища, цілком можна припустити, що цей проект реалізовуватиметься в Тернополі.

Цілковита тиша навколо цього питання пояснюється тим, що тема сміття для Тернополя є доволі дратівливою. І навіть міський голова Сергій Надал, який любить більше піаритися, ніж щось реально робити, і той старанно мовчить про сміттєві перспективи файного міста.

Ми зацікавилися, чи дійсно такий проект існує, і почали шукати інформацію.

Зазначимо чесно: знайти інформацію про фірму та проект, вказані житомирським сайтом, нам не вдалося.

Але ми знайшли інші документи, які також підтверджують, що робота з підготовки документів для будівництва сміттєпереробного заводу не стоїть на місці (http://www.rada.te.ua/normativnie-dokument/rozporyadgennya-misk/13284.html). Комісія вже засідала декілька разів, але реального вирішення справи ми так і не бачимо. А пройшло вже майже 2 роки.

ПМП «МеркурійІмпекс» пропонує своє бачення в рамках співпраці з Держагентством з інвестицій та управління нацпроектами (донедавна очолював виходець з Тернопілля, перебіжчик з партії «Пора» Владислав Каськів).

Отже, фірма «МеркурійІмпекс» пропонує побудувати сміттєпереробний завод, потужністю 120-130 тисяч тон твердих побутових відходів в рік.

Якщо коротко, то суть проекту полягає в тому, щоб за рахунок переробки сміття виробляти темні фракції нафтопродуктів, а також синтетичний газ, який конвертувати в електроенергію (до 6 МВт). Електроенергія буде спрямовуватися на забезпечення бюджетних установ, в т.ч. і опаленням, яке, як запевняють в фірмі, буде в 2-2,5 рази дешевше, ніж теперішнім газом.

Найцікавіше, що фірма вже сьогодні гарантує кредитувавння одним з американських банків 300-350 млн.доларів США для побудови сміттєпереробного заводу і запевняє, що під нього вже має виділену земельну ділянку, погоджену з санітарно та екологічною службою. Цікаво, що в пояснювальній записці фігурує сума капітальних вкладень (в т.ч. обладнання) в розмірі 60 млн.євро.

Ми довго шукали згадану тут фірму і думали, що бізнес-пропозиція, написана російською мовою, мала би належати якійсь російськомовній фірмі. Але не в цьому випадку. ПМП «Меркурій-Імпекс» звичайна тернопільська фірмочка, яка не має свого сайту і знаходиться за адресою вул. Лозовецька, 13.

А от де ділянка для будівництва сміттєвого заводу, про яку так впевнено запевняють інвестори, точної інформації ще немає.

Як припускає найближче оточення мера Сергія Надала одним з варіантів може бути використання території колишнього будівельного гіганта «Тернопільбуд», який свого часу мав значну кількість спеціалізованих підприємств зі своїми доволі немалими територіями.

Якщо це правда, то лояльність мера до будівельного магната, депутата-нашоукраїнця Василя Лила є цілком зрозумілою. Тим більше, що на вулиці Лозовецькій в Тернополі (де зареєстрована фірма «Меркурій-Імпекс») знаходяться гуртожитки фірми «Тернопільбуд».

Дуже дивний збіг обставин…

Василь Йосипович і за передачу гуртожитків людям може вторгувати 9 мільйонів гривень бюджетних коштів, і ділянок може набрати «на перспективу» і всі кадрові питання вирішувати в користь свого оточення (наприклад: начальниця управління освіти нашоукраїнка Ольга Похиляк, незважаючи на скандали як в галузі, так і з сином і бюджетними коштами, продовжує обіймати свою посаду).

Таким чином, ми припускаємо, що сміттєпереробний завод на приватній території дасть Сергію Надалу не тільки можливість реалізувати проект та вирішити проблему зі сміттям у Тернополі, але і дозволить це використати як головну перевагу своєї майбутньої мерської кампанії.

Звісно, якщо він захоче і люди не винесуть його з теплого крісла раніше…

«Тернопільський тиждень»

         сміттєпереробний завод, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

сміттєпереробний завод, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

сміттєпереробний завод, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

сміттєпереробний завод, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

            сміттєпереробний завод, тернопіль, фото, тернопільський тиждень            

сміттєпереробний завод, тернопіль, фото, тернопільський тиждень

 

Коментарі  

 
-1 #3 Денис з Білої 20.06.2014 06:28
Надалу не треба повторити помилки Заставного. ДЛя цього всі методи підійдцть!
Цитувати
 
 
-1 #2 Степанко 19.06.2014 12:02
Надал має змогу вирішити проблему міста раз і назавжди.
Цитувати
 
 
-1 #1 Павло 12.06.2014 22:33
За межами міста міська рада взагалі не має ніякого права будувати. То що жити 200 тисячному місці в заручниках села Малашівці?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.