Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

02.07.2014р. відбувся прямий ефір з питання формування та забезпечення батальйону спеціального призначення «Тернопіль».

Після ефіру військовослужбовцем ЗСУ до Тернопільского громадського люстраційного комітету було передано лист, який він просив оприлюднити без змін .

Голова ТОГО «Тернопільскі підсумки»Тарас Білан

Коротка передісторія:
В спецбатальйоні «Тернопіль» служать добровольці. Тобто ті люди, які добровільно зголосились їхати на Схід для участі в АТО. Багато з них – колишні Майданівці.
З моменту створення батальйону, систематично проводяться заходи , які можна назвати одним словом: саботаж. Ці заходи унеможливлюють проведення якісної бойової підготовки підрозділу.
Паном Кушликом Р.О.(керівник Західного територіального квартирно -експлуатаційного управління) надано відмову на розміщення (на час проведення АТО) особового складу батальйону в казармах військової частини м.Тернополя(вул.Дубовецька).
За нашими даними казарма на 400 чоловік, кімната для зберігання зброї, майданчики для фізичної та бойової підготовки в наявності, І ПУСТУЮТЬ!!!!
Наслідки відмови:
Батальйон розміщено на мікрорайоні «Дружба», в напівпідвальному приміщенні, з грибком на стінах.
Бронежилети , амуніція – в «Старому парку».
Зброя в «оружейках» в центрі міста.
В випадку «тривоги» хлопцям потрібно спочатку добиратись в Старий парк, потім в «оружейку»,... . А вже після цього вступати в бій по ліквідації терористів.
Окремо потрібно не забувати про те, що держава вимушена буде для створення елементарних умов для спец. батальйону «Тернопіль» (фактично побудова нового віськового містечка) виділяти кошти . Незабаром зима. Люди мають десь перебувати. Тобто гроші, які можна було б потратити на придбання спорядження та військову підготовку, підуть в цеглу і пісок.
Підтвердженням наших припущень є лист офіцера ЗСУ , який я додаю. Та копія відповіді пана Кушлика Р.О. з вказівкою не розглядати питання тимчасового розміщення батальйону в військовому містечку по вул. Дубовецька.
Просте питання , яке я собі задав: а чому не можна розмістити? І відповіді не знайшов…

Лист:

Дивився прямий ефір стосовно тимчасового розміщення (на час АТО) батальйону спеціального призначення «Тернопіль» в одній з казарм військової частини по вул. Дубовецькій, м .Тернопіль.

Одною з причин виведення (розформування) з м.Тернопіль 11-ої окремої артилерійської,  Київської  орденів Червоного Прапора і Богдана Хмельницького ІІ ступеня бригади 13-ого армійського корпусу (В/Ч А-1769) була домовленість вищих чинів Міністерства оборони України з керівництвом Тернопільскої міської ради (Надал С.В.)про передачу земель військової частини міській раді Тернополя. Планувалось повне знищення інфраструктури В/Ч  та будівництво житлових будинків. Більше детальну інформацію може надати голова Спілки ветеранів 26-ї артилерійської бригади, полковник у відставці Віктор Боярчук.

На заваді цим планам стало початок АТО та необхідність розмістити на території військової частини військових з’єднань, що формуються для участі і військових діях на Сході держави.  Також керівництво УМВС України в Тернопільскій області звернулось з проханням про тимчасове розміщення батальйону спеціального призначення «Тернопіль». Ці звернення стали  перепоною по втіленні в життя планів по знищенні інфраструктури військового призначення...

Розміщення  особового складу батальйонів  в пустуючи казармах призведе до покращення стану будівель (будуть проведені ремонтні роботи, дах(де потрібно), відновлено інфраструктуру).

Тобто приміщення в майбутньому не вдасться зафіксувати на фото та  відео з виламаними вікнами, грибком на стінах, і т.д. - Схема по якій роками розкрадалось армійське майно. Важко  буде аргументувати підлеглим президента України -Порошенку (в одному з своїх виступів сказав: «Я буду наполягати на очищенні армії від злодіїв та хабарників. Всі корупціонери в пагонах повинні відповісти перед Законом за свої дії проти народу України») про необхідність продажу території на якій раніше дислокувалась ціла артилерійська дивізія…

На лист про розміщення батальйону «Тернопіль» керівництво Західного територіального квартирно -експлуатаційного управління (Р.О.Кушлик) не резикнуло написати пряму відмову. Однак надало формулювання  про те, що розквартирування військових формувань на території В/Ч ПРОПОНУЄТЬСЯ – НЕ РОЗГЛЯДАТИ.

З достовірних джерел мені відомо про те, що в військовій частині (військове містечко № 15, м.Тернопіль) повністю пустує казарма на 400 чоловік. В справному стані кімната для зберігання зброї , наявні всі можливості для якісної підготовки добровольців для участі в АТО.

Відмова в розміщенні батальону неминуче призведе до :

1.     Видатків з казни держави на створення всіх умов для спец. батальйону «Тернопіль» (фактично побудова нового віськового містечка)  в іншому місці. Скоро зима. Люди мають десь перебувати.  Тобто гроші, які можна було б потратити на придбання спорядження та військову підготовку,  підуть  в цеглу і пісок.

2.     Видатки на обслуговування пустуючого приміщення (на 400чоловік) ляжуть навантаженням на бюджет держави.

3.     Якісно постраждає бойова підготовка спец. батальйону «Тернопіль».  Для прикладу зараз : батальйон розміщено на мікрорайоні «Дружба», в напівпідвальному приміщенні,  з грибком на стінах. А бронежилети , амуніція – в «Старому парку». В випадку «тривоги» хлопцям потрібно спочатку добиратись в Старий парк, потім в «оружейку», . А вже після цього вступати в бій по ліквідації терористів. Хіба це не абсурд?

Враховуючи вищевикладене , пропоную Вам:

1.Звернутись до президента України з цього питання.

2. Звернутись до представників президента в м.Тернополі.

3. До військової контррозвідки з проханням дати оцінку листа № 303/23/1/991/790 на предмет співпраці Р.О. Кушлика  з представниками іноземних спецслужб та виконання останнім дій, що кваліфікуються , як саботаж та диверсійна діяльність направлена на послаблення обороноздатності держави Україна під час неоголошеної війни на Сході.

4. Інші пункти , які я опишу нижче прошу не висвітлювати, а втілити в життя згідно інструкцій.

Офіцер, патріот України

.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.