Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вчора в обласному управлінні внутрішніх справ відбувся брифінг за участю першого заступника начальника-начальника слідчого управління УМВС України в Тернопільській області Олександра Богомола. Тема зустрічі з журналістами: нещодавня смертельна дорожньо-транспортна пригода, у вчиненні якої підозрюють працівника міліції,  а також розкриття інших злочинів, що сталися останнім часом на Тернопільщині. 

Аварія, у якій загинув 19-річний житель села Стриївка Збаразького району, набула чималого резонансу, адже у наїзді на потерпілого підозрюють дільничного інспектора  місцевого райвідділу міліції.  

Як розповів Олександр Миколайович, повідомлення про наїзд на  молодого чоловіка  надійшло до правоохоронців 8 липня близько третьої години ночі. За словами свідків, які виявили потерпілого, до приїзду швидкої він був ще притомний.

За висновками медиків, причиною смерті стали травми, спричинені наїздом автомобіля. Правоохоронці ретельно оглянули місце події, виявили сліди волочіння тіла по проїжджій частині дороги, уламки  від нижньої частини переднього бампера та фари автомобіля.

Попередньо встановлено, що наїзд на потерпілого було скоєно під час того, як він лежав на проїжджій частині дороги. Це підтвердив розтин тіла загиблого – травми, які він отримав, характерні для переїзду автомобілем через лежаче тіло. 

Аналіз крові загиблого засвідчив, що він перебував у стані важкого алкогольного сп’яніння – у крові виявлено 3,8 проміле алкоголю. 

Даний факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 ККУ.

Для розкриття злочину була залучена максимальна кількість працівників місцевого райвідділу, обласного управління внутрішніх справ.

Неподалік від місця аварії, в одному із нежилих господарств, міліціонери виявили пошкоджений автомобіль, його ж власника одразу знайти не вдалося.

Як згодом встановили правоохоронці, дана автівка  була зареєстрована на працівника місцевого райвідділу міліції. Вони намагалися зв’язатися з чоловіком по телефону, проте безуспішно. Надвечір цей працівник сам прийшов до міліції і зізнався, що тієї ночі він перебував за кермом автівки і вчинив наїзд на чоловіка, який лежав на проїжджій частині дороги. У водія взяли забір крові на визначення вмісту алкоголю, наразі результатів експертизи ще немає.

- На даний час дільничний інспектор, якого підозрюють у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди, звільнений з органів внутрішніх справ, - зазначив Олександр Богомол. – Звільнений не за те, що вчинив наїзд, а за те, що злякався,  залишив місце події і нікому не повідомив, тим самим порушив Присягу та дискредитував звання працівника міліції.

На інтернет-сайтах шириться інформація про те, що працівники міліції намагаються приховати злочин та перешкоджати проведенню слідчих дій.

- Повірте, ми нічого не приховуємо, якщо людина винна, то має понести покарання згідно Закону, - запевнив Олександр Миколайович.

Досудове розслідування даного кримінального провадження проводить прокуратура області.

А сьогодні стало відомо, що прокуратура повідомила про підозру екс-працівнику міліції у вчиненні ДТП на Збаражчині та скерувала клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу – взяття під варту

Як уже повідомляла прес-служба прокуратури області,  8 липня 2014 року неподалік с. Стриївка працівник Збаразького райвідділу міліції, керуючи автомобілем, здійснив наїзд на 19-річного місцевого жителя та залишив місце автопригоди. Від отриманих травм юнак помер.

За фактом ДТП прокуратура області розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК України.

За наслідками проведення першочергових слідчих дій працівника міліції було звільнено з органів внутрішніх справ.

У ході слідства слідчі прокуратури області здобули достатньо доказів для доведення вини підозрюваного у вчиненні зазначеного злочину, у зв’язку з чим учора, 10 липня 2014 року, його було затримано у порядку ст. 208 КПК України.

Також слідчі прокуратури області вручили затриманому повідомлення про підозру у вчиненні ним вищезазначеного злочину та скерували клопотання до суду для обрання йому запобіжного заходу у виді взяття під варту.

На даний час екс-правоохоронець перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.  

Коментарі  

 
+1 #1 Борис 11.07.2014 17:47
Народ надіявся що Революція гідності заставить міліцейське начальство працювати по совісті, але видно що марно. Тільки відставка добрих учнів Сака, а нині "нових" ментів-керівників, зможе дійсно захистити населення області.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.