Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Питання щодо власника Почаївської Лаври на Тернопільщині поставало вже неодноразово, однак воно завжди супроводжувалося публічними дискусіями і протистоянням між депутатами-опонентами.

На початку липня цього року на останній сесії Тернопільської обласної ради вкотре звернулися до Премєр-міністра з вимогою скасувати рішення Кабміну від 2003 року. Нагадаємо, тоді за прем’єрства Януковича Почаївська Лавра була передана на 49 років в користування УПЦ Московського патріархату. 

Що з цього приводу повідомив Тернопільському інформаційному бюро Степан Барна, можна переглянути на відео.

Але, схоже, звернення тернопільських депутатів не просто проігнорували, а взагалі народні депутати зробили хитріше.

 

Як повідомляє Реально, вчора Верховна рада знову повернулася до питання приватизації Почаївської лаври, 23 липня, до Секретаріату парламенту внесено Проект постанови 4271а-1 «Про відновлення права власності та повернення комплексу будівель (споруд) Почаївської Свято-Успенської Лаври її законному власнику - релігійній громаді чоловічого монастиря Почаївської Свято-Успенської Лаври». Що прикметно, що в час коли в Україні йде боротьба з московської навалою, група депутатів (Мірошниченко Ю.Р., Шенцев Д.О. , Шипко А.Ф., Пехов В.А., Смітюх Г.Є., Тедеєв Е.С. ), хоч і регіоналів, та все ж Українського парламенту, хочуть віддати Українську святиню, історико-культурну пам’ятку московському патріархату УПЦ, священнослужителі якого переховували в стінах храмів терористів на Донеччині.

Проект постанови пройшов погодження в комітетах Верховної Ради, зокрема: Комітеті з питань культури і духовності (очолює «заукраїнець» Вячеслав Кириленко), Комітеті з питань бюджету (очолює Євгеній Гєллєр, ставленик Рината Ахметова) та Комітеті з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією (очолює «ударівець» Віктор Чумак). Як не дивно, але питання щодо власника Почаївської Лаври поставало вже неодноразово, однак воно завжди супроводжувалося публічними дискусіями і протистоянням між депутатами-опонентами. Цього ж разу рішення ухвалюється «по тихому».

Нетипово успішне погодження в комітетах законопроекту пов’язують із візитами у столицю настоятеля Почаївської Свято-Успенської лаври митрополита Володимира. Так, особи з числа оточення голів депутатських фракцій стверджують, що, перебуваючи у Києві протягом 21-23 липня, митрополит провів низку зустрічей із народними обранцями та представниками впливових політичних кіл з якими встановлював домовленості щодо лобіювання вищезазначеного законопроекту.

Та найцікавіше, що ані вже згаданий Степан Барна, ані свободівці, ані інші з тих, хто називає себе патріотами Тернопільщини, не сказали жодного слова з приводу цього законопроекту. 

>

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...