Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вже чотири роки мешканці двох будинків на вулиці Кардинала Й.Сліпого шукають справедливості. Між їхніми будинками виріс ще один. Хоча там мав бути літній майданчик від закладу «Майдан».

Тому тепер, щоб потрапити додому літнім людям приходиться обходити або навчитись літати, а автомобілям – їздити по пішохідній зоні, пише Погляд

За словами Олександра Рімашевського, який проживає на вул. Кардинала Й.Сліпого, 1, їм у 2010 році обіцяли, що там буде літній майданчик з грибочками. Але чомусь почали рити котлован під фундамент.

У 2010 році нас поставили перед фактом, що між двома будинками (адреса вул. Кардинала Й.Сліпого 1 – 3) буде літній майданчик. Як сказали буде площадка з грибочками, столики та огорожа. Архітектором Будзиком був  розроблений проект розподілу території без рішення тернопільської міської ради. В якому було виділено 167 кв.м. прибудинкової території на обслуговування закладу громадського харчування. Після того як люди почали звертатись в органи місцевого самоврядування територію скоротили до 111 кв.м. Але поки скорочували територію, був виритий котлован, був збудований фундамент, який займає близько 160 кв.м. при оренді 111. Коли видавався договір оренди було вирішено, що має залишатись прохід завширшки метр двадцять для проходу по землі. Але ця ділянка забудована на висоту близько1,75 м. Тут живуть літні люди. Це знущання над ними. Це через примхи однієї людини.

Це мав бути літній майданчик – легка споруда, яка будується без фундаменту. Тут стіни по35 см. і збудовано на фундаменті. Чи можна це назвати літнім майданчиком? Чи буде він його зносити? Крім того він його зареєстрував у державній реєстраційній службі на речеві права на незавершене будівництво.  Це дає підстави на вилучення землі площею близько160 кв. м, яка за цінами 2010 року становить близько 400 тисяч грн. Земля лишається у його власності. Місто втрачає, не кажучи про ті незручності, що отримали тернополяни.

Ми неодноразово звертались в міліцію.  Вони брали заяви, фотографували тріщини, які з’явились на стінах, коли почали рити котлован. Але закінчилось ти, що людина не підпадає під статтю, бо нема самозахоплення. Нехай 111 кв.м. надали, але надали. Все залежить від міської ради, чи захоче анулювати договір оренди. Самобуд є – з цим нехай розбирається інспекція арбудконтролю, кажуть нам у міліції.

Ми неодноразово ходили у міську раду. У 2010 році у міській раді прислухались до нас. І підприємця зобов’язали, щоб лишився прохід по землі. Зараз все глухо. Остапчук розглядала питання. Просили відмінити сервітут. Адже вони даються тільки на сформовані земельні ділянки. Тут діють свої правила. Тут діють поняття, а не закони України.

Стурбовані цим будівництвом  і інші  тернополяни, які проживають на вул. Кардинала Й.Сліпого, 1

- Раніше тут був заїзд, а зараз забудували все. Я не давав згоди на це. Але забудовник “чхав” на наш дозвіл.  Тому тепер, щоб під’їхати до свого будинку, мені потрібно їздити по пішохідній зоні, – каже Володимир.

 

-          Відбувається беззаконня. Раніше двір був, що можна було дітей вивести. А тепер двір у такому страшному стані знаходиться. А ще починає забудовувати такі місця, де літнім людям не можливо пройти.  Було гарно  у нас. Не знаю, які дозволи він має, що все забудовує. Люди боряться. Але поки нічого не виходить, – розповідає Василь Іванович.

 

Коментарі  

 
+3 #1 _Віктор 11.08.2014 13:50
Брати відбійники і руйнувати самим
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.