Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Продовжуємо серію наших публікацій за мотивами книги «Справедливість. Відповідальність. Порядок» відомого в Тернополі письменника-фантаста Сергія Надала.

Цього разу пригадаємо читачам та виборцям, яким же було бачення Сергія Віталійовича у вирішенні проблеми з безпритульними собаками, щоб городяни порівняли з тим, що ж він зробив на посаді мера, втілюючи свої письменницькі наміри в життя.

«Бродячі собаки – небезпека для тернополян» - саме під таким крикливим заголовком Сергій Надал у 2010 році характеризував цю проблему (див. фото після статті).

«Прогулюючись вулицями, парками чи скверами Тернополя, часто зустрічаємо безпритульних псів. Ці, на перший погляд, милі створіння можуть завдати суттєвої шкоди здоров’ю людей» - починає свої роздуми автор.

«Міська влада замість конкретного вирішення проблеми розводить сентенції про гуманне ставлення до тварин. Це тоді, коли зграї собак ходять вулицями міста», - продовжує далі письменник Надал.

«Потрібно якось вирішувати проблему», – впевнено переконує Сергій Віталійович у своїй книжці.

За майже 4 роки перебування на посаді міського голови так нічого і не вирішилося. Собаки і надалі залишилися господарями міських вулиць. А одна навіть в самісінькому центрі міста на Театральному майдані вкусила високопоставленого однопартійця нашого мера за найм’якіше місце в людському тілі.

Про притулок в селі Дичків, який також письменник Надал згадує у своїй книжці, жодної офіційної інформації від імені міської ради: ні про гроші, ні про проведені роботи, ні про якісь інші досягнення в цьому напрямку. Притулок досі повноцінно не запрацював. А минуло вже 4 роки…

Ми вже не говоримо про те, що «бригади мерії з відлову бродячих собак», які раніше «здебільшого працювали по викликах тернополян» за мерства Надала взагалі пропали. Саме вони виловлювали собак та відправляли на стерилізацію і потім в притулок на реабілітацію.

Зараз мусимо констатувати, що всю роботу з організації діяльності Дичківського притулку взяли на себе громадські волонтери.

«А притулок в Дичкові – це добре, от тільки чомусь пси бігають масово не в Дичкові у вольєрах, а вулицями Тернополя, нападаючи на людей», - завершив розділ своєї книги письменник-фантаст Сергій Надал.

П.С. Одного разу міський голова Тернополя пан Надал таки мав намір навідатися в притулок. Заради нього підлатали трохи доріжок, а собак позганяли в клітки, де вони пережерли один одного і потім волонтери знову мали роботу, виходжуючи поранених тварин. А пан Надал так і не приїхав…

Віталій Крепич

"Тернопільський тиждень"

Попередні статті, в яких ТТ проаналізував передвиборчу писанину тоді ще кандидата в мери Тернополя і письменника-початківця Сергія Надала:

Що обіцяв тернополянам письменник Сергій Надал три роки тому стосовно тепла в домах

Мер Тернополя почав читати свою книжку і робить все навпаки

Час меру Тернополя писати мемуари, а ще краще - покази слідчому

До речі, днями небайдужі тернополян розповсюдили звернення в соцмережах:

«Ми, у ТОГО "Ноїв Ковчег" розуміємо, що зараз нелегкі часи в нашій країні. Та якщо волонтери і небайдужі рятують тварин і людей в зоні АТО, то ми просто зобов’язані залишатися ЛЮДЬМИ і допомогти нашим місцевим чотирилапим. 
Річ у тім, що у Центрі перетримки тварин у Дичкові є 70 собак і вони утримуються виключно завдяки коштам небайдужих тернополян та зусиллям волонтерів. На жаль, зараз усі запаси практично вичерпані і вже скоро собакам не буде що їсти. Тому ми благаємо вас про допомогу! Просимо відгукнутися усіх, хто може допомогти і підтримати! Наразі ми приймемо крупи, макарони та інші продукти, якими можливо хоч якось прогодувати наших чотирилапих. 
Для уточнення інформації просимо звертатися за ном.: 067 351 72 45, 097 165 09 51, 097 227 43 51.

Для добровільних пожертв:
ТОГО "Асоціація захисників безпритульних тварин "Ноїв ковчег"
Р/Р 26009055105130 МФО 338783 
в Тернопільській філії ПАТ КБ "Приватбанк"
ЄДРПОУ № 36829799

         книжка, сергій надал, письменник, тернопільський тиждень         

Коментарі  

 
-2 #2 Марічка 15.08.2014 17:00
Ну ви і чіпляєтеся до всякого дрібязку під час війни. І не соромно?
Цитувати
 
 
-3 #1 Лоьша 14.08.2014 13:00
читайте уважніше. Там написано, що відстріл заборонений Президентом, а Надал всього лише міський голова
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.