Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як ми повідомляли раніше  в статті Мер зробив незрозумілу заяву перед освітянами Тернополя, міський голова Сергій Надал, перебуваючи на черговій конференції працівників освітніх установ міста, повідомив, що в Тернополі ніякого шестиденного навчального тижня для учнів шкіл не планується.
Однак, відповідно до пункту 9 статті 16 та пункту 1 статті 22 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» саме до повноважень місцевих органів влади у межах, визначених Конституцією і законами України, належить функція державного контролю на відповідних територіях, зокрема, за додержанням законодавства з питань науки і освіти, а також реалізація державної політики у цих галузях (
http://www.mon.gov.ua/ua/news/36096-schodo-trivalosti-navchalnogo-tigenya).
Таким чином, Надал вийшов за межі наданих йому повноважень і почав вирішувати освітянські питання, на які мав би реагувати голова ОДА Олег Сиротюк.
Заради справедливості варто зазначити, що в рекомендаціях Міністерства освіти та науки нічого не сказано про збільшену тривалість зимових канікул, що мало би призвести до навчання по суботах, задля економії енергоресурсів.
"Рекомендуємо навчальні заняття організувати за семестровою системою: І семестр - з 1 вересня до 26 (27 для шкіл, які працюють за шестиденним робочим тижнем) грудня, ІІ семестр – з 12 січня до 29 (30) травня. Канікули рекомендуємо провести в такі терміни: осінні з 27 жовтня  до 2 листопада, зимові з 29 грудня до 11 січня, весняні з 23 до 29 березня", - йдеться у листі Міністерства №1/9-303 від 11.06.2014 "Про навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів та структуру 2014/2015 навчального року" (
http://mon.gov.ua/ua/about-ministry/normative/2450-).
А вирішувати, чи навчатися по суботах кожен заклад має право самостійно, погодивши це з відповідним органом управління освітою.

«Тернопільський тиждень»

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі  

 
-1 #6 Міхалко 31.08.2014 11:29
Я підтримую Надала в тому, що 6-денка нікуди не годиться для теперішніх дітей.
Цитувати
 
 
-1 #5 скажу так 30.08.2014 07:38
Якщо Сиротюк не спроможний, то хто йому винен? Надал реально управляє процесами.
Цитувати
 
 
+1 #4 Батько 28.08.2014 19:00
Надал одне говорить,чиновн ики з управління друге, а кого слухати вчителям,батька м учням? Коли риба, рак і щука не можуть дійти згоди))))КЛОУНИ !!!
Цитувати
 
 
+2 #3 Рома Н. 28.08.2014 15:10
Діти в нас перевантажені шкільною програмою. їм ще дати перевантаження по днях і тоді взагалі на ліки не назбираєш. Хай Надал відстоює позицію про пятиденку докінця.
Цитувати
 
 
0 #2 Рома 28.08.2014 13:11
Надал думає за дітей, як шестиденка відіб'ється на їх здоровї. І правильно робить. Нафіг така економія?
Цитувати
 
 
+1 #1 Денис Віталійович 28.08.2014 11:46
Надал якраз нормально вирішив. Чого вся економія має відбиватися на дітях. Якщо сиротюк мовчить, то мусить хтось взяти в свої руки?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.