Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На Тернопільщині продовжуються скандальні призначення на впливові посади у державні структури. Нагадаємо, «головний люстратор» краю і підручний нардепа Деревляного став керівником обласного Держкомзему, тернополян, яких звинувачували у розкраданні коштів місцевого Майдану, зайняли високі посади в ТОДА, прокурори і міліціонери міняються хіба затишними кріслами в районах.

І от знову вкрай «цікаве» подання на призначення.

Кілька днів тому Рада з кадрових питань Державної фіскальної служби України визначила кандидатів на посади начальників головних управлінь служби в п’яти регіонах України. Після обговорення кадрова комісія рекомендувала Голові ДФС України Ігорю Білоусу розглянути можливість призначення керівником головного управління фіскальної служби у Тернопільській області Ігоря Комендата.

От тільки окремі нюанси з біографії цього бізнесмена, який фактично вже став головним фіскалом області, про які повідомляють місцеві ЗМІ.

Ігор Комендат тривалий час був фінансовим директором приватного підприємства «Кромвель». Ця структура більше десяти років тому розпочала знищення найбільшого у місті кінотеатру «Україна». Спочатку новоявлені комерсанти знищили глядацький зал, а потім все перетворили на звичайнісінький базар під назвою «Гранд». Все подавалося, як створення чергової візитівки Тернополя. Хоча нічого нового не було.

На сьогодні через суди «Кромвель» безкоштовно забрав собі у власність майже всі приміщення цього комплексу. Загалом, це дві тисячі квадратних метрів.

Як розповідає колишній орендар Галина Пантюхіна, за ніби реконструкцією кінотеатру крилася ціла схема привласнення комунального майна громади міста Тернополя. «З самого початку, коли ПП «Кромвель» взяв у користування кінотеатр «Україна», зібрали підприємців і повідомили, що там мав бути ринок і кінотеатр, – пригадує Галина Пантюхіна. – Почали збирати, як кажуть, «взноси» на будову цього всього. Всі роботи проходили за кошти підприємців. Коли нарешті показали наші торгівельні місця, я особисто отримала шок: глядацький зал був знищений, все було вивезене. Тобто, те що зараз там і є. Проте документів ніхто не показував».

Тіньові схеми ПП «Кромвель» на чолі з її власником Віктором Дроздом та фінансовим директором Ігорем Комедатом почали проявлятися трохи згодом. Галина Пантюхіна розпочала з комерційною структурою судові тяганини через їх неправомірні дії. До рук підприємця потрапили ряд документів. Зокрема, договір оренди кінотеатру «Україна».

«Коли ж у 2005-2006 роках я ознайомлювалася з матеріалами кримінальної справи, то натикнулася на частину документів. Згідно них, міська рада надавала кінотеатр в оренду без зміни цільового призначення. В експлуатацію була здана тільки перша черга. Тобто, тільки підвал. У такому випадку з нас ніхто не мав права брати суборенди і жоден підприємець не мав права здійснювати там діяльність. Та вже тепер з’явилися документи, які засвідчують, що друга черга введена в експлуатацію у 2003 році. Цікаво, яким чином? І це вже був ринок», – додає пані Галина.

З підприємців стягували не оренду за користування приміщеннями, а за користування авторським правом на бренд «Гранд». Дрозд Віктор Іванович зареєстрував інтелектуальне право на цю назву і бере плату за такий от творчий винахід. За весь комплекс у майже дві тисячі метрів комунального майна «Кромвель» платив  лише 4800 гривень. У той час як підприємці сплачували неймовірні суми оренди. «Якщо у мене було 11 квадратних метри, то моя плата становила по 24 гривні за м. кв., амортизація  – 420 грн., плюс авторська винагорода більше тисячі. Набігало більше 1600 гривень», – додала Галина Пантюхіна.

При такій низькій платі за оренду комунального майна, Віктор Дрозд разом зі своїм фіндиректором Ігорем Комедатом розпочинають процедуру захоплення колишнього кінотеатру «України» через суди різного рівня. Схема традиційна: показати невід’ємні покращення, а потім вимагати передачу у власність бажаної частини приміщень. Про ці схеми довідалася Галина Пантюхіна. Та всі її спроби проходять намарно.

«29 березня 2013 року ПП «Кромвель» програє суд першої інстанції про визнання покращення і подальшого набуття власності на частину приміщень, – розповідає підприємець. – 29 травня мало відбутися засідання у Львівському апеляційному суді. Тернопільська міська рада у свою чергу мала надіслати заперечення. Ба більше, навіть не присилає свого представника. Міська рада просто здала свою частку 74,9% у величезному комплексі. У той же ж час Дрозд збирав з підприємців додаткову плату за викуп цього приміщення. ПП «Кромвель» робить все, аби не виставляти на аукціон комплекс кінотеатру «Україна». Все вирішують у судах. На жаль, прокуратура відмовлялася оскаржувати набуття права власності «Кромвелем» на колишній «Україні».

Згодом апетити у Комендата зросли ще більше.

І разом з приміщенням кінотеатру, фірма «Кромвель», власником якої є наразі донька Віктора Дрозда (друга по бізнесу Комендата) – Олена, він ще й привласнив «Природу».  

Це магазин, розташований на Острозького 14, в приміщенні Департаменту агропромислового розвитку Тернопільської обласної державної адміністрації.    На той час даним департаментом керував Андрій Іванович Хома. Цей чоловік встиг засвітитись під час Майдану тим, що доставляв людей на мітинги імені Януковича. Погодьтесь, в команді ПР любили вірних людей,  і при бажанні Хома міг відсудити в Комендата дане приміщення. Але очевидно, він був з ним в хороших стосунках, раз не каламутив воду. Не виключено, що і сам Коментад разом з Хомою возили тернополян на «Антимайдани».

Правда, зараз ширяться чутки, що «Гранд-базар» збираються продавати. Якщо це так, тоді незрозуміло для чого. Може Комендат позичив кошти аби розрахуватись за нову посаду? Чи навпаки, давав в борг гроші регіоналам в надії, що ті і далі будуть його підтримувати усіма силами, а тут «бац» і революція все змінила. І гроші віддавати просто нікому.  

Мабуть, Комендат думає, що посада головного податківця області більш стабільна аніж політичні «дивіденди»….   

Бізнесмен Ігор Комендат і в місцевому політичному житті встиг засвітитися. Щоправда, невдало і здебільшого в одізних партіях перебуваючи.

Не так давно, в  2005 році, він очолював Тернопільську міську організацію партії «Віче» та був одним із передових «гравців» в роботі обласної організації.

До речі, в обласній організації з Комендатом був і його товариш по «бізнес-аферах» Дрозд Віктор Іванович.

Нагадаємо читачам, що партія «Віче» (попередня назва — «Конституційно-демократична партія».) була заснована ще в 1991 році. Засновником і лідером тоді виступав Ігор Дідковський, який зараз створив  так звану “Національну гвардію” (НЕ військове формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ України), від імені якої  ділиться  планами по “захопленню” газотранспортної інфраструктури України.

Якраз із партією «Віче» пов’язана кар’єра відомої «регіоналки» Інни Богословської, яка в 2006 році, будучи попереднім лідером партії «Віче», увійшла до списку Партії Регіонів.

Та повернемось безпосередньо до Ігоря Комендата. Він, будучи в міській організації «Віче», встиг завести собі цікавих «друзів» по партії. В його команді безпосередньо працював відомий друг сім’ї Хоптян Авдєєнко Владислав Валерійович.

 В 2011 році Валентин Хоптян призначив його членом організації роботодавців області, в якій, до речі, першим заступником став той самий Ігор Комендат. В цю команду увійшов також і вище згаданий Ігор Дрозд.

 Пан Авдєєнко разом з тим ще й відомий адвокат Надії Хоптян, «прикривав» усі її «махінації». Не виключено, що й Комендату не раз допомагав.  Законно чи ні – це вже інше питання. Але зв’язок між ними був тісний, однозначно.

 З таким політичним минулим Комендат може «просити» партійний квиток в «Партію розвитку України», яку зараз створили ті ж «регіонали». Там він відчуватиме себе комфортно …

Коментарі  

 
-2 #4 Марина 18.09.2014 22:52
Фу, як негарно поливати багнюкою
Видно, що статтю замовлено

Гидко читати!
Цитувати
 
 
-2 #3 Гатило 29.08.2014 13:50
Цей підприємець є нечесним , тому його місце на нарах а не на керуючих посадах. Податкова і так є доїльним апаратом що вижимає з робітників все до ниточки а під керівництвом такого горе-ділка взагалі стане каральною структурою
Цитувати
 
 
0 #2 zastavumo 29.08.2014 13:18
ще почекаємо два тижні, не виключено що це чудо вспливе в списку Яценюка чи Тимошенки до парламенту.
Цитувати
 
 
-1 #1 Лука 29.08.2014 12:48
Такими темпами і оборудками все комунальне майно тернопільської громади стане приватним для хабарників наближених до регіоналів, які "вкурили" слабість майданівців. Тотальна корупція у всіх владних структурах за каденції останніх трьох презиків призвела до того, що порядних керівників практично не залишилося. Нові майбутні чиновники будуть формуватися із патріотів- захисників, які повернуться із війни додому. А тому поки вони своєю кров'ю захищають нас від русофашистів тут намагаються додерибанити залишки нашого з вами майна і землі. Кому біда-війна, а чиновникам - мати рідна. Схаменіться!!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.