Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Сьогодні вже минув термін, відведений Законом, коли партійні з’їзди можуть прийняти рішення про висунення кандидатів в народні депутати на позачергові парламентські вибори.
Більшість з партій, що вважаються фаворитами, хоч і не без інтриг, але таки показали виборцям більше, ніж традиційно першу п’ятірку кандидатів.
Ми ж проаналізували, хто з наших земляків має найвищі шанси отримати депутатський значок.
Безумовним фаворитом передвиборчої гонки можна вважати Петра Ландяка. Він єдиний з тернополян, який проходить в Парламент, якщо його партія долає 5% прохідний бар’єр.
Доля всіх решта кандидатів залежить не тільки від того, скільки набере їхня політична сила, але і від того, скільки відсотків тих, хто не пройде, залишаться тим, хто потрапить в Парламент.
Найближче до депутатського мандату є Василь Деревляний та Роман Заставний. Щоб вони стали Народними обранцями, «Батьківщині» та «Народному фронту» треба «чистими» набрати 12-13%.

Якщо врахувати проценти тих партій, що не подолають прохідний бар’єр, а також тих, хто зі списку піде працювати в Уряд чи головами ОДА, то і для Василя Тимофійовича і для Романа Йосиповича достатніми будуть 10% голосів виборців +/- статистична похибка.
Непогані має шанси і свободівець В.Стаюра, який опинився на 26 місці, адже минулого разу свободівці завели в Парламент 30 списочників. Цього разу рейтинги партії Тягнибока суттєво просіли і Стаюра може опинитися на межі проходження.
Степан Барна та Ігор Побер опинилися в списку пропрезидентської партії на 65 та 67 місцях відповідно. Вони гарантовано стануть Нардепами, якщо «Блок Петра Порошенка» чистими набере 30%.

Якщо менше, то все залежатиме від розприділених голосів, відданих за ті політичні сили, що не подолають прохідний бар’єр.  Крім того, не варто забувати, що партія – пропрезидентська, тому кількість тих, що зможуть претендувати на інші посади і відмовитися від мандата, суттєво більша, ніж в інших партій. Наприклад, мер Києва Віталій Кличко вже заявив, що залишиться і надалі на посаді Київського міського голови, отже, і для Барни і для Побера шанс стати нардепом наблизився мінімум на одне місце ще до виборів.
Соціологи підтверджують практично всі цифри, які, на нашу думку, достатні, щоб тернополян стали народними депутатами. А все решта вирішиться 26 жовтня.
В наступній статті ми проаналізуємо шанси мажоритарників на Тернопільщині.

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
-1 #6 Лєра 18.09.2014 10:18
І мені Заставний подобається, розумний чоловік
Цитувати
 
 
+1 #5 Христина 17.09.2014 19:59
Зі всіх найбільше Заставний заслуговує стати нардепом. Хоч не соромно за Тернопіль буде. Але загалом гарно проаналізували
Цитувати
 
 
+2 #4 сволоТа 16.09.2014 18:22
Про Барну і Побера комент написав, явно свободівець))))
Цитувати
 
 
-5 #3 Максим Кнись 16.09.2014 17:10
Свобода набере більше, ніж було у 2012, бо вони не стали тушками, нікого не зрадили і проявили себе як справжні народні обранці.
Цитувати
 
 
0 #2 кандидат 16.09.2014 11:15
хороший і чіткий аналіз, дякую ТТ
Цитувати
 
 
+7 #1 Справедливість 15.09.2014 19:32
Барна і Побер тільки по списках і можуть пролізти до корита. Таких брехунів, хабарників і крадіїв якраз вони там і так не бракує.
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.