Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

В минулій статті ми аналізували шанси кандидатів в народні депутати, що можуть за списками політичних партій представляти Тернопільщину в Парламенті в статті Ми оцінили шанси кандидатів в народні депутати від Тернопільщини: висновки дивують
Зараз спробуємо окреслити шанси кандидатів-мажоритарників.
Отже, округ з центром в місті Тернополі міцно застовбив за собою нинішній нардеп-свободівець Олексій Кайда.

Попри те, що він практично нічого не зробив для тернополян з того, що обіцяв, його кандидатура виявилася погодженою в рамках домовленостей ВО "Свобода" та пропрезидентською командою.

Нагадаємо, що свободівці підіграли Порошенку та вийшли з парламентської коалації, а це дало легітимну можливість Президенту призначити дострокові парламентські вибори. Порошенко отримав своє: дотримав слова щодо перезавантаження влади, а свободівці - своє: узгодження кандидатів-мажоритарників, що практично автоматично робить їх переможцями виборчих перегонів в округах. Зараз мало хто захоче бути конкурентом Олексія Петровича, адже всі памятають, як він переконливо переміг минулого разу, будучи єдиним кандидатом від обєднаної опозиції. В умовах, коли Кайду підтримуватимуть і влада на рівні держави (партія "Блок Петра Порошенка") і влада на рівні області і міста (ВО "Свобода"), його фактично вже можна вітати з перемогою.
Дуже подібна ситуація є і з побратимом Кайди Михайлом Головком. Його робота в окрузі зводилась до зустрічей з виборцями, а в Парламенті він перший, хто встрявав у бійку.

Досі над ним висять кримінальні справи і тільки депутатська недоторканість рятує його від направлення мареіалів до суду.

Напевне саме за ці заслуги він також висунутий свободівцями та підтриманий порошенківцями. За умови відсутності сильнішого кандидата, Головко майже гарантовано знову стане нардепом, щоправда, зі значно меншим результатом голосів "за". Вже зараз відомо, що опонувати йому хоче Олексій Станько, представник УНСО, якого бачили в оточенні хлопців з буремних 90-х. Поки що більше пан Олексій нічим не відзначився, хоча братва може вкласти в нього немалі гроші.
Від партії Тимошенко по всіх округах виставлені відверто слабкі фігури, яких мало хто знає, а розраховувати виключно на партійний бренд, що сам переживає не найкращі часи, мабуть, не варто.
Округ з центром в місті Зборові нинішній народний депутат від ВО "Батьківщина" Володимир Бойко залишив напризволяще.

Оправдовуватися він спробував на своїй сторінці в соціальній мережі, але ми дотримуємось думки, що після скандалу з іншим нардепом М.Апостолом, очільник бютівців в області Василь Деревляний просто не хоче плодити собі ж конкурентів.

Сильною фігурою в окрузі можна вважати висуванця пропрезидентської партії депутата міської ради Тараса Юрика.

Невідомо поки що, як себе поведуть аграрії та кандидати зразка 2012 року, адже 2 роки тому вони вже напрацювали певну любов електорату.

Однак якщо свободівець Сиротюк пояснить їм правильно "політику партії" та суть домовленостей, то Тараса Юрика можна буде вітати з відносно легкою перемогою.
Боротьба за мандат в окрузі з центром в Теребовлі обіцє бути видовищною. "Блок Петра Порошенка" вже заявив, що кандидатом-мажоритарником вони висувають Миколу Люшняка, яки пробував на цьому ж окрузі свої сили 2 роки тому, однак фінішував третім. Діючий нардеп Михайло Апостол на своїй сторінці в соціальній мережі відреагував майже миттєво. За словами пана Апостола, він готовий не брати участі у виборах, якщо побачить іншого сильного кандидата, який допомагав людям та АТО. А про те, що пан Люшняк щось робив з того, що хотів би бачити Михайло Апостол, публічної інформації немає. З другого боку, Апостол може і торгуватися... Якщо пан Михайло таки не буду висуватися, а ще і підтримає Люшняка, це означатиме, що таки сторгувалися. Крім того, нічого не відомо про мажоритарників партії Яценюка "Народний фрон", на зїзді якого бачили того ж таки Апостола. Чи підуть люди Премєра проти узгоджених людей Президента та свободівців - головна інтрига мажоритарних виборів на Тернопіллі.
Округ з центром в місті Чорткові, головний порошенківець Степан Барна "пробив" для свого брата Олега, який зараз воюює в АТО (і воює насправді, в самому пеклі, а не як Стаюра  чи Пастух, які перебувають в навчальних таборах, хоча й розказують, що на війні)

Враховуючи, що на минулих виборах до цього округу приглядався сам Степан Степанович, він розуміє, за рахунок чого там можна вигравати. Оскільки Олег Барна є уродженцем Чортківського району і там живе, то з підтримкою партії Президента та свободівців він легко може стати нардепом. Завадити зможе хіба що діючий нардеп Іван Стойко, якого також бачили на зїзді партії "Народний фронт" Яценюка, а лідер партії "За Україну" та безпосередній покровитель Стойка В.Кириленко отримав місце в списку партії Премєра у першій пятірці.
Похибку також варто робити на, так званих, кандидатів-парашутистів (на виборах у 2012 році такими були Козак, Бедриківський, Клименко, Ломаковіч та ініші), які можуть виграти виключно завдяки фінансовому ресурсу, але потім їх ніхто вже не побачить. Проте, минулі вибори показали, що не завжди вирішальними були гроші, а це тільки збільшує шанси кандидатів від партій-важковаговиків.

«Тернопільський тиждень»

Коментарі  

 
+1 #12 Назад 05.10.2014 22:52
Який Кайда? Нехай у Бердянську балотується, де народився. А Ковалик хай підросте, сцикун ще, хоч і Роман Заставний його пхає.
Цитувати
 
 
0 #11 Сергій Іванович 30.09.2014 10:00
Репела Петро Йосипович — кандидат за якого багато людей готові віддати свій голос. !
Цитувати
 
 
+2 #10 Тернополянин 26.09.2014 06:12
Писати Закони потрібно, а не бійки влаштовувати, як це робили своболотівці в Парламенті. Ховаються за нардепівською недоторканістю і знову лізуть до влади. Пригріла вона їх, людоньки! Ох, як пригріла! Кайда, той взагалі "молодець"! В'їхав, як кажуть, по самісінькі помідори. І ще проситься у тернополян. Через рідну кров переступив, через сина у Львові переступив, через дружину переступив і подався в Дупутати..."Молодець".....
Цитувати
 
 
+2 #9 працівник 25.09.2014 12:58
До тернополянина. Назвіть хоча б одну корисну справу, яку Кайда зробив для Тернополя. Коли наші працівники жалілися Кайді на свавілля директора-регіонала, він навіть слова не промовив і наше звернення так і залишилось на папері.
Цитувати
 
 
0 #8 Кум 18.09.2014 17:19
Не можна поміняти країну не змінивши владу. Я за нові обличчя у ВР. Непоганою по Тернополю видається кандидатура коменданта Самооборони Ковалика. Він із своїми волонтерами і Ядром зробили для бійців АТО набагато більше ніж всі наші місцеві олігархи і депутати-крикуни. А якби такі люди ще й володіли якоюсь реальною владою чи значними статками?!
Цитувати
 
 
+2 #7 Капкан 18.09.2014 17:11
Багато знаю хороших людей із "Свободи", але чомусь владу таким людям партія не доручає, принаймні у нашому місті. А під їхніми прапорами продовжують оббирати тернополян, прикриваючись кольорами націоналізму, як мер так і Кайда. Такі ж самі як і їх попередники, тільки під кращим для народу прапором.
Цитувати
 
 
0 #6 Остап 18.09.2014 12:43
швидше за все Порох і Яценюк рвануть, а всі решта будуть теліпатися десь з-заду
Цитувати
 
 
0 #5 Пилип 18.09.2014 11:36
думаю свобода десь набере 15% через те що вони дисциплінована партія в парламенті яка не прогулює, і завжди правильно голосує,правда мажоритарників в нас трошки їхніх обсерають брудом типу говорять шо інчого не роблять, а хай згадають як було при ющенку!
Цитувати
 
 
-5 #4 Тернополянин 18.09.2014 11:25
в Кайди непогані шанси виграти він зробив багато корисного для Тернополян
Цитувати
 
 
-8 #3 мозгоправ 18.09.2014 09:53
Свободівці поза конкуренцією. Показали себе і в Парламенті, і на війні і під час революції. А решта?
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.