Нове на сайті:
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Схоже, кандидат у народні депутати від ВО «Свобода» Олексій Кайда пересварився вже не лише зі всіма тернопільськими політиками, але й з місцевими журналістами. Бо, розуміючи, що цю виборчу кампанію він стрімко програє, надіслав гнівного листа з погрозами у всі тернопільські видання, які надрукували спростування його так званої «узгодженості».

Посилаючись на різні статті Конституції та Законів України, у своєму листі Кайда вимагає надати інформацію, яка, мовляв, вкрай йому необхідна «для реалізації його законних прав та інтересів як громадянина Україна». При цьому, запит складено настільки юридично неграмотно, що диву дивуєшся, як таке міг написати народний депутати з дворічним стажем роботи у парламенті!

Зокрема, Кайда змушує видання надати йому інформацію на підставі законів, яких не існує в природі, або які взагалі не стосуються таких суб’єктів господарювання, якими є редакції тернопільських газет. При цьому, навіть студент-юрист відкривши Закон України «Про доступ до публічної інформації», а якщо точніше, то його 13-ту статтю, знає, хто може бути розпорядником публічної інформації.

 Це, зокрема, органи державної влади та місцевого самоврядування, юридичні особи, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, особи, якщо вони виконують делеговані повноваження суб’єктів владних повноважень, суб’єкти господарювання, які займають домінуюче становище на ринку.

 Жодна тернопільська редакція газети не підпадає під якийсь із пунктів зазначеної правової норми. Відповідно, місцеві видання мають право на законних підставах ігнорувати недолугі запити нардепа-«свободівця».

Окрім того, діючий нардеп, вимагаючи від тернопільських журналістів потрібної йому інформації, посилається на вимоги статті 33 Закону України «Про інформацію». І це в той час, коли цей закон має лише… 31 статтю!

 Більш дурнуватого способу довести журналістам і виборцям свою недолугість в якості народного депутата, який мав би творити для країни закони, годі й придумати!

Наприкінці свого послання Кайда взагалі розійшовся і суворо пригрозив журналістам «дисциплінарною, адміністративною, кримінальною та цивільно-правовою відповідальністю», не розуміючи, що кожне із цих значень повинне мати під собою конкретну правову основу. Але Кайді, напевне, просто здалося, що так буде страшніше звучати..

Зауважимо, що подібних «наїздів» на тернопільські ЗМІ не дозволяв собі робити ще жоден політик чи державний чиновник. Місцеві видання, маючи у своєму штаті кваліфікованих юристів, проігнорували звернення народного депутата, який, два роки просидівши у Верховній Раді, навіть не знає популярних Законів України.

  Лише Микола Мартинчук, власник одіозної «Нової Тернопільської газети», як завжди, за певну плату не тільки оперативно відписав нардепу, а й вписав потрібне Кайді прізвище його опонента, як начебто замовника публікацій.

Як кажуть, яке їхало, таке здибало…

Погляд

        

Коментарі  

 
+6 #3 Розенбаум-баум 18.10.2014 22:52
дурні ті журналісти які дадуть йому відповідь на його наїзди і погрози! бачила вже Мартинчук повівся. Але те продажне чмо за гроші вже не раз писало шо хто попросить,то й тут кайда йому чимало за відповідь дав на лапу
Цитувати
 
 
+2 #2 Ентоніо 18.10.2014 22:24
с*ить кайда шо обжене його молодий,перспек тивний Ковалик.От і наживає собі ворогів. А журналісти мстиві - вивалять весь компромат на кайду який назбирали з часу його головування облрадою і 2 роки неробства в верховній раді. Тоді побіжить в свій бердянськ з тупими юристами які з стат. закону про інформацію його підставили
Цитувати
 
 
+4 #1 VOVA 18.10.2014 16:37
Навіть немає що коментувати - все і так ясно ) - уйо...-звичайне
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.