Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

26 жовтня 2014 року о 19.55 год. я, Процик Ігор, як кореспондент газети «Точка Зору» (видання Комітету виборців України)  прибув на виборчу дільницю №611096 ОВО №163 (м.Тернопіль) для участі в підсумковому засіданні відповідної дільничної виборчої комісії та підрахунку голосів на зазначеній дільниці. Після закриття приміщення для голосування (о 20.00 год.) головою дільничної виборчої комісії було опитано всіх присутніх щодо встановлення осіб, які відповідно до Закону України «Про вибори народних депутатів України» мають право перебувати під час підрахунку голосів. Коли голова комісії встановив мою особу, він визначив, що я не був зареєстрований у якомусь журналі, конкретно не вказавши норми закону, який передбачає обов’язкову реєстрацію представників ЗМІ на виборчій дільниці.

Після цього головою дільничної виборчої комісії Янківим В.В. було поставлене питання перед членами комісії (без належного зазначення проведення такої процедури та відповідних підстав, передбачених  Законом України «Про вибори народних депутатів України»,обговорення даного питання членами комісії, а також надання мені можливості висловити власну думку із цього приводу) щодо позбавлення мене права перебувати на відповідній виборчій дільниці. Комісія більшістю голосів прийняла відповідне рішення,( спосіб прийняття даного рішення, дає підстави вважати, що такі дії були наперед узгодженими) після чого, я не дочекавшись належної аргументації такого рішення та обґрунтовуючи свої дії в рамках даного Закону, у супроводі працівників правоохоронних органів покинув приміщення.  Як згодом виявилось, мотивацією, на думку голови дільничної виборчої комісії №611096 ОВО №163 Янківа В.В., було те, що я не був зареєстрованим в журналі. Однак варто зазначити, що під час моїх перемовин із головою комісії із намаганням роз’яснити норми Закону та безпідставності такого рішення, один із офіційних спостерігачів намагався вести відео зйомку, однак деякі члени ДВК забороняли йому це робити.

Вважаю, що такі дії дільничної виборчої комісії виборчої дільниці №611096  ОВО №163 суперечать п.5 ч.3 ст.34 Закону України «Про вибори народних депутатів України», який говорить, що «На засіданнях окружної чи дільничної виборчої комісії, у тому числі при підрахунку голосів та встановленні підсумків голосування, на виборчій дільниці в день голосування у приміщенні, де проводиться голосування, мають право бути присутніми без дозволу чи запрошення відповідної комісії лише такі особи: 5) представники засобів масової інформації (не більше двох осіб від одного засобу масової інформації).»  

 Також при аналізі норм Закону України «Про вибори народних депутатів України» мною не було виявлено норм, які передбачають ведення ДВК спеціального журналу реєстрації осіб, які мають право участі в засіданнях ДВК  із зобов’язанням реєстрації там таких осіб. Також хочу зазначити, що мені не було запропоновано зареєструватись ні в якому журналі, ні на цій виборчій дільниці, ні на інших виборчих дільницях, на яких я перебував в день виборів.

 Тому вважаю, що були порушені мої права як кореспондента, тому мною були подані відповідні заяви до правоохоронних органів, прокуратури, окружної виборчої комісії,  і маю надію що після Революції Гідності буде  об’єктивний розгляд моїх скарг та вжиття заходів, в тому числі із  притягненням до відповідальності представників дільничної виборчої комісії №611096 ОВО №163  згідно чинного законодавства України.

І наостанок, вважаю, що Україна має знати своїх нових «героїв» – членів дільничної виборчої комісії №611096  ОВО №163 (центр – м.Тернопіль), які намагаються порушувати виборче законодавство та перешкоджають журналістській діяльності в Україні, тому публікую їх прізвища, імена та по-батькові, посади та ті політичні партії чи кандидатів, яких вони представляють –

Янків Володимир Васильович (голова комісії), суб’єкт подання – Максимов Віталій Вікторович

Карпінський Ігор Михайлович (заступник голови комісії), суб’єкт подання – ВО «Свобода»

Фещук Максим Миколайович (секретар комісії), суб’єкт подання – Ковалик Іван Ігорович

Бойко Віталій Васильович (член комісії), суб’єкт подання – Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»

Ситник Володимир Васильович (член комісії), суб’єкт подання –  Комуністична партія України

Свинчак Галина Петрівна (член комісії), суб’єкт подання – Партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна»

Шкула Петро Павлович (член комісії), суб’єкт подання – Пастух тарас Тимофійович

Семеляк Ірина Олександрівна (член комісії), суб’єкт подання – Політична партія Всеукраїнське аграрне об’єднання «Заступ»

Делюрман Марія Анастасіївна (член комісії), суб’єкт подання – ВО «Свобода»

Небесна Олександра Михайлівна (член комісії), суб’єкт подання – Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)

Галунька Мирослав Володимирович (член комісії), суб’єкт подання – Політична партія «Народний фронт»

Антонюк Володимир Любомирович (член комісії), суб’єкт подання – політична партія «Обєднання САМОПОМІЧ»

Труш Світлана Степанівна  (член комісії), суб’єкт подання – Політична партія «Сила Людей»

Луцишин Лідія Григорівна  (член комісії), суб’єкт подання – Політична партія «УДАР Віталія Кличка»

Сімак Ольга Генадіївна (член комісії), суб’єкт подання – Прошкін Веніамін Володимирович

Лоб Альона Іванівна (член комісії), суб’єкт подання – Романків Ігор Петрович

Наконечна Марія Іванівна (член комісії), суб’єкт подання – Хацановський Іван Станіславович

Плаксюк Володимир Миколайович (член комісії), суб’єкт подання –  Шевченко Андрій Анатолійович

П.С. після написання відповідних звернень до правоохоронних органів, прокуратури  та окружної виборчої комісії мені вдалось зв’язатись із деякими офіційними спостерігачами, які зазначили, що на даній дільниці вже складено акт про невідповідність виборчих бюлетенів, які отримали виборці та кількості відривних талонів.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.